تاکید بر نیاز به پیوند اقتصادی قوی‌تر با ایران در همایش مرکز مطالعات امنیتی پاکستان

اسلام‌آباد - ایرنا - سخنرانان در همایش مرکز مطالعات امنیتی و هوافضا پاکستان بر لزوم اتخاذ رویکرد عمل گرایانه در سیاست خارجی کشور در قبال بازیگران مهم منطقه به ویژه کشورهای همسایه پاکستان تاکید و خواستار تقویت هرچه بیشتر پیوندهای دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف به ویژه مناسبات اقتصادی شدند.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، مرکز مطالعات امنیتی و هوافضا(CASS) زیرمجموعه نیروی هوایی پاکستان شعبه «لاهور» میزبان همایش مهمی با عنوان گزینه‌های سیاست خارجی پاکستان در نظام جهانی در حال تحول با حضور سه نفر از سفیران سابق این کشور در جمهوری اسلامی ایران، چهره‌های برجسته نظامی، امنیتی و کارشناسان ارشد امور راهبردی بود.

تحولات منطقه، روابط پاکستان با جمهوری اسلامی ایران، اوضاع افغانستان، تنش‌های پاکستان با همسایه شرقی خود هند، پیامدهای جنگ سرد ناشی از رقابت آمریکا و چین، اهمیت تعامل با کشورهای جهان اسلام، بازیگران مهم منطقه به ویژه بهبود روابط با روسیه از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث در این همایش بود.

آصف علی خان دُرانی نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان(سفیر سابق پاکستان در ایران از سال ۱۳۹۵ تا تابستان ۱۳۹۷)، جاوید حسین (۱۳۷۶ تا ۱۳۸۲) و خانم رفعت مسعود (از مرداد ۱۳۹۷ تا آبان ۱۳۹۸) سفیران پیشین پاکستان در ایران، خانم نغمانه هاشمی سفیر پاکستان در چین، محمد هارون شوکت مدیر روابط خارجی مرکز مطالعات امنیتی و هوافضا و عاصم سلیمان رئیس این مرکز مطالعاتی پیرامون موضوعات یاد شده سخنرانی کردند.

سخنرانان با درک اهمیت حیاتی سلامت اقتصادی برای امنیت ملی، بر لزوم توجه به دیپلماسی اقتصادی تاکید کرده و خواستار اتخاذ رویکردی عمل‌گرایانه در سیاست‌های دولت اسلام‌آباد شدند. آنان گفتند که پاکستان باید همچنان به تعمیق بیشتر و تنوع بخشیدن به مشارکت استراتژیک خود با دوست همیشگی خود چین و پیگیری سریع طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان-چین اهمیت دهد.

شخصیت‌های پاکستانی توسعه روابط این کشور با آمریکا را مطلوب و همزمان بر ضرورت تقویت هرچه بیشتر مناسبات دوجانبه با فدراسیون روسیه تاکید و افزودند: پاکستان باید از دوران جنگ سرد اجتناب، از سیاست بلوک جلوگیری و روابط سودمند متقابل را با قدرت‌های بزرگ در دستور کار قرار دهد.

آنان با اشاره به اهمیت نقش آفرینی پاکستان در سازمان‌های چندجانبه به ویژه سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، سازمان همکاری شانگهای و سازمان همکاری اقتصادی، از تقویت بیش از پیش پیوندهای اقتصادی، تجاری و انرژی قوی‌تر پاکستان با جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند.

کارشناسان پاکستانی درباره تحولات افغانستان نیز تاکید کردند: پاکستان به عنوان یک همسایه و برادر باید به ایفای نقش خود در ارتقای صلح و ثبات در افغانستان ادامه دهد و باید از رژیم طالبان بخواهد که با گروه‌های تروریستی، به ویژه تحریک طالبان پاکستان که از قلمرو افغانستان فعالیت می‌کنند، قاطعانه برخورد کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha