به گزارش ایرنا، اوقات فراغت زمانی است که افراد آن را بر اساس تمایل شخصی برای خود تنظیم میکنند و برنامه آن در مورد هر فرد متفاوت است و به سلیقه، نیازهای روحی، سن و توان مالی فرد بستگی دارد.
دستگاههای فرهنگی استان مرکزی در راستای پرکردن اوقات فراغت اقشار مختلف مردم به خصوص قشر جوان در طول سال برنامههای اجرا میکنند که این برنامهها در فصل تابستان و تعطیلی مدارس و افزایش اوقات فراغت دانش آموزان افزایش مییابد.
به گفته مسئولان حوزه اجتماعی برگزاری کلاسهای اوقات فراغت برای قشر جوان و نوجوان جامعه باید به گونهای باشد که ضمن جذب جوانان و نوجوانان در این دورهها، آموزشهای اثرگذار نیز برای این افراد به همراه داشته باشد.
همچنین این کارشناسان اعتقاد دارند، سبک برنامهریزی منظم در غنیسازی اوقات فراغت صورت گیرد تا هر جوان با هر سلیقهای، تعدادی از برنامه اوقات فراغت را در تابستان انتخاب کرده و در آنها حضور یابد.
به گفته این کارشناسان، حضور جوانان و نوجوانان در برنامههای اوقات فراغت ضمن حرفهآموزی به این قشر از جامعه، کاهش آسیبپذیری در برابر ناهنