به گزارش روز یکشنبه ایرنا؛ « حسین عالمبخش» در مراسم اختتامیه اولین دوره آموزشی "مدرسه تئاتر شبستان" که در تالار وحدت شهر کرمانشاه برگزار شد؛ به جایگاه هنر تئاتر در مساجد در دهه ۶۰ و اوایل انقلاب اشاره کرد و افزود: در آن دوره مسجد در ترویج هنر نقش مهمی داشتند اما متاسفانه در سالهای بعد بین این هنر استراتژیک و ارزشی و مسجد فاصله و جدایی افتاد.
وی در ادامه به اهمیت اجرای تئاتر در قالب داستان های جذاب برای بیان احکام و مباحث شرعی که به طور روزمره همه با آن سرکار دارند، اشاره کرد و گفت: امیدواریم آشتی دوباره بین مسجد و تئاتر درخشان تر از گذشته، اتفاق بیفتد.
دبیر جشنواره ملی تئاتر شبستان؛ هنر تئاتر را دارای سه ضلع نمایش نامه نویسی، ضلع دوم کارگردان، بازیگر، طراحی صحنه و لباس و ضلع سوم مخاطب دانست و افزود: در مساجد ضلع سوم یعنی مخاطب وجود دارد؛ کسانی که تشنه شنیدن مطالب مهم و خوب هستند.
عالمبخش ادامه داد: بنابراین می توان احکامی را که روحانی مسجد قرار بود روی منبر برای نمازگزاران بگوید، در قالب یک تئاتر تعاملی کوتاه، جذاب و کاربردی چند دقیقه ای برای نمازگزاران به اجرا در آورد و زبان جدیدی برای انتقال مفاهیم و آموزه های ارزشمند دینی و اسلامی بکار بست.
وی همچنین به سختی های فراوانی در راه جا افتادن این هنر در مساجد اشاره کرد و همه را به کمک به این رویکرد به صبوری دعوت کرد.
گفتنی است در مراسم اختتامیه مدرسه تئاتر شبستان؛ نمایش تئاتر کاغذی از سه زن قهرمان تاریخ ایران یعنی آناهیتا الهه آب، گرد آفرین؛ نماد زن دلاور ایرانی در شاهنامه و فرنگیس نماد زن مقاوم کرمانشاهی در هشت سال دفاع مقدس به نمایش در آمد و مورد استقبال حاضران قرار گرفت.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت هزار و ۲۵۰ مسجد فعال دارد که از این تعداد نزدیک به ۵۷۰ مسجد دارای کانون های فرهنگی و هنری با ۳۰ هزار نفر هستند.
نظر شما