به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان جمعه گفت: برلین کنوانسیون منع مهمات خوشهای را امضا کرده و ارسال چنین مهماتی به اوکراین جزو گزینههای ما نیست.
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان روز جمعه اعلام کرد آلمان به معاهده منع بمبهای خوشهای پایبند است و این نوع سلاح را در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد.
الکساندر شالنبرگ وزیر خارجه اتریش نیز در مخالفت با ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین گفت که این مهمات تهدیدهای طولانی مدت برای غیرنظامیان ایجاد میکند.
وی اظهار کرد: مهمات خوشهای ممکن است سالها در محیط باقی بمانند. ما این وضع را در خاورمیانه شاهد بودهایم. این بمبها حتی سالها بعد از اتمام مناقشهها میتوانند به جمعیت غیرنظامی لطمه بزنند.
شالنبرگ افزود که وی از ارائه کمک به اوکراین حمایت میکند با کشورهای غربی باید «نوع درستی از حمایت» را در اختیار این کشور قرار دهند.
از سوی دیگر، ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: ناتو موضعی درباره ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین ندارد زیرا برخی از اعضا، معاهده منع استفاده از این نوع بمب را امضا و برخی دیگر امضا نکردهاند و این دولتهای این کشورها هستند که در این مورد باید تصمیم بگیرند.
معاهده منع استفاده از بمبهای خوشهای در سال ۲۰۰۸ امضا شد. تاکنون ۱۱۱ کشور به این معاهده پیوستهاند و ۱۲ کشور نیز اسناد آن را امضا اما هنوز آن را تصویب نکردهاند. علت منع بمبهای خوشهای خطر این نوع بمبها برای جان غیرنظامیان است.
نگرانی درباره تحویل بمب خوشهای به اوکراین پس از آن افزایش یافت که رسانههای آمریکایی گزارش دادند بسته تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین احتمالا شامل بمبهای خوشهای خواهد بود.
نظر شما