موسسه رازی از مراکز مهم تولید واکسن‌های دامی/ انتقال دانش فنی به دیگر کشورها

تهران - ایرنا - رییس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید براینکه موسسه رازی از مراکز مهم تولید واکسن های دامی است گفت: انتقال دانش فنی ساخت واکسن به سایر کشورها را داریم.

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «وحید صالحی» در حاشیه بازدید از کارگاه آموزشی تولید و کنترل کیفی واکسن‌های دامپزشکی، با بیان این که موسسه رازی از مراکز مهم و اصلی تولید واکسن‌های دامپزشکی کشور است، افزود: با توجه به توانمندی‌های بسیار بالای داخل کشور در زمینه واکسن‌سازی و به پشتوانه دانش فنی موجود، علاوه بر رشد روزافزون در صنعت تولید واکسن و داروهای دام و طیور در کشور، با برگزاری دوره‌های آموزشی، دانش فنی و تجهیزات مرتبط با ساخت واکسن را به سایر کشورها انتقال می‌دهیم.

وی به همکاری موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در برگزاری دوره آموزشی برای کارشناسان آفریقایی اشاره کرد و گفت: به پشتوانه توانمندی‌های داخل کشور، برگزاری این دوره‌ها برای کشورهای متقاضی گسترش خواهد یافت.

صالحی با اشاره به تولید و کنترل کیفی واکسن‌های دامپزشکی و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی توسط محققان موسسه رازی با همکاری سازمان دامپزشکی برای انتقال دانش فنی ساخت واکسن به سایر کشورها، خاطرنشان کرد: پیرو برنامه‌ریزی‌های وزارت امور خارجه مبنی بر توسعه مراودات با سایر کشورها، برنامه انتقال دانش فنی ساخت واکسن با دعوت از کارشناسانی از کشور آفریقایی مالی توسط وزارت امور خارجه تدارک دیده شد و سازمان دامپزشکی افتخار میزبانی از این گروه را به عهده داشت.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان این که این دوره با هماهنگی نهادهای مرتبط مانند دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی و دفاتر تخصصی سازمان دامپزشکی برنامه‌ریزی و میهمانان در مجتمع آموزشی امام خمینی (ره) مستقر شدند، افزود: مدعوین این دوره آموزشی در دو هفته نخست، در مرکز ملی تشخیص و آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات اپیدمیولوژیک سازمان دامپزشکی آموزش دیدند و سپس به مدت یک هفته در دوره اپیدمیولوژیک کوتاه‌مدت در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شرکت کردند.

وی اضافه کرد: با توجه به این که موسسه رازی از مراکز مهم و اصلی تولید واکسن‌های دامپزشکی کشور است، یک دوره آموزشی به مدت دو هفته نیز توسط اساتید این موسسه برای کارشناسان آفریقایی برگزار شد و در موضوعات و شاخه‌های مختلف، تحت آموزش قرار گرفتند و ۲۸ تیرماه نیز مراسم اختتامیه این دوره آموزشی برگزار خواهد شد.

صالحی تولید واکسن، انتقال دانش فنی و تجهیزات مرتبط با واکسن‌سازی را از اهداف این دوره ۴۳ روزه عنوان کرد و گفت: با توجه به توانمندی‌های بسیار بالای داخل کشور در زمینه واکسن‌سازی و به پشتوانه دانش فنی موجود، قادر به ساخت و تولید انواع واکسن‌های دام و طیور هستیم و افتخار می‌کنیم که روز به روز در صنعت تولید واکسن و دارو رشد کرده و بی‌نیاز از بسیاری از اقلام وارداتی شده‌ایم.

وی با اشاره به این که کارگاه فوق نخستین مورد از سلسله دوره‌های آموزشی در زمینه واکسن برای کشورهای متقاضی است، افزود: با برخی کشورهای آمریکای جنوبی نیز برای انتقال دانش و تکنولوژی و برگزاری دوره‌های آموزشی مذاکراتی صورت گرفته و با همکاری وزارت امور خارجه و تیم حاضر، این دوره‌ها برگزار خواهد شد.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در پایان این نشست، با همراهی دکتر علی اسحاقی رئیس موسسه رازی از موزه دائمی روابط عمومی موسسه بازدید کرد.

براساس این گزارش، دوره فوق با هدف آشنایی با شیوه تولید واکسن و فراورده‌های بیولوژیک از جمله نحوه جداسازی عوامل بیماری‌زا، تهیه بذر واکسینال، تولید، کنترل کیفیت، تضمین کیفیت واکسن، همچنین تعمیر و نگهداری تجهیزات مرتبط با صنعت واکسن‌سازی و با همکاری مدیریت‌های تولید، کنترل کیفیت، تضمین کیفیت و مدیریت فنی و مهندسی موسسه رازی برگزار شده است.

صرفه‌جویی ارزی و جلوگیری از خسارت با ساخت واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک در موسسه رازی

رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در حاشیه برگزاری دوره آموزشی برای کارشناسان کشور مالی گفت: این دوره با هدایت وزارت امور خارجه و همکاری سازمان دامپزشکی و توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در حوزه ساخت واکسن و بحث‌های کنترل کیفیت، فنی ‌و مهندسی و نگهداری از تجهیزات آزمایشگاهی برگزار شده است.

«علی اسحاقی» افزود: ساخت واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک در موسسه رازی، نه تنها موجب صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی برای کشور است، که از تحمیل خسارت‌های سنگین معنوی و مادی پیشگیری می‌کند.

وی افزود: موسسه رازی آمادگی دارد دوره‌هایی مرتبط با واکسن در بحث آموزش و انتقال دانش فنی برای کشورهای متقاضی برگزار و به تولید واکسن در این کشورها کمک کند.

رییس موسسه رازی همچنین در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص میزان ارزآوری محصولات موسسه رازی یادآور شد: عمده نیاز کشور به انواع واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک در موسسه رازی تولید می‌شود و در صورتی که ناچار به واردات این واکسن‌ها (واکسن تولیدی در موسسه) بودیم، ارز قابل توجهی از کشور خارج می‌شد در حالی که همین محصولات با حداکثر ۶۰ یا ۷۰ میلیون دلار وحتی کمتر در داخل تولید می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha