استان‌های شمالی با بومی سازی فناوری تولید و فرآوری چای، صادر کننده این نوشیدنی می شوند

ساری- ایرنا- سفیر ایران در ژاپن بر اهمیت و لزوم ارتقای بهره وری کشت و تولید چای در کشور اشاره کرد و گفت :به طور یقین استان های شمالی مازندران و گیلان با بومی سازی فناوری های جدید تولید و فرآوری چای، صادر کننده این نوشیدنی می شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پیمان سعادت روز سه شنبه در نشست وبیناری با مسوولان بخش کشاورزی و سرمایه گذاری استان های مازندران و گیلان افزود : با توجه به وجود تکنولوژی های جدید، با محلی و بومی شدن فناوری های نوین، رسیدن به بهره وری تولید و برداشت چای در ایران آسان و در نتیجه به مرحله صادرات نیز می رسیم.

گیلان و مازندران در مجموع سالانه ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای تولید می‌کنند که از این میزان ٩٠ درصد در مزارع چای گیلان به دست می‌آید و از میزان برگ سبز چای حدود ۳۰ هزار تن چای خشک استحصال می‌شود، مصرف چای در کشور طور میانگین حداکثر ١٠٠ هزار تن است.

طبق آمارها مصرف سالانه ۱۰۰ هزار تن چای خشک در کشور داریم که ۳۰ هزار تن از چای خشک مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود.

وی به فعالیت شرکت تولیدی چای کاوازاکی در ژاپن اشاره کرد و ادامه داد: اکنون آمادگی برای ایجاد مکانیزم و زیر ساخت مناسب در فناوری تولید، برداشت و عمل آوری چای با این شرکت در ایران بوجود آمده است.

سفیر ایران در ژاپن به طراحی تبادل آموزشی به کار گیری و بومی سازی تکنولوژی در بازدید های ۲ طرف شرکت کاوازاکی ژاپن با باغداران و صاحبان کارخانه چای استان های مازندران و گیلان اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به سطح قابل توجه کشت چای در استان های شمالی ، این استان ها علاوه بر نیاز تامین داخل کشور، می تواند صادر کننده این نوشیدنی باشند.

سعادت تصریح کرد: از آن جایی که نوشیدن چای به عنوان قالب نوشیدنی گرم در کشور ایران است، بومی سازی فناوری تولید، برداشت و عمل آوری چای ضروری است.

استان‌های شمالی با بومی سازی فناوری تولید و فرآوری چای، صادر کننده این نوشیدنی می شوند

وی با اظهار این که همکاری تنگاتنگ مشاوره ای کارشناسان و محققان شرکت تولید چای کاوازاکی ژاپن با چای کاران مازندران و گیلان ضروری است، بیان داشت: اگرچه تنها با تجهیزات نمی توان به بهره وری رسید، معتقدم باید با بومی سازی تجهیزات و انجام کار کارشناسی، می توان به نتیجه رسید.

سعادت با ذکر این نکته که سازمان چای ایران باید نسبت به بومی سازی تولید چای پیگیری لازم را داشته باشد، گفت: طبق آمار رسمی ایران در دنیا در رتبه یک تا ۱۰ مصرف کننده چای قرار دارد و این یعنی سه برابر تولید داخلی، چای وارد کشور می شود.

وی با بیان این که طبق آمار متوسط سالانه حدود ۸۰ هزار تن چای خشک وارد کشور می شود، گفت: کشور ژاپن در مصرف چای رتبه ۳۰ دنیا را دارد و سالانه علاوه بر تولید و تامین نیاز داخلی، صادر کننده چای است.

سفیر ایران در ژاپن گفت: در حالی که در شرایطی مساوی سطح کشت چای ژاپن و دو استان مازندران و گیلان وجود دارد، اما شرکت کاوازاکی ژاپن به تنهایی چای مورد داخل کشور را تامین و صادرات نیز دارد.

وی تصریح کرد: با بومی سازی فناوری در تولید، برداشت و فرآوری چای مازندران و گیلان به خودکفایی می رسیم.

وی متوسط تولید چای خشک در ژاپن را به ازای هر هکتار چهار هزار کیلو گرم چای عنوان کرد و گفت:

استان‌های شمالی با بومی سازی فناوری تولید و فرآوری چای، صادر کننده این نوشیدنی می شوند

۱۰ درصد چای کشور در مازندران تولید می شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران با بیان این که سه شهرستان رامسر، تنکابن و عباس آباد در غرب استان کشت چای را انجام می دهند، گفت: با فعالیت ۱۰ کارخانه چای در این منطقه سالانه ۱۰ درصد برگ چای کشور در مازندران تولید می شود.

حسن خیریانپور متوسط تولید برگ چای سبز در مازندران را هشت تن در هکتار اعلام کرد و ادامه داد:‌ سرانه مصرف چای در وضع موجود ۱.۵کیلو گرم است.

وی با توضیح این که همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم علاوه بر گسترش دیپلماسی اقتصادی مازندران، دیپلماسی فناوری و توسعه دانش بنیان با هدف ارتقای بهره‌وری مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: به طور یقین با استفاده از تکنولوژی جدید متوسط تولید هشت تن چای در هکتار به ۱۵تن نیز خواهد رسید.

معاون استاندار مازندران به آمادگی و استقبال باغداران و کارخانه چای با هدف توسعه مکانیزاسیون برای کشت و عمل آوری چای با شرکت کاوازاکی ژاپن اشاره کرد و ادامه داد:‌ باید بازدید های میدانی را از سوی دو طرف داشته باشیم.

خیریانپور گفت:‌ باغداران در تولید و صاحبان کارخانه چای در عمل آوری باید از فرایند کشت تا عمل آوری کارخانه کاوازاکی بازدید داشته باشند و با هماهنگی می توان تکنولوژی ژاپن را در تولید، برداشت و عمل آوری چای استان های شمالی بومی سازی کرد.

وی به ظرفیت تولید ۷۰۰ نوع از گیاهان دارویی در مازندران اشاره کرد و گفت:‌ تولید و خشک کردن انواع میوه ها، ‌تولید برنج، مرکبات و انواع آبزیان از دیگر ظریفت های کشاورزی استان است.

به گزارش ایرنا در این جلسه پس گزارشی از سوی استاندار گیلان از وضعیت و ظرفیت کشت و تولید چای این خطه شمالی ،مدیر شرکت کاوازاکی ژاپن که تولید کننده چای در این کشور است، فرایند کشت، تولید و عمل آوری را با تجهیزات جدید برای مسوولان مازندران و گیلان به صورت وبیناری تشریح کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha