به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدعباس عراقچی روز یکشنبه در آیین افتتاحیه اولین کنگره بینالمللی دیپلماسی در تالار پیامبر اعظم(ص) دانشگاه اصفهان افزود: جمهوری اسلامی ایران مورد هجمه دیپلماسی عمومی قرار گرفته و در کنار تحریمهای ظالمانه تلاش بزرگی از طرف استکبار برای مُنزوی کردن ایران در جریان است.
عراقچی تاکید کرد: ملت ایران با این تحریم ها، تضعیف و منزوی نمیشود و نمیتوان حرفی را به این ملت تحمیل کرد بلکه باید با زبان دیپلُماسی با این مردم سخن گفت و اگر دشمنان با زبان زور صحبت کنند، زبان زور هم خواهند شنید.
وی با بیان اینکه قدرت روایتسازی نقش موثری در دیپلماسی عمومی دارد، اضافه کرد: اگر نتوانیم برای حرکت خود روایتهای مناسب تولید کنیم از صحنه دیپلماسی جهانی عقب می مانیم.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم تصویر خوبی از خود در بین مردم یک کشور شکل دهیم باید توانایی تصویرسازی داشته باشیم و از دیپلماسی عمومی در کنار دیپلماسی رسمی استفاده کنیم و دیپلماسی عمومی بستر لازم را برای دیپلماسی رسمی ایجاد میکند.
عراقچی، دیپلماسی را شبیه کوه یخ دانست و گفت: آن قسمت بیرونی کوه یخ را دیپلماسی رسمی میگویند و آن حجم پنهانی و زیر آب را دیپلماسی غیر رسمی یا همان دیپلماسی ملل تشکیل میدهد که از طریق فرهنگی، ورزشی، هنری و رسانه ای قابل احیاست.
وی با بیان اینکه دیپلماسی عمومی شامل دیپلماسی علمی، هنری، ورزشی و فرهنگی است، افزود: دیپلماسی، مذاکره و گفتگو هنر اغنا کردن و آسانترین و کم هزینهترین راه برای رسیدن به اهداف سیاسی است و امروزه کشورها برای اداره روابط خارجی خود از دیپلماسی بهره میبرند.
عراقچی اضافه کرد: مذاکره، گفتوگو و دیپلماسی مبتنی بر قدرت میسر است و هیچ کس بدون قدرت نمیتواند وارد هیچ مذاکرهای شود و گفتوگو بدون اتکا به مولفه قدرت در واقع حرف بیپایانی است.
وی افزود: حرف اگر مُتکی به قدرت نباشد بی ارزش است و در هر گفتوگویی باید قدرت اعم از سخت نظامی تا نرم و هوشمند موجود باشد.
دشمن با خوی استکباری دانشجویان ما را تحریم میکند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این کنگره گفت: امروز شاهدیم دشمن با خوی استکباری دانشجویان ما را تحریم میکند ولی با تقویت دیپلماسی عمومی میتوانیم زمینه حضور جوانان را در عرصه های علمی جهانی فراهم کنیم.
عبدالحسین کلانتری افزود: دیپلماسی علمی بدون گفت و گو میسر نمی شود البته موقعیت خاص ژئو پلیتیک ایران نیز در اهمیت جایگاه کشورمان در این عرصه موثر است.
وی ادامه داد: تغییرات بزرگی در ۲ دهه اخیر در دیپلماسی عمومی بوجود آمده و موجب شکل گیری بازیگران جدیدی در آن شده است که نهادهای علمی و دانشگاه ها اهمیت زیادی دراین زمینه دارند.
کلانتری تاکید کرد: امروزه بسیاری از تبادلات در شبکه های اجتماعی توسط دانشجویان انجام می شودکه باید از این ظرفیت استفاده کرد.
معاون وزیر علوم یاد آور شد: بدلیل اینکه دانشجویان بی تکلف تر و پر انگیزه تر هستند ظرفیت زیادی در تعاملات ملی و بین المللی دارند و باید این مجموعه ها را تقویت کرد.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر اتفاق های خوبی در این حوزه در بین تشکل های دانشجویی اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: بدون توجه به ظرفیت دانشجویی کار در حوزه دیپلماسی عمومی بسیار سخت است و با استفاده از این ظرفیت می توان گامهای مهمی را به سرعت برداشت.
وی با اشاره به حکمت، فلسفه و فقه ایران بویژه در دیار اصفهان گفت: چنین برنامه ای باید در اصفهان برگزار میشد و اصفهان شهری است که در حوزه های مختلف مانند نگارگری، موسیقی، معماری و صنایع دستی صاحب سبک است.
به گزارش ایرنا، نخستین کنگره بینالمللی دیپلماسی ملل با حضور اساتید دانشگاهی، دیپلماتها و سفیران شماری از کشورها با شعار «ایران، تمدنی ماندگار» روز یکشنبه در دانشگاه اصفهان آغاز شد و به مدت ۲ روز برگزار می شود.
این کنگره با همکاری اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امور خارجه، دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگانی اصفهان برگزار میشود.
ایجاد فضایی نو برای آشنایی با فرهنگ و تمدن غنی و اصیل ایرانیاسلامی، ترویج فرهنگ صلح و همزیستی مسالمتآمیز میان ملتها، فراهمآوردن بستری مناسب برای دیپلماسی عمومی و علمی و بهرهگیری از اندوختههای علمی میان ملتها و همچنین ایجاد زمینههای مناسب برای گفتگوهای بین فرهنگی و ترویج ارزشهای انساندوستانهای که ملتها را به سمت صلح و دوستی و مقابله با خشونت سوق دهد از جمله اهداف این کنگره است.
نظر شما