به گزارش ایرنا، بهزاد شریفی پور روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی تشکل های مردم نهاد بر لزوم ثبت نام اعضای سمن ها در سامانه همیاران طبیعت تاکید و اظهار کرد: عضویت در این سامانه به منزله حمایت های قانونی از این افراد در هنگام وقوع حوادثی مانند حریق و انجام اطفای حریق است:
وی افزود: فعالیت های ما منوط به جلوگیری از تخریب و تصرفات یا اطفای حریق و آتش سوزی نیست و در بحث احیا و توسعه نیاز به همکاری مردم داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هدف از برگزاری این جلسه را هم اندیشی و همفکری بیشتر با سازمان های مردم نهاد دانست و گفت: سمن ها در زمینه فرهنگ سازی و حفاظت بهتر از عرصه های طبیعی بهتر می توانند عمل کنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری نیز در این جلسه بر اهمیت نقش و وظایف قانونی سمن ها و تشکل های غیر دولتی در حفاظت از عرصه های طبیعی تاکید کرد.
رضا اعظمی به ایجاد شعبه های ویژه در دادگستری برای حفظ منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب اراضی ملی اشاره کرد و از طراحی ۲ سامانه مشارکت و دیده بانان مردمی خبر داد که مردم و دوستداران طبیعت در بستر اینترنتی و فضای مجازی می توانند پیگیر مطالبات محیط زیستی و پیشگیری از تخریب عرصه های منابع طبیعی باشند.
وی بیان کرد: برای حفظ منابع طبیعی و مباحث محیط زیستی سامانه ایران لند در کشور نیز طراحی شده است که عرصه های مختلف را از طریق ماهواره ها رصد می کنند.
اعضای سمن ها و تشکل های غیر دولتی و همیاران طبیعت نیز در این جلسه با ارائه نقطه نظرات خود، بر لزوم حمایت بیشتر مسئولان از فعالان مدنی و Njo ها تاکید کردند.
اعضای تشکل های مردمی همچنین خواستار ایجاد پایگاهی ویژه برای اطفای حریق در کوهستان ها از جمله آبیدر سنندج شدند.
همچنین قرار شد جلسات متعدد دیگری در زمینه های مختلف برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست استان برگزار شود.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد؛ در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
نظر شما