محور حرکت عالمان دینی ارائه خدمات اجتماعی بوده است

بیرجند - ایرنا - مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: هدایت‌گری فرهنگی و دینی، هدایت‌گری سیاسی مردم و ارائه خدمات اجتماعی محور حرکت عالمان دینی در طول تاریخ بوده است که به عنوان اقدام راهبردی به آن توجه داشته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علی خیاط روز پنجشنبه در دومین اجلاسیه جامعه طلاب و علمای شهرستان زیرکوه و بزرگداشت آیت الله محمد صادق اوحدی افزود: لذا علما همواره در کنار مردم زیسته‌ و در غم و شادی آنها شریک بوده‌اند.

وی گفت: قشری که در هر سیل، زلزله، بلای طبیعی و مشکلات قبل از همه افراد حضور داشته، روحانیت بوده است و آغازگر گروه‌های جهادی طلبگی نیز رهبر معظم انقلاب بودند که سابقه آن به زلزله فردوس در سال ۱۳۴۷ بر می‌گردد.

مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: در دوران کرونا هم طلاب و روحانیون خدمات فراوانی انجام دادند و در روزهایی که همگان از جنازه کرونایی می‌ترسیدند، طلبه‌ها خدمت کردند.

وی افزود: بیش از ۲۰۰ گروه جهادی طلبگی در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی سازمان یافته‌اند و مرحوم آیت الله اوحدی هم یکی از این روحانیون اثرگذار بود.

حجت‌الاسلام و المسلمین خیاط گفت: آثار و برکات اقدامات فرهنگی و خدمات اجتماعی آیت الله اوحدی بر هیچ کسی پوشیده نیست و این اجلاسیه در معرفی عالم گرانقدر با حمایت استاندار و ائمه جمعه و جماعات، کار بسیار ارزشمندی است.

وی حفظ نظام جمهوری اسلامی را در گرو حفظ هویت دینی و فرهنگی دانست و ادامه داد: دشمن هر ملتی را که بخواهد بی‌هویت کند و بر آن مسلط شود، فرهنگ او را هدف قرار می‌دهد و در فتنه‌های اخیر هم دین را نشانه گرفته است.

مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه واقعه غدیر مهمترین اقدام راهبردی پیامبر اسلام (ص) بود که موجب بقای اسلام شد گفت: اجلاسیه جامعه طلاب و روحانیون شهرستان زیرکوه با محوریت شخصیت عالم بزرگوار شکل گرفته و روحانیت در طول تاریخ با الهام از سیره پیامبر اسلام، ائمه اطهار و بزرگان دین سه ماموریت و سه اقدام بسیار مهم راهبردی داشته است.

وی افزود: این اقدام در همه تاریخ صورت گرفته و روحانیون زحمات فراوانی کشیدند لذا در شرایط سخت با کمترین امکانات و فشارهای فراوان آنچه وظیفه خود می‌دانستند، انجام دادند و هیچ کوتاهی نکردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین خیاط با اشاره به ۲ شخصیت غدیری که از جهت هدایت‌گری خدمات زیادی داشته‌اند گفت: یکی از این شخصیت‌ها که در راستای هدایت‌گری مردم و حفظ وحدت همه طوایف مسلمین بسیار تلاش کرد، مرحوم علامه امینی است و بر محور غدیر، وحدت را حفظ و تهمت را دفع کرد.

وی اظهار کرد: این عالم ۴۰ سال عمر خود را برای جمع‌آوری یک کتاب گذاشت، ده‌ها سفر انجام داد و با کمترین امکانات در نجف مستقر بود و همه کتابخانه‌های آن شهر و عراق را دنبال کرد پس از آن سفرهای متعدد به ایران داشت تا مستندسازی کند و پس از آن به مصر، سوریه، پاکستان و هند رفت.

مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: این عالم گرانقدر ۱۰ هزار جلد مطالعه و به بیش از ۱۰۰ هزار کتاب مراجعه کرده لذا همت علمای دین برای حفظ امت اسلامی این گونه بوده است.

وی افزود: عالم بزرگ دیگر که برای این مساله زیاد زحمت کشید، مرحوم میرحامد هندی است که کتاب عظیمی با ۱۰۰ جلد فراهم آورد و سال‌ها برای این کار زحمت کشید.

حجت‌الاسلام و المسلمین خیاط گفت: مردان بزرگ با کمترین امکانات، اثرات فرهنگی عظیمی به جا گذاشتند چون می‌دانستند اگر فرهنگ و دین مردم حفظ شود، آن ملت سرافراز خواهد بود.

