۱۹ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۳۸
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85165235
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رسانه آمریکایی: تحریم تسلیحاتی غرب علیه روسیه بی نتیجه بوده است

تهران-ایرنا- هفته نامه نیوزویک به نقل از تحلیلگران و کارشناسان سیاسی نوشت تحریم های تسلیحاتی که غرب به بهانه جنگ اوکراین علیه روسیه اعمال کرده است شکست خورده و نتوانسته مانع دسترسی روسیه به فناوری تسلیحاتی شود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این نشریه آمریکایی نوشت: اوکراین بارها مدعی شده که باید مقصد فناوری های تولیدی در کشورهایی مانند آمریکا کنترل شود و کارشناسان تایید می کنند صنعت دفاعی روسیه همچنان در فعال سازی بسیاری از سلاح های پیشرفته خود از تولیدات غرب استفاده می کند.

تحلیگران تصدیق می کنند که مسکو برغم تحریم ها، قطعات مورد نیاز برای تولید سلاح را از طریق شرکت های واسطه و زنجیره های عرضه ای که نظارت بر آنها دشوار است، بدست می آورد.

اندیشکده موسسه مدرسه اقتصاد کی یف (KSE) به تازگی در تحقیقاتی که در اختیار نیوزویک قرار گرفته عنوان کرد که با وجود تلاش غرب و آمریکا برای تحریم مسکو، روسیه قطعات مرتبط با تجهیزات نظامی به ارزش ۲۰.۳ میلیارد دلار را وارد کرده است.

بر اساس این گزارش، این آمار نشان می دهد که واردات این محصولات در روسیه در مقایسه با قبل از جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، فقط ۱۵ درصد کاهش یافته است.

به نوشته نیوزویک، روسیه در مجموع فناوری تولیدی ۱۵۵ شرکت مستقر در آمریکا یا اروپا و شرکت های فعال در آسیا و خاورمیانه را خریداری کرده است.

ایان ویلیامز (Ian Williams) معاون پروژه دفاع موشکی در اندیشکده مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی، تحریم هایی که به بهانه الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ وضع شد تا مانع پیشرفت صنعت نظامی- صنعتی مسکو شود را، شکست خورده توصیف کرده و گفت: ممکن است فروش مستقیم به روسیه متوقف شده باشد، اما شرکت های واسطه وجود دارند که می توانند تحریم ها را دور بزنند.

وی گفت روسیه به طور فزاینده ای از شرکت های تازه تاسیس داخلی و بین المللی در مراکز تجاری بزرگ استفاده می کند.

گری سامرویل (Gary Somerville) پژوهشگر اندیشکده انستیتوی خدمات متحد سلطنتی مستقر در لندن، نیز در مصاحبه با نیوزویک مدعی شد مسکو هنوز «به قطعات الکترونیکی ساخت غرب» برای تامین «اصلی‌ترین» نیازهای تسلیحاتی خود متکی است.

گزارش اندیشکده سلطنتی مطالعات امنیتی و دفاعی انگلیس (RUSI)در آگوست ۲۰۲۲، که سامرویل یکی از نویسندگان آن است، نشان داد که دستکم ۴۵۰ نوع قطعه ساخت خارجی در ۲۷ سیستم تسلیحاتی روسی وجود دارد.

در این گزارش آمده است که اکثر این قطعات «توسط شرکت‌های آمریکایی با شهرت دیرینه در طراحی و ساخت میکروالکترونیک‌های پیچیده برای ارتش آمریکا ساخته شده‌اند». بقیه توسط شرکت هایی در کشورهایی مانند ژاپن، سنگاپور و کره جنوبی تولید شدند.

وزارت خارجه آمریکا در مه ۲۰۲۳ اعلام کرد تحریم های جدیدی را علیه افرادی که به کرملین از طریق دور زدن تحریم ها یا اقدامات کنترل صادراتی کمک می کنند، اعمال خواهد کرد. با این حال به گفته کارشناسان این تهدید واشنگتن تاثیری نداشته و هنوز هم صنایع نظامی روسیه می توانند به قطعات طراحی شده در شرکت های غربی یا آسیایی دسترسی داشته باشند.

براساس این گزارش، هنگامی که قطعات از کارخانه ها خارج می شوند، ردیابی آنها تا مقصد نهایی شان دشوار است. اجزاء بسیار متفاوت هستند و ممکن است شامل میکروالکترونیک، حسگرها یا موتورها و بسیاری دیگر از قطعات باشند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پس از حمله موشک های کالیبر به شهر اودسا در جنوب اوکراین در ماه ژوئن مدعی شد: ده ها قطعه از این موشک های کالیبر از کشورهای دیگر به روسیه عرضه شده است.

به گفته دیوید همبلینگ کارشناس نظامی، کالیبر یکی از جدیدترین موشک‌های کروز روسیه است که از زیردریایی پرتاب می‌شود و از تراشه‌های ساخته شده توسط یک سازنده نیمه‌رسانای آمریکایی در ارتفاع سنج رادیویی خود استفاده می کند.

کارشناسان و منابع اوکراینی مدعی اند همزمان با استفاده از قطعات آمریکایی، حرکت هایی به سمت استفاده از قطعات تولیدی در پکن وجود داشته است. در ماه آوریل، ولادیسلاو ولاسیوک مشاور ارشد دفتر زلنسکی مدعی شد ارتش اوکراین تعداد فزاینده ای از قطعات چینی را در تسلیحات روسی شناسایی کرده است.

این مقام اوکراینی در گفت و گو با رویترز مدعی شده که روند کنونی در روسیه به سمت استفاده کمتر از قطعات ساخت غرب و استفاده از قطعاتی از کشورهایی نامشخص و از جمله مانند چین است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha