۱۷ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۰۷
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 85163443
T T
۲۱ نفر

برچسب‌ها

قرارداد ۱.۱ میلیارد دلاری پاکستان برای فروش جنگنده‌های بومی به عراق

اسلام‌آباد - ایرنا - پس از توافق دفاعی اخیر پاکستان با عراق برای تحویل چند فروند از هواپیماهای آموزشی به این کشور، اکنون تازه‌ترین تحول در مناسبات اسلام‌آباد و بغداد حکایت از نهایی شدن سند قرارداد رسمی فروش جنگنده‌های بومی پاکستان به عراق به ارزش یک میلیارد و یکصد میلیون دلار دارد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از رسانه‌های پاکستانی، جمهوری عراق پس از نیجریه و آرژانتین جدیدترین مشتری جنگنده بومی جی. اف-۱۷ تندر نسل ۴.۵ خواهد بود و به زودی این توافق برای تایید نهایی به مجلس عراق ارائه و به امضای مسوولان ارشد دو کشور می‌رسد.

دولت‌های پاکستان و عراق در سال ۲۰۲۱ قرارداد دفاعی به ارزش ۳۳ میلیون دلار امضا کردند که طی آن مجتمع هوانوردی پاکستان ساخت ۱۲ فروند هواپیمای آموزشی از نوع "ام. اف. آی-۱۷" سوپر مشاق برای نیرو هوایی عراق را در دستورکار قرار داد. این معامله دفاعی اواخر فروردین امسال با تحویل هواپیماهای آموزشی به عراق تکمیل شد.

مذاکرات بغداد و اسلام‌آباد برای بالا بردن سطح همکاری‌های دفاعی از طریق تحویل جنگنده‌های بومی پاکستان به عراق مهرماه ۱۴۰۰ آغاز شد و پس از چند بازدید مقام‌های بلندپایه نظامی و دفاعی دو کشور به کشورهای یکدیگر اکنون گزارش‌ها حکایت از نهایی شدن سند قرارداد که بزرگترین معامله دفاعی در تاریخ پاکستان محسوب می‌شود، دارد.

بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجه پاکستان خردادماه امسال طی سفر رسمی به بغداد گفت که که همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های دفاعی و امنیتی گسترش خواهد یافت.

پایگاه خبری استارت کام بیورو در پاکستان که تحولات دفاعی و همکاری‌های نظامی این کشور با طرف‌های خارجی را منعکس می‌کند، امروز گزارش داد: سند معامله ۱.۱ میلیارد دلاری برای فروش جنگنده‌های بومی جی. اف-۱۷ نسل ۴.۵ شامل قطعات یدکی، آموزش و بسته های سلاح به عراق نهایی و قرار است به زودی برای تایید به مجلس عراق تقدیم شود.

در این گزارش آمده است: دولت عراق در انتظار خرید ۱۲ فروند از هواپیمای جنگنده از پاکستان است و پس از تکمیل این معامله، دو کشور قرار داد دفاعی جدیدی را برای فروش شش جنگنده دیگر به عراق امضا خواهند کرد.

پاکستان در آوریل ۲۰۲۱ یک نمایشگاه بزرگ دفاعی در بغداد ترتیب داده بود که در آن جنگنده جی. اف-۱۷ به نمایش گذاشته شد و متعاقب آن دولت و ارتش عراق به انجام مذاکره جهت تامین جنگنده‌های مورد نیاز این کشور، تمایل پیدا کردند.

پایگاه خبری استارت کام بیورو نوشت: جی. اف-۱۷ تندر نسل ۴.۵، یک هواپیمای رزمی، رادار گریز تک موتوره چند منظوره است که به طور مشترک توسط مجتمع هوانوردی پاکستان و شرکت هواپیمایی چنگدو چین توسعه یافته است. این جنگنده می‌تواند برای نقش‌های متعددی از جمله رهگیری، حمله زمینی، ضد کشتی و شناسایی هوایی مورد استفاده قرار گیرد.

۵۷ درصد مراحل ساخت این هواپیما شامل بدنه جلویی، بال و تثبیت کننده عمودی در پاکستان تولید می‌شود در حالی که ۴۲ درصد در چین تولید می‌شود و آخرین مونتاژ در پاکستان صورت می‌گیرد.

مجتمع هوانوردی پاکستان دسامبر سال ۲۰۲۰، چهاررده فروند جی. اف-۱۷ که آن را پیشرفته‌ترین جنگنده‌های بومی نسل چهارم عنوان می‌کند، را به نیروی هوایی این کشور تحویل داد.

به گفته مقامات پاکستانی، این کشور ۸۰ درصد تجهیزات دفاعی مورد نیاز خود را در داخل تولید می‌کند. برخی از تجهیزات دفاعی ساخت این کشور به بیش از ۴۰ کشور جهان از جمله آمریکا و انگلیس نیز صادر می‌شود.

پاکستان، به عنوان یک کشور صاحب سلاح هسته‌ای، همچنین به قابلیت‌هایی در تولید موشک‌های کروز و بالستیک با بردهای مختلف و با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دست یافته است. این کشور در سال ۲۰۱۹ توانست با صادرات ادوات و تجهیزات دفاعی داخلی، میزان درآمد خود را سه برابر افزایش دهد. پاکستان همچنین با حضور در نمایشگاه‌های مختلف بین المللی در زمینه بازاریابی برای هواپیماهای آموزشی و جت‌های جنگنده ساخت داخل تلاش کرد.

اواخر اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز نیروی هوایی پاکستان ۳ فروند جنگنده جی. اف-۱۷ که از سوی نیروی دریایی نیجریه سفارش شده بود، را تحویل این کشور داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha