به گزارش خبرنگار ایرنا؛ نرخ خرید تضمینی گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران مسئلهای است که هر ساله تبدیل به دغدغه کشاورزان میشود؛ امسال میزان خرید گندم در ۱۰۰ روز آغازین با تحویل ۵ میلیون و ۱۵ هزار تن گندم از کشاورزان که نسبت به سال گذشته، یک میلیون و ۱۰۷ هزار تن افزایش داشته است، از رشد بیش از ۲۸ درصدی برخوردار بوده و با واریز ۵۰ هزار و ۵۵۵ میلیارد تومان پول تحویل گندم به حساب کشاورزان، بیش از ۶۷ درصد از مطالبات این پرداخت شده است.
گذشتن خرید تضمینی گندم از مرز پنج میلیون تُن
در واقع در سال جاری خرید تضمینی گندم در کشور از مرز پنج میلیون تن عبور کرده است و با واریز بخش عمدهای از مطالبات کشاورزان به حساب آنها در هفته اول تیرماه، میتوان گفت تاکنون بیش از ۶۷ درصد از پول خرید تضمینی گندم به گندم کاران پرداخت شده است.
وزارت جهاد کشاورزی در این باره اعلام کرد براساس گزارش ۱۰۰ روزه عملیات سراسری خرید گندم از کشاورزان، بیش از ۵ میلیون تن گندم به صورت تضمینی از ۳۰۹ هزار کشاورز در سراسر کشور خریداری شد.
استان فارس در جایگاه دوم بیشترین میزان خرید گندم
بدین ترتیب استانهای خوزستان با یک میلیون و ۷۱۵ هزار تن، فارس با ۸۰۸ هزار تن، گلستان با ۴۹۸ هزار تن، ایلام با ۲۹۰ هزار تن، خراسان رضوی با ۲۵۲ هزار تن، کرمان با ۲۴۱ هزار تن و کرمانشاه با ۱۶۶ هزار تن بیشترین مقدار خرید گندم را داشتهاند.
همچنین استانهای فارس با ۴۱۱ هزار تن، خوزستان با ۳۶۰ هزار تن، ایلام با ۱۱۸ هزار تن، بوشهر با ۱۰۲ هزار تن، لرستان با ۸۴ هزار تن و کرمانشاه و کرمان هر یک با ۷۷ هزار تن، بالاترین میزان افزایش خرید را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به خود اختصاص دادهاند.
لزوم حمایت حداکثری از گندمکاران
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران هفتم تیرماه ۱۴۰۲ در رابطه با پرداخت مطالبات گندم کاران گفت: با توجه به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم حمایت حداکثری از گندمکاران، با تمرکز بر خریدتضمینی گندم، تسریع در پرداخت مطالبات در دستورکار قرار دارد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز که معتقد است مطالبات کشاورزان گندمکار تاکنون بر مبنای قیمت خرید تضمینی گندم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت شده، اعلام کرد:کشاورزان چشم انتظار هستند تا طلب خود را بر اساس قیمت ۱۵ هزار تومانی گندم از دولت دریافت کنند.
بر همین اساس تلاشهای همه جانبه و بدون وقفه برای تسریع و تسهیل در پرداخت بهای محصول دریافتی به کشاورزان در کمترین زمان ممکن و جلب رضایت خاطر آنها شکل گرفته و با تجهیز مراکز خرید در ۳۱ استان و ارائه خدمات به گندم کارانی که محصولات خود را به مراکز مذکور تحویل میدهند، از تمامی ظرفیتهای موجود برای اجرای مطلوب عملیات خرید و دریافت محصول باکیفیت از کشاورزان سراسر کشور بهره گرفته شده است. در استان فارس نیز این موضوع مورد توجه متولیان امر قرار گرفته است.
پرداخت ۸۱درصدی مطالبات گندمکاران فارس
مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان فارس در این باره گفت: تا کنون ۸۱ درصد از مطالبات گندمکاران این استان بابت خرید تضمینی گندم از سوی دولت توسط این بانک تأمین اعتبار و پرداخت شده است.
محمد حسن رزاق منش افزود: از مجموع کل ۱۰۰ هزار میلیارد ریال بهای گندم تا کنون ۸۱ هزار میلیارد ریال به حساب کشاورزان پرداخت شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه وجوه پرداخت شده به حساب گندمکاران به ازای قسمتی از خرید تضمینی ۸۷۵ هزار تن محصو بوده است، اظهار کرد: از آغاز فصل خرید گندم تا کنون ۳۹ هزار و ۷۵۰ کشاورز محصول خود را تحویل مراکز خرید داده اند که روند پرداخت بهای گندم آن در دست انجام است.
تأمین اعتبار برای پرداخت سریع مطالبات
رزاق منش با بیان اینکه تسریع در پرداخت ارزش محصول دریافتی از گندمکاران، موجب جلب اعتماد و اطمینان مضاعف کشاورزان می شود، ابراز کرد: گندم یک محصول راهبردی و یکی از مهمترین کالاها در جهت تأمین امنیت غذایی است، به طور ویژه تأمین اعتبار مورد نیاز برای پرداخت سریع مطالبات و ۱۰۰ درصدی گندمکاران را دنبال می کنیم.
او یادآور شد: بانک کشاورزی بر اساس فهرست تأیید شده اداره کل غله و خدمات بازرگانی اقدام به واریز بهای گندم به حساب بانکی کشاورزان گندمکار می کند.
کدام شهرستانهای فارس بیشترین گندم فارس را تولید میکنند؟
بیشترین گندم استان فارس در شهرهای کازرون، ممسنی، فسا، رستم، داراب، فراشبند، خنج، گراش، لار، لامرد، قیر و کارزین، فیروزآباد، مهر و زریندشت خریداری میشود. لذا عملیات عظیم خرید تضمینی گندم در استان فارس همچنان ادامه دارد و همزمان، فرآیند گسترده واریز مطالبات کشاورزان از طریق مبادی مربوطه در دست پیگیری است تا نسبت به پرداخت پول خرید گندم از این قشر در کمترین زمان ممکن اقدام شود. این در حالیست که حمایت حداکثری از تولیدکنندگان گندم برای ادامه یافتن روند تولید این محصول استراتژیک ضرورت دارد و نیاز است این مهم بیش از پیش مورد توجه دستگاههای متولی قرار گیرد.
نظر شما