به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا مرحبا روز پنجشنبه در همایش مبلغان عاشورا یادآور شد: برای سدهها زیارت امام حسین (ع) ممنوع بود و زمان متوکل عباسی کربلا را شخم زدند، آب بستند، گندم کاشتند و حتی درخت سدری که روی مزار ابا عبدالله (ع) بود را بریدند و دورهای از زائران مالیات گرفتند.
وی اظهار کرد: اما هنر حضرت امام حسین (ع) این بود که کاری کرد در طول سدهها هیچ ظالمی دیگر نتواند بهراحتی ظلم کند و هر یک از ما در هر لباسی، شغلی و عنوانی هستیم، هر اسم و رسمی که داریم، باید سرباز و مبلغ این درگاه باشیم و در این راستا حرکت کنیم.
نماینده آستارا در مجلس افزود: امروز کربلا پا برجا است ولی اثری از ظالمان وجود ندارد و این همان رودخانه زلال بهشتی است که در طول سدهها جاری بوده، راه خود را از بین سنگها، سنگلاخها و مانعها پیدا کرده و به ما رسیده است و امروز وظیفه ماست که به همان ترتیب پایداری کنیم و به آیندگانمان تحویل دهیم.
وی بیان کرد: وقتی به واقعه کربلا نگاه میکنیم، در ظاهر خون، آتش، غارت و تشنگی دیده میشود؛ پس چه زیبایی در آنجا وجود داشت که بنت کبری حضرت حیدر (ع) فرمود، جز زیبایی چیزی ندیدم؛ علت این است که کربلا تجلی زیباییها، کمال انسان، وفاداری، ادب و رضای الهی بود.
مرحبا اضافه کرد: در کربلا میبینیم که چطور یک انسان در خدا محو میشود و جز خدا را نمیبیند؛ اما جست و جوی اینترنت در مورد عاشورا تنها تصویرهای قمهزنی را نشان میدهد، در صورتی که در بسیاری از سایتها و کانالها نمایش تصاویر خشونتبار ممنوع است.
وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم تحریفها این زیباییها را از ما بگیرد، عنوان کرد: برای استفاده از اسم سردار سلیمانی حساب کاربری افراد را مسدود میکنند ولی تا عاشورا و محرم را جست و جو کنید، حتی صحنههایی دیده میشود که معلوم نیست در اصل متعلق به مسلمانان و شیعیان باشد و از این رو بسیار باید مراقبت کنیم.
نماینده آستارا در مجلس با بیان اینکه هیچ چیزی به اندازه عاشورا و کربلا ظرفیت جذب کودکان و نوجوانان را ندارد، گفت: عاشورا یک چشمه زلال است که باید زلال نگهش داریم، این امانت اهل بیت (ع) به دست ما رسیده است که باید مراقبت کنیم و به نسلهای آینده انتقال دهیم.
وی افزود: بخش زیادی از دستههای عزاداری همین بچهها هستند که بسیار علاقهمندند و باید تلاش کنیم تا آنها را همچنان علاقهمند به انقلاب و مفاهیم ناب عاشورا نگه داریم؛ باید از تعالیم عاشورا مواظبت کنیم، به طور قطع تا کنون چنین بوده که بزرگان ما مراقبت کردند و به ما رساندند اما ما هم به نوبه خود برای آیندگان باید مراقبت و به همین ترتیب منتقل کنیم.
تقویت نقش مسجدها با قرارگاه محله اسلامی
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان آستارا نیز با تسلیت فرا رسیدن ماههای محرم و صفر گفت: عزاداران حسینی، زنجیرزنان و بزرگان صحنههایی به یاد ماندنی را خلق کردند؛ آنها امید و الگوی جوانان ما هستند و امید میرود این مکتب حسینی نسل به نسل و سینه به سینه به نسلهای بعد منتقل شود.
سرهنگ بهزاد قنبری افزود: امسال هم با استقبال از محرم به دشمنان خود ثابت میکنیم که ما همچنان ملت امام حسینیم، چنان که شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی که نام و یادش در قلب ما زنده است گفت، ما ملت امام حسینیم و قرارگاه حسین ابن علی (ع) ایران اسلامی است.
وی بیان کرد: پرچم حسین ابن علی (ع) از ایران به سرتاسر جهان طنینانداز شده که به یقین نقشآفرین هست و دلهای عاشق و آزاده را هم در مجموعه عزیزان اهل سنت و هم تشیع به هم نزدیک میکند؛ چون امام حسین (ع) انسانهای آزاده جهان را حول حرم و زیر علم خود جمع کرد و درس آزادگی این مکتب حسینی و علوی را برای انسانهای آزاده سرتاسر جهان نمایان کرد.
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان آستارا اضافه کرد: هم شوق حسینی مداحان در همه ایام به ویژه در ایام محرم و هم شعور حسینی که علما و بزرگان در جامعه اسلامی ما طنینانداز میکنند و آن بصیرت و آگاهی لازم و هدف قیام امام حسین (ع) را به جامعه سر ریز میکنند که بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: دشمن روز به روز با سلاحهای مدرن تبلیغاتی و روانی تلاش دارد جوانان ما را از مسجدها و هیئتهای مذهبی دور کند و از این رو ذهن و قلب آنها را با جنگ ترکیبی خودش آمیخته کرده است و به سمت خودش سوق میدهد.
قنبری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در بحث جهاد تبیین، عنوان کرد: همه ما افساران جهاد تبیین هستیم و هر یک نفر از ما مساوی ۱۰۰ نفر از دشمن است که باید برایشان تبیین کنیم تا فردا پیش امام زمان (عج) شرمنده و شرمسار نباشیم.
وی تصریح کرد: کسی بمیرد در حالی که امام زمان خود را نشناخته باشد، به مرگ جاهلی مرده است؛ امام زمان ما هم مثل امام حسین (ع) از ما یاری میطلبد که ما به عنوان افسران امام زمان (ع) باید در صحنه باشیم و جوانان را هم پای کار بیاوریم.
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان آستارا افزود: مسجدها با محوریت علمای ما سنگر هستند و در این راستا قرارگاهی با عنوان محله اسلامی تشکیل شده است؛ زیرا اگر بخواهیم به تمدن نوین اسلامی که مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب ترسیم کردند -خودسازی، جامعهپردازی، تمدنسازی- برسیم، باید محلههای ما اسلامی شود.
وی بیان کرد: علمای اهل سنت و شیعه در مسجدهای ما محور هستند و این حائز اهمیت است، زیرا امام مسجد همه را دور خودش جمع میکند؛ مسجدها باید بیشتر فعال شوند و تلاش کنیم که مشکلهای مردم در همین مسجدها و در قالب همین قرارگاه محله اسلامی برطرف گردد.
قنبری اضافه کرد: امام جماعت مسجد در هر محله به عنوان فرمانده و فرمانده پایگاه مقاومت نیز دبیر قرارگاه است؛ هیات امنا، بزرگان، نیکوکاران، اعضای شوراها و همه افراد صاحب نفوذ محلهها به عنوان عضو قرارگاه هستند و در حال انجام کارهای بزرگی هستند.
وی عنوان کرد: چنین اقدامهایی دل مردم را شاد و نسبت به آینده امیدوار میکند و از این رو هر یک از امامان مسجد در محله خود باید منشا خیر و برکت و وجودشان نعمت باشد و حسن تدبیر و عمل داشته باشند.
فرمانده سپاه ناحیه شهرستان آستارا تاکید کرد: مردمی که ولی نعمت ما و یکی از شاخصههای اسلام ناب هستند، با رهبری ولایت فقیه ماموریت پیشبرندگی و پیشروندگی انقلاب اسلامی را بر عهده دارند و این امر را نباید فراموش کنیم.
اصل اسلام تبلیغ دین است
رئیس اداره تبلیغات اسلامی آستارا در ادامه در مورد علت بزرگداشت مراسم عزای امام حسین (ع) با اشاره به اینکه در رثای این ایام پیشاپیش عزاداریها آغاز شده است، گفت: علت عظمت حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) این است که قائله کربلا را به راه انداخت تا دین خدا گم نشود و دستاورد پیغمبر خاتم که به بشریت ارزانی شد، در کوچههای تاریخ تحریف نشود.
حجتالاسلام حسینعلی رضازاده افزود: امام حسین (ع) در راه اصلاح دین و جلوگیری از انحراف آن قیام کرد و امروز برای ما اثبات شده است که به چه زیبایی این کار را انجام داد و تا ابد الدهر هم ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه تبلیغ برای روحانیون اصل بر دین است، بیان کرد: رساندن انسان به خلیفه اللهی، برقراری عدل و قسط بین مردم، تشکیل حکومت اسلامی، اشاعه و اقامه معروف و ازاله منکر جزو هدفهای میانی اسلام بوده ولی اصل اسلام، تبلیغ دینی است که حضرت محمد (ص) برای ما آورد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی آستارا اضافه کرد: همه ما با آمدن ماه محرم مبلغ دین مبین اسلام، مبین احکام و آیات الهی در حد توان خود هستیم و اگر کسی به این عنصر توجه نداشته باشد، در حق ابا عبدالله الحسین (ع) جفا کرده است.
علمای اهل سنت از فرصت محرم برای تبلیغ دین استفاده کنند
امامجمعه آستارا نیز در این همایش گفت: باید در کارها توکل و صبر داشته باشیم، چنان که خداوند در قرآن میفرماید که اگر مومنان صبر داشته باشند، چه بسا گروهی اندک بر گروهی بزرگ پیروز شوند و از این رو دشمن هرچقدر برنامهریزی کند، هرچقدر بزرگ باشد و هر چند ما عزادار باشیم، به اذن خدا با همین صبر میتوانیم آنها را شکست دهیم.
حجتالاسلام محمدجواد باقری ارومی افزود: خداوند در قرآن میفرمایند که صبور باشید، یکدیگر را به صبر دعوت کنید و ارتباطات خود را با یکدیگر تقویت و محکم کنید؛ بر این اساس روحانیان اهل سنت که همیشه در کنار تشیع برادرانه در مناسبتهای مختلف حضور داشتند، این مناسبت برایشان فرصت خوبی به منظور تبلیغ است.
وی بیان کرد: هر چند در شریعت اهل سنت برای ماه محرم عزاداری نیست، اما تبلیغ دین میتوانند داشته باشند و از آن جایی که عزاداریهای محرم همزمان با آغاز سال قمری جدید است و مردم میتوانند در این ۱۰ روز در مسجدها بیشتر حضور یابند که فرصت خوبی برای تبلیغ دین از جمله با قرائت قرآن، بیان فضیلتهای اهل بیت (ع) و تشریح احکام داشته باشند.
همایش مبلغان عاشورا با حضور جمعی از امامان مسجدها، فرماندهان پایگاههای بسیج، مداحان، شاعران آیینی، اعضای هیئت امنای مسجدها و تکیهها، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها در محل سپاه ناحیه شهرستان آستارا برگزار شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربیترین نقطه استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما