بارگاه منور رضوی در سالروز میلاد امام کاظم(ع) غرق سرور و شادی است

مشهد-ایرنا- همزمان با روز بیستم ماه ذی‌الحجه و سالروز میلاد امام کاظم (ع)، شهر مشهد غرق در جشن و سرور است و زائران و مجاوران عاشق و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت برای عرض تبریک در این مکان مقدس گردهم آمده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در این روز فرخنده غرق نور و شادی است و زائران و مجاوران از مناطق مختلف شهر و کشور خود را به بارگاه منور رضوی رسانده‌اند تا میلاد پدر بزرگوار ثامن الحجج (ع) را به ساحت مقدس آن حضرت تبریک گفته و از برنامه های شادمانه این روز بهره گیرند.

به همین مناسبت حرم مطهر رضوی به صورت باشکوه آذین بندی و چراغانی شده و برنامه‌های متنوعی از جمله مدیحه سرایی مداحان اهل بیت و همچنین سخنرانی‌های مذهبی درخصوص فضائل و ویژگی‌های شخصیتی و اجتماعی دراین مکان مقدس درحال اجراست.

ویژه برنامه جشن سالروز میلاد امام کاظم(ع) قبل از نماز ظهر و عصر در رواق امام خمینی(ره) آغاز می‌شود. و در ادامه عاشقان مولا امیرالمومنین علی(ع) از دکلمه خوانی، اجرای گروه سرود گلدسته‌های حرم و ملودی خوانی مداحان اهل بیت(ع) بهره مند خواهند شد. شد.

مراسم جشن شام میلاد امام کاظم(ع) امشب در صحن پیامبر اعظم(ص) برگزار می‌شود. در این مراسم آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری سخنرانی خواهد کرد.

قرائت زیارت امین الله با نوای جعفر ملائکه و مولودی خوانی مداحان اهل بیت(ع) جعفر ماهرخسار و رضا قانع از دیگر بخش‌های این ویژه برنامه است.

شب گذشته نیز به مناسبت میلاد امام کاظم (ع)، باب الحوائج نقاره‌های حرم مطهر رضوی نواخته شدند.

امام موسی ابن جعفر(ع) هفتمین امام شیعیان در هفتم صفر سال ۱۲۸ هجری قمری در ابواء‌ محلی میان مکه و مدینه دیده به جهان گشود. پدر ایشان امام جعفر صادق(ع) ششمین امام و پیشوای مومنان و حمیده مادر ایشان از زنان پاکدامن و درستکار بود.

امام موسی کاظم(ع) به دلیل زهد و عبادتش در میان پیروانش به العبد الصالح مشهور شد و به خاطر داشتن حلم، بردباری و فرو بردن خشم خویش به کاظم شهرت یافت؛ از لقب‌های دیگر ایشان می‌توان به «امین و صابر» اشاره کرد و کنیه‌های امام هفتم(ع) «ابوعلی، ابوالحسن، ابوابراهیم، ابواسماعیل و باب الحوائج» است.

این امام همام(ع) از چشمه دانش الهی و علم بیکران پدرشان بهره‌های فراوانی برد و با آموزه‌های اسلامی و برترین صفت‌های انسانی همچون پارسایی، تقوا و بخشندگی آشنا شد و آن را توشه راه خود برای پیشوایی مسلمانان کرد.

دوره امامت کاظم(ع) با حکومت جور خلیفه‌های بنی عباس همچون منصور دوانیقی، مهدی عباسی،‌ هادی عباسی و هارون الرشید همزمان بود؛ این امام معصوم(ع) با وجود تمام محدودیت‌ها و ستم‌های حاکمان همواره تلاش خود را برای انجام دادن رسالت سنگین امامت و هدایت مسلمانان به کار می‌بست و با تربیت ‌افرادی شایسته و ورود آن‌ها به دستگاه حکومتی، ‌از وجود آنان در پیشبرد منافع و هدف‌های جامعه مسلمانان بهره می‌جست.

بیشتر عمر امام موسی کاظم(ع) در تبعید و زندان گذشت و سالیان متمادی مورد آزار و اذیت دستگاه جور بنی عباس قرار گرفت.

سرانجام هارون الرشید خلیفه عباسی، با دستور به سندی ابن شاهک، امام هفتم(ع) را در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ هجری قمری و در ۵۵ سالگی مسموم کرد و به شهادت رساند؛ پیکر پاک آن حضرت در مکانی به نام قریش که بعدها کاظمین (عراق) نامیدند، به خاک سپرده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha