«محمدمحمودی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سوزاندن بقایای کشاورزی (کاه و کلش) علاوه بر آلودگی زیست محیطی، احتمال سرایت آتش با توجه به گرم بودن هوا به سایر مزارع، مناطق جنگلی و باغات وجود دارد.
وی اظهار کرد: همچنین برابر ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و به حبس (۶ ماه تا ۲ سال) یا جزای نقدی بین ۶ تا ۲۴ میلیون تومان محکوم می شوند.
محمودی به کشاورزان نظرآبادی توصیه کرد با سازوکارهای درست از بقایای گیاهی به عنوان بهترین کود استفاده کرده و یا با جمع آوری و بسته بندی آن به مصرف خوراک دام برسانند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نظرآباد گفت: از بین رفتن مواد تغذیهای که طی دوره رشد در گیاه بجا مانده، نابودی مواد آلی و میکرو ارگانیسمها و موجودات زنده مفید در خاک، کاهش باروری و حاصلخیزی خاک، کاهش تحمل گیاه در برابر آفات و بیماریها به دلیل کاهش مواد آلی خاک، از بین رفتن بافت خاک و کاهش نفوذ آب و افزایش فرسایش خاک و افزایش احتمال سرایت آتش و بروز آلودگی هوا و محیط زیست از جمله مضرات آتش زدن بقایای گیاهی است.
محمودی اضافه کرد: با همکاری مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تا کنون پنج نفر از متخلفین در این زمینه به مراجع قضایی معرفی شده اند.
نظر شما