وی عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) اجر رسالت خود را مودت فی القربا قرار داد زیرا این مودت و محبت باشد، فرد الگو می‌شود و در ذهن می‌ماند لذا دشمن تلاش دارد که این موضوع را تغییر دهد.

مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: باید این افراد الگو باشند نه افراد بی‌ریشه که با هزینه ملت و نظام رشد کردند اما در سپاه دشمن قرار گرفته‌اند پس باید این افراد از ذهن جوانان خارج و علمای دینی و فرهنگی شناخته شوند.

وی افزود: برای همین است که جوانان از جزئی‌ترین زندگی افراد مشهور خبر دارند اما از زندگی سراسر تلاش عالمان دین برای حفظ هویت مردم بی‌اطلاع هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین خیاط با بیان اینکه منطقه زیرکوه به مدت هشت قرن توسط علما اداره شده است گفت: حوزه علمیه زهان قدیمی‌ترین حوزه علمیه است و کسانی در این منطقه خدمت می‌کردند مرجع تقلید بودند و می‌توانستند در شهرهای بزرگ زندگی کنند.

وی با اشاره به اثربخش بودن اقدامات علما در گذشته گفت: اگر امروز افراد بزرگی از منطقه زهان در رده‌های مختلف قرار گرفته‌اند اثر وجود عالمان برجسته در این منطقه بوده است و مردم زهان در صحنه‌های مقابله با رژیم طاغوت قبل از دیگر مناطق حضور داشتند که حاصل تلاش‌های علمایی همچون آیت الله محمد صادق اوحدی است.

مدیر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: دومین وظیفه‌ای که عالمان بزرگوار برعهده داشتند و وظیفه خود می‌دانستند، هدایت‌گری سیاسی مردم بود لذا اگر تاریخ ۲۰۰ ساله ایران و منطقه را مطالعه کنیم هیچ حرکت دشمن ستیزانه‌ای وجود ندارد مگر اینکه یک عالم مبارزه حضور داشته است.

وی گفت: نظام جمهوری اسلامی تنها نظامی است که علیرغم همه مشکلات، فرهنگ مقاومت را در ذهن‌ها جا انداخت و کشورهای غیر مقاوم را مجاب کرد که برای بقا باید بر پایه مقاومت حرکت کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین خیاط با اشاره به موضوع عفاف و حجاب افزود: در این زمینه هم هدایت سیاسی مردم بر دوش علمای دین بود لذا دشمن برای آسیب رساندن همین مساله را هدف قرار داده است که روحانیت بیشترین آسیب را در فتنه سال گذشته دید.

وی با تاکید بر اینکه اگر روحانیت حفظ شود، عزت مردم هم پایدار می‌ماند گفت: دشمن به این مساله واقف است و در جنگ ترکیبی، ۹ لایه هدف اصلی خود را به این موضوع اختصاص داده است.

دومین اجلاسیه جامعه علما و طلاب شهرستان زیرکوه و بزرگداشت آیت الله محمد صادق اوحدی از علمای برجسته خراسان جنوبی امروز با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی در شهر زهان شهرستان زیرکوه برگزار و پیام رئیس جمهور به این اجلاسیه توسط استاندار قرائت شد.

همچنین پیام رئیس مجلس شورای اسلامی و فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرائت و از سند هویتی آیت الله محمد صادق اوحدی رونمایی شد.

آیت الله "محمد صادق اوحدی" عالم فرزانه و دانشمند توانا در علوم دینی، سال ۱۲۷۷ هجری شمسی در خانواده مذهبی و عالم‌پرور دیده به جهان گشود. از سن ۱۰ تا ۱۵ سالگی در مدرسه جعفریه زهان از توابع شهرستان زیرکوه نزد والد خویش و سایر علمای محل تحصیل کرد و سپس در سال ۱۳۳۶ برای تکمیل تحصیلات رهسپار مشهد مقدس شد.

مرحوم آیت الله اوحدی در این سال با کسب اجازه از محضر آیت الله بروجردی حوزه علمیه زهان را دایر کرد و سال ۱۳۴۲ ساختمان مدرسه نیز به همت وی، تجدید بنا و در سال ۱۳۴۷ فعالیت مدرسه رسما شروع شد.

فعالیت علمی و تلاش این عالم بزرگوار در علوم مختلف علمی و مذهبی سبب شد تا آیت الله اوحدی از چهار مرجع عصر خویش اجازه اجتهاد دریافت کند.

خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر حاجی‌آباد مرکز شهرستان زیرکوه در ۱۶۰ کیلومتری بیرجند است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha