اندونزی: آسیای جنوب شرقی باید به منطقه عاری از سلاح هسته ای تبدیل شود

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه اندونزی، در نشست وزرای امور خارجه آسه‌آن گفت: همه طرف های مرتبط باید تلاش همه جانبه‌ای را برای حفظ جنوب شرقی آسیا، به عنوان یک منطقه عاری از سلاح هسته‌ای انجام دهند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری آنتارا، وزیر امور خارجه کشور اندونزی، روز سه‌شنبه به عنوان رییس پنجاه و ششمین نشست وزرای امور خارجه آسه‌آن(AMM) در جاکارتا گفت: جهان در حال حاضر شاهد سطح بالاتری از خطر استفاده از سلاح‌های هسته‌ای نسبت به هر زمان دیگری در تاریخ اخیر است.

«رتنو مرسودی» , در دیدار با وزرای امور خارجه آسه آن گفت: هیچ سلاحی قوی‌تر و مخرب‌تر از سلاح‌های هسته‌ای نیست و با سلاح‌های هسته‌ای، ما تنها یک اشتباه محاسباتی تا آخرالزمان و فاجعه جهانی فاصله داریم.

این بیانیه خطاب به وزرای آسه‌آن به عنوان کمیسیون منطقه عاری از سلاح هسته ای جنوب شرق آسیا (SEANWFZ) ارسال شده است.

مرسودی خاطرنشان کرد: معاهده منطقه عاری از سلاح هسته ای جنوب شرق آسیا، با تلاش های جمعی به حفظ صلح و ثبات منطقه از طریق خلع سلاح جهانی و حمایت از قانون عدم اشاعه هسته ای کمک کرده است.

وزیر امور خارجه اندونزی همچنین از این واقعیت ابراز تاسف کرد که هیچ یک از کشورهای دارای سلاح هسته ای پروتکل این معاهده را که ۲۵ سال پیش توسط کشورهای عضو آسه آن امضا شده بود، امضا نکرده اند.

این پروتکل در تلاشی برای دعوت از پنج قدرت هسته‌ای (چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده) , برای پیوستن به تلاش‌ها برای رسیدن به آسیای جنوب شرقی به عنوان منطقه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای تنظیم شد.

با این وجود، مرسودی تاکید کرد که آسه‌آن باید برای دستیابی به این هدف به تلاش ادامه دهد، زیرا تهدید در حال نزدیک‌تر شدن است.

او تاکید کرد: ما باید به عنوان یک جبهه متحد در برابر کشورهای دارای سلاح هسته ای قرار بگیریم. تنها در این صورت است که می توانیم مسیر روشن تری به سمت منطقه ای عاری از سلاح هسته ای ایجاد کنیم.

در سال ۱۹۹۵، همه اعضای آسه آن معاهده منطقه عاری از سلاح هسته ای جنوب شرق آسیا که به طور خلاصه SEANWFZ نامیده می شود را امضا کردند که به عنوان معاهده بانکوک نیز شناخته می شود.

این معاهده، کشورهای امضاکننده خود را موظف می‌کند که تسلیحات هسته‌ای را توسعه ندهند، تولید نکنند یا به‌طور دیگری به دست نیاورند، سلاح هسته‌ای در اختیار نداشته باشند یا کنترلی بر سلاح‌های که می توانند که تسلیحات هسته‌ای نصب یا حمل کنند، نداشته باشند و یا سلاح‌های هسته‌ای را آزمایش یا استفاده نکنند.

چندین کشور دارای سلاح هسته ای نسبت به نکات مختلف موجود در پروتکل معاهده اعتراض کرده اند. در همین حال، چین آمادگی خود را برای امضای پروتکل اعلام کرده است، به رغم اینکه تاکنون هیچ اقدام مشخصی مشاهده نشده است.

در اجلاس سران آسه‌آن در سال ۲۰۲۲، این ائتلاف آسیای شرقی توافق شد که قدرت‌های هسته‌ای می‌توانند بخشی از این معاهده را امضا کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha