به گزارش ایرنا، محمد مهدی فداکار عصر شنبه در دویست و چهل و هشتمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان کرمان افزود: شاید شهرداری کرمان برای برگزاری جشنواره شعر مقاومت اطلاع رسانی مناسب انجام نداده بود و اگر این برنامه به یک زمان دیگر منتقل می شد، بهتر بود.
وی اظهار داشت: جشنواره با این نام و کمیت، جمعیت مناسبی در آیین پایانی آن حضور نداشت؛ ضمن اینکه مسئولان فرهنگ و ارشاد نیز گلایه داشتند که مجوزی از این اداره برای برگزاری جشنواره گرفته نشده بود و محور برنامه های فرهنگی، اداره فرهنگ و ارشاد است.
استاندار کرمان با اشاره به برگزاری پر شور جشنواره شهر رضوی کرمان در ایام دهه کرامت تاکید کرد: وزن شاعران جشنواره شعر مقاومت بیش از جشنواره شعر رضوی بود، اما تعداد شرکت کنندگان شعر رضوی در آیین اختتامیه بسیار بیشتر بود.
وی در رابطه با ترویج کتابخوانی خاطر نشان کرد: فضاهای کتابخوانی مثل کتابخانه اغلب وجود دارد و باید انگیزه کتابخوانی برای عموم ایجاد کرد.
شهردار کرمان گفت: جشنواره جهانی شعر مقاومت حدود یک سال طول کشید و حجم بزرگی از آثار مکتوب در این جشنواره شرکت کردند که اختتامیه آن به مدت سه روز در کرمان انجام شد.
سعید شعر باف خاطر نشان کرد: ۸۰ شاعر داخل و ۱۰ شاعر خارج کشور در نشست های تخصصی شرکت کردند، البته در آیین اختتامیه به دلیل اینکه در ساعات پایانی شب و به صورت تخصصی برگزار شد، تعداد ۱۰۰ نفر شرکت کردند.
تدوین سند نقشه فرهنگی کرمان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: نقشه برش فرهنگی استان کرمان در قالب برنامه عملیاتی یک ساله و پنجساله براساس اولویتهای استان و مشخص کردن نقش دستگاهها طی مدت ۶ ماه تدوین میشود.
محسن روحی افزود: نقشه فرهنگی استان کرمان براساس اسناد بالادستی کشور تدوین میشود اما یک وجه تمایز با نقشه فرهنگی کشور دارد، زیرا سندهایی که تاکنون تدوین شده کتابخانهای است، اما در برش فرهنگی استان تلاش داریم از موازیکاری جلوگیری کنیم.
وی بیان گرد: براساس یک حرکت مهندسی حداکثر پنج اولویت فرهنگی در برش استانی یک ساله مشخص می شود و برنامه عملیاتی آن تدوین و سهم هر دستگاه برای رفع نیازهای فرهنگی و اجتماعی مشخص خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان. تاکید کرد: در این برش یکساله سهم و مسائل شهرستانهای استان نیز مورد توجه قرار میگیرد و هر سال اولویتها مشخص میشود تا به هدف بلند مدت و پنجساله سند فرهنگی استان برسیم.
وی بیان کرد: سند فرهنگی استان در صحن شورای فرهنگ عمومی استان کرمان مطرح شده است که باید تصویب شود.
متوسط امانت سالانه ۹ کتاب در کرمان
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان گفت: کتابخانه ها در سه سال گذشته به دلیل ویروس کرونا با چالش روبرو شدند و فعالیت آنها به ۳۰ درصد ظرفیت کاهش پیدا کرد که با تلاش های انجام گرفته هم اکنون به ۸۰ درصد رسیده است.
احمد وفایی افزود: در حال حاضر به جز کتاب های چاپی و کتاب های صوتی بهشی از مطالعه به سمت کتاب های صوتی رفته است.
وی تصریح کرد: در شهر کرمان بر اساس یک پژوهش انجام شده آمار امانت کتاب ۹ جلد سالانه اعلام شده که که آمار قابل توجهی است.
مدیر کل کتابخانه های استان کرمان اظهار داشت: بخشی از فعالیت کتابخوانی در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی است و بخش دیگر آن توسط مراکز فرهنگی، سازمان های مردم نهاد، مراکز علمی و دانشگاهی و غیر دولتی انجام می شود.
وی خاطر نشان کرد: کتاب خواندن انگیزه می خواهد و اگر نمایشگاه های کتاب استانی که تعطیل شده است، مجددا راه اندازی شود کتاب بهتر در دسترس خوانندگان و علاقه مندان قرار می گیرد.
وفایی ادامه داد: سال گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار مراجعه به کتابخانه های عمومی استان کرمان داشتیم و بیش از یک میلیون کتاب به امانت رفته است که آمار قابل توجهی در کشور است.
رییس جهاد دانشگاهی استان کرمان نیز گفت: نظام آموزش ما تک بعدی است و اگر فرهنگ آموزشی ما مبتنی بر پرسش و پاسخ باشد، کتابخوانی ما قطعا تقویت خواهد شد.
مهدی بازمانده افزود: باید با اجرای طرح های کتابخوانی در سازمان ها، فضای های عمومی مثل پارک ها عموم مردم ا به کتابخوانی ترویج کنیم.
وی بیان کرد: هر کار فرهنگی متخصص یک بازه سنی است و در انر تشویق به کتابخوانی باید شبکه سازی انجام شود.
در نشست شورای فرهنگ عمومی کرمان حجتالاسلام مهدی عربپور، حجت الاسلام رسول الله وردی و فاطمه شفیعی با رای اعضای شورا به مدت ۲ سال و به عنوان عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی استان کرمان انتخاب شدند.
نظر شما