باد؛ پسماندهای پلاستیکی همدان را مدیریت می کند

همدان- ایرنا- روزانه ۱۵ میلیون تن پسماند پلاستیکی در همدان تولید می شود که طبق گفته سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان، تنها پنج درصد از پلاستیک ها از سوی این مجموعه مدیریت و دفن می شود و مابقی در سطح دشت ها و کنار خیابان ها و حتی نزدیک برخی مناطق روستایی و یا در زمین های کشاورزی رها می شود و باد هم این پسماندها را اجا به جا می کند.

پسماند: به مواد جامد، مایع و گاز (‌غیر از فاضلاب) گفته می‌شود که به طورمستقیم یا غیرمستقیم حاصل از فعالیت انسان بوده و از نظر تولیدکننده زائد تلقی می‌شود؛ پسماندها به پنج گروه تقسیم می‌شوند که یکی از عمده ترین آنها پسماندهای پلاستیکی است.

به گزارش ایرنا، این روزها شاهد وزش بادهای شدید ۱۲۰ روزه در بخش هایی از سیستان و یا برخی مناطق جنوبی کشورمان هستیم؛ کافی است حتی ظرف ساعتی از این بادها در همدان بوزد و جایی که این پسماندهای پلاستیکی رها شده اند آن زمان به طور قطع بیشتر بر ضرورت ساماندهی و مدیریت پسماند در شهرها پی خوایم برد.

البته همین حالا و بدون آن وزش بادهای سنگین و با همین نسیم های کوچک باد هم شاهد و ناظر جا به جایی و آن سو و این سو رفتن زباله های پلاستیکی و پسماندهای رها شده در سطح وسیعی از زمین های کشاورزی و یا در اطراف حاشیه شهر همدان هستیم و باید چاره ای اندیشید و از این معضل زیست محیطی جلوگیری کرد.

اما آنگونه که مسئولان و متولیان امر می گویند بخش عظیمی از تولید روزانه پسماندهای پلاستیکی در همدان بدون هیچ گونه مدیریتی و دفن صحیح در برخی مکان ها رها می شود و به گونه ای مدیریت این نوع پسماندها به دست باد سپرده شده است.

اما آنگونه که مسئولان و متولیان امر می گویند بخش عظیمی از تولید روزانه پسماندهای پلاستیکی در همدان بدون هیچ گونه مدیریتی و دفن صحیح در برخی مکان ها رها می شود و به گونه ای مدیریت این نوع پسماندها به دست باد سپرده شده است.مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان می گوید : روزانه ۱۵ میلیون تن پسماند پلاستیکی در این استان تولید می شود که تنها پنج درصد آنها مدیریت و دفن می شود.

سیده مریم محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق گفته سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان، تنها پنج درصد از پلاستیک ها از سوی این مجموعه مدیریت و دفن می شود و مابقی در سطح دشت ها و کنار خیابان ها و حتی نزدیک برخی مناطق روستایی و یا در زمین های کشاورزی رها می شود و باد هم این پسماندها را این و آن سو می برد.

وی اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست آیین نامه محدودیت و منع استفاده از کیسه های پلاستیکی را سال گذشته تدوین و در هیات وزیران تصویب و ابلاغ کرد که طبق آن باید بر روی کیسه های پلاستیکی مالیات در نظر گرفته و دریافت شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: کانون و مهمترین محل ایجاد و عرضه کیسه های پلاستیکی میادین میوه و تره بار هستند و در این محل ها دسترسی راحت و ارزان موجب شده که مردم براحتی از کیسه های پلاستیکی استفاده کنند.

محمدی با بیان اینکه پولی از مشتری بابت ارائه کیسه پلاستیکی در کشورمان دریافت نمی شود ادامه داد: در کشورهای خارجی و پیشرفته برای کیسه پلاستیکی مالیات در نظر گرفته شده و مشتری باید پول پلاستیک را جداگانه پرداخت کند بنابراین با صزفنظر از دریافت پلاستیک، از کیسه های موجود در منزل یا کیسه های پارچه ای استفاده می کند.

وی گفت: امسال ۳۰۰ کیلومتر از اراضی استان با مشارکت مسئولان ، سازمان نهاد مردم نهاد، دوایر و ادارات پاکسازی شدند و بیشترین برنامه های پاکسازی در قالب پویش ملی مسیر سبز ایران پاک مربوط به امسال است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: با همکاری نهادهای مسئول چند برنامه پاکسازی در نزدیکی پلیس راه اجرایی شده است که این اقدام از چند منظر از جمله فرهنگسازی و جلوگیری از رها سازی زباله در طبیعت مفید است.

محمدی افزود: مشاهده پاکسازی طبیعت توسط مسئولان و اقشار مختلف مردم، مسافران و شاهدان را از اقدام نادرست رها سازی زباله به ویژه پلاستیک در طبیعت، پرت کردن زباله از شیشه خودرو در سطح جاده و حاشیه راه منع کرده و یک مسئولیت اجتماعی در قبال طبیعت را به شاهدان نمایش می دهد.

وی یادآوری کرد: یکی از مصوبات ستاد سفر سال گذشته همکاری فرمانداران شهرستان برای پاکسازی ورودی شهرها از پلاستیک و زباله بود برای استقبال از بهار ۱۴۰۲ بود که این حرکت به خوبی اجرایی شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: طبق ماده هفت قانون مدیریت پسماند، پاکسازی محدوده و حریم شهرها از زباله بر عهده شهرداری و در محدوده روستا بر عهده دهیاری ها است.

وی با بیان اینکه نظارت محیط زیست بر عملکرد شهرداری و دهیاری ها در حوزه مدیریت پسمانمد بیشتر شده است تاکید کرد: در صورت کوتاهی از انجام تکالیف محوله، ، وزارت کشور به عنوان ضابط قضایی خاص در حوزه پسماند نسبت به اقامه دعوی و معرفی به مرجع قضایی اقدام می کند.

وی گفت: ۱۰ دهیار در استان همدان به علت بی توجهی به مدیریت پسماند و تکالیف محوله به دادگاه و مرجع قضایی معرفی شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha