به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی دوستی روز چهارشنبه در همایش روز ملی دهیاریها در فرهنگسرای طوبی بندرعباس با اشاره به اینکه ۱۰۲ روستای بالای ۱۰۰ خانوار در هرمزگان بدون طرح هادی هستند، افزود: این امکان هم وجود دارد که اجرای این طرحها را در راستای تحقق اقتصاد روستایی به دهیاری واگذار کنیم.
وی دهیاران را سرپنجههای حکمرانی در کشور و محل شروع انتقال صدای مردم به حاکمیت دانست و تدوین طرحهای اقتصاد روستایی تاکید کرد.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه امسال یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان وام چهار درصد در حساب پیشرفت و اقتصاد در اختیار استانداران قرار گرفته، گفت: میتوانیم با اولویت افزایش اقتصادی منابع این حساب را بین روستاها بر اساس طرحهایی که میآورند، اختصاص دهیم.
دوستی در عین حال بر انضباط بخشی مالی از سوی دهیاریها تاکید کرد و گفت: حجم بالای گزارشاتی از دهیاریها توسط دستگاههای نظارتی ارسال میشود، نگران کننده است و از این رو دهیاران باید تسلط خود را بر بحث قوانین و مقررات مالی افزایش دهند.
وجود ۱۵۵ روستای بدون راه دسترسی مناسب
نماینده عالی دولت در هرمزگان با اشاره به وجود ۱۵۵ روستای محصور و بدون راه دسترسی مناسب در استان، بیان کرد: برای احداث راه دسترسی این روستاها و مالچپاشی ماشینآلات تهیه و در اختیار راهداری قرار گرفته است و قصد داریم راه دسترسی این روستاها تا سفر رییس جمهور احداث شود.
وی در ادامه آب را مشکل اصلی استان هرمزگان دانست و گفت: به عنوان مثال در شهریور سال گذشته، حدود ۴۰۰ روستا در استان با تانکر آبرسانی میشد که مشکلات زیادی را ایجاد کرده بود.
دوستی ادامه داد: برای برطرف شدن این مشکل در وهله اول تعداد تانکرها افزایش پیدا کرد و توان مضاعفی برای حل مشکلات آبی گذاشتیم و این مشکل به ۲۵۱ روستا کاهش یافته است.
اختصاص بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش آبرسانی/ ۲۳۴هزار متر مکعب ظرفیت آبشیرینکن وارد مدار بهرهبرداری میشود
استاندار هرمزگان با بیان اینکه امسال ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تزریق به بخش آبرسانی برای از بردن مشکل آبرسانی در ۱۶۰ روستا و ۴ شهر هرمزگان اختصاص یافته است، گفت: در سال جاری ۲۳۴هزار متر مکعب ظرفیت آبشیرین کن نیز وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد که از این حجم حدود ۳۴ هزار مترمکعب خاص آبرسانی به روستاها است.
وی در بخش دیگری به احداث ۱۵ هزار مسکن روستایی در قالب نهضت ملی مسکن اشاره کرد و افزود: دهیاران باید نقش خود را در این طرح ملی پیدا کرده و فرمانداران و بخشداران نیز موظفاند مشکل الحاق زمین در روستاها را به فوریت اعلام کنند.
راهاندازی صنعت کاغذ در هرمزگان با کشت اکالیپتوس
دوستی در بخش دیگر سخنان خود به مشارکت دهیاریها و جوامع محلی در طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و آن را یکی از راههای تقویت اقتصاد روستایی دانست.
به گفته نماینده عالی دولت در هرمزگان؛ طبق اعلام نظر کارشناسان حوزه منابع طبیعی در طول چهار سال باید ۲۵ میلیون درخت در هرمزگان کاشته شود که سهم امسال هرمزگان، ۶.۵ میلیون درخت است و حدود سه میلیون آن آماده کاشت است.
وی در این رابطه به راهاندازی صنعت کاغذ در استان هرمزگان با کشت اکالیپتوس اشاره کرد که این درخت میتواند موجب رونق اقتصاد روستایی شود زیرا خرید تضمینی بلند مدتی دارد و ارزش یک هکتار از کاشت آن در چهار سال به یک میلیارد تومان میرسد و بذر اکالیپتوس هم به اندازه کافی در اختیار منابع طبیعی استان قرار گرفته است.
دوستی در پایان بر فعال شدن تعاونیهای روستاهایی تاکید کرد و افزود: برای شکلدهی تعاونیها باید مجموعهای از روستاها دور جمع شده و دستگاههای مختلفی نیز خریداری تا به صورت مشارکتی کار را پیش ببرند ضمن اینکه این قول را میدهیم در اداره تعاون شعبه ویژهای برای راهاندازی تعاونیهای روستایی اختصاص پیدا کند.
به گزارش ایرنا، در این مراسم ضمن تجلیل از دهیاران نمونهی استان، کلید یک دستگاه خودروی خدماتی به صورت نمادین به دهیاران یکی از روستاهای بشاگرد اعطا شد.
نظر شما