به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، روسیه از انگلیس به عنوان رئیس دوره ای شورای امنیت خواسته بود تا سه کشور دانمارک، آلمان و سوئد گزارشی از تحقیقات خود درباره انفجار خط لوله نورد استریم که در آبهای سرزمینی آنها رخ داده است، ارائه کنند.
در عصر سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد حمله نورد استریم، روسیه به «حقایق عینی» ارائه شده توسط مجریان استناد کرد که «نسخه روسی رویدادها» را تأیید می کند.
نماینده روسیه با "دیدگاه غربی" را مبنی بر اینکه هر گونه تحقیق پیشنهادی سازمان ملل پیرامون این انفجار باید پس از پایان تحقیقات ملی انجام شود، رد کرد.
واسیلی نبنزیا در این نشست گفت که در میان اعضای شورای امنیت پشت درهای بسته آشفتگی وجود دارد زیرا تحقیق سه کشور در این زمینه هنوز گزارش معتبری ارائه نکرده است.
نماینده روسیه پرسید که آیا این دولت ها در قبال مسئولیت پذیری جدی هستند؟
سفیر روسیه با استناد به «نسخه متفاوت از رویدادها» در رابطه با خط لوله نورد استریم ادامه داد که رهبران آلمان و آمریکا ظاهراً از جوامع اطلاعاتی خود خواستهاند این نسخه متفاوت را ارائه کنند و از این کشورها به دلیل ترویج معافیت از مجازات تحت یک «نظم مبتنی بر قوانین» محکوم کرد
نماینده فرانسه در این نشست اعلام کرد که "هیچ دلیلی" برای تردید در صداقت سه تحقیق ملی در مورد تخریب خط لوله که همه آنها مطابق با حاکمیت قانون انجام می شود، ندارد.
نمایده امارات در سازمان ملل نیز از گزارش جدید پیرامون تحقیقات سه کشور استقبال کرد و از شورای امنیت خواست که از «پیشداوری نتایج» خودداری کند.
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل به تأثیرات خط لوله بر کشتیرانی و اکولوژی دریا اشاره و خاطرنشان کرد که اکنون پس از ماه ها بررسی باید یک گزارش شفاف ارائه شود.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل به تلاشهای «بدبینانه» برای ترویج اطلاعات نادرست اشاره کرد که با دعوت مکرر روسیه برای نشستهای شورا در نورداستریم نمایش داده میشود.
آمریکا انتقاد روسیه از تحقیقات ملی را "پوچ" دانست که اختلاف افکنی را به نمایش می گذارد.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل با انتقاد شدید از مسکو مدعی شد "هدف آشکار" روسیه برای ایجاد تردید در تحقیقات ملی در مورد تخریب خط لوله، سوء استفاده از انرژی شورا و "انحراف تمرکز" از اقدامات غیرقانونی خود در اوکراین است.
معاون نمایندگی انگلیس در شورای امنیت که ریاست دوره این این ماه این شورا را برعهده دارد، از اعضای شورای امنیت خواست که تحقیقات را «پیش داوری» نکنند و تلاشی برای تأثیرگذاری بر تحقیقات نداشته باشند.
انگلیس مدعی "نگرش ناسازگار" روسیه نسبت به زیرساخت های غیرنظامی شد و این نگرش را مخرب دانست.
در پایان نماینده روسیه به اعضای شورای امنیت یادآور شد که تخریب خط لوله بر روسیه "تاثیر گذاشته" است و باید در تحقیقات خط لوله نقش داشته باشد.
سال گذشته، خطوط لوله نورد استریم یک و ۲ که گاز روسیه را از طریق دریای بالتیک به آلمان منتقل میکند، هدف ۲ انفجار قرار گرفت.
روزنامه نیویورک تایمز پیشتر گزارش داده بود که یک گروه طرفدار اوکراین سال گذشته به خطوط لوله نورد استریم حمله کرده است.
این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که هیچ مدرکی که نشان دهد ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین یا مقامات ارشد او در این عملیات نقش داشتهاند یا اینکه عاملان به دستور مقامات دولتی اوکراین این حمله را انجام دادهاند، وجود ندارد.
نیویورک تایمز نوشت، بررسی اطلاعات نشان میدهد که گروهی که این حملات را انجام داده است با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه مخالف هستند. با این حال این اطلاعات به اعضای گروه مظنون یا اینکه چه کسی این عملیات را هدایت یا حمایت مالی کرده است، اشاره نکرد.
همچنین زلنسکی رئیس جمهور اوکراین هفته پیش به رسانه های آلمانی گفته بود که اوکراین به خطوط لوله نورد استریم حمله نکرده است.
رسانههای آلمانی در ماه مارس (اسفند/ فروردین) احتمال دخالت یک قایق تفریحی متعلق به یک اوکراینی مستقر در لهستان را مطرح کرده بودند.
نظر شما