سمنان جزو سه استان دارای بالاترین پویایی اقتصادی در کشور است

سمنان- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان گفت: سمنان با نرخ رشد اقتصادی پنج و ۲ دهم درصد، جزو سه استان کشور در شاخص پویایی اقتصادی در سال ۱۴۰۱ معرفی شد.

نادر مالکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز کرد: طبق برآورد رسمی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و بر مبنای محاسبات مرکز آمار ایران، استان سمنان با نرخ رشد اقتصادی پنج و ۲ دهم درصد، بعد از استان‌های نفت‌خیز بوشهر و هرمزگان، رتبه سوم پویاترین اقتصاد را در بین استان‌های کشور در سال ۱۴۰۱ به خود اختصاص داد.

وی ادامه داد: طبق آخرین نتایج مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه استان سمنان در خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۴۸ و یک دهم درصد بود و بر اساس گزارش‌های اعلامی، استان سمنان در شاخص کل تورم نقطه ای در این ماه با ثبت رکورد ۳۸ و هشت دهم درصد، دومین استان با کمترین میزان تورم کشور بود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان تصریح کرد: سمنان با ثبت عدد ۶ و چهار دهم درصد، در رتبه نخست کشور در مهار بیکاری بر اساس آمارهای رسمی سال ۱۴۰۱ مرکز آمار ایران قرار دارد که این عدد، کمترین میزان در ۱۸ سال اخیر است.

سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

به گزارش ایرنا، به گفته کارشناسان دهه ۸۰ میانگین رشد اقتصادی کشور ۳.۲ درصد بود ولی در دهه ۹۰ با فراز و نشیب‌های شدید اقتصادی در بعضی از سالها رشد اقتصادی کشور منفی بود و برای جبران روند منفی در دهه ۹۰ باید ۶ سال پیاپی رشد اقتصادی هشت درصدی برنامه ریزی شود.

به گزارش ایرنا، ۱۷ درصد سهم اشتغال استان سمنان مربوط به بخش کشاورزی است و بخش صنعت و معدن ٣٧ درصد از اشتغال استان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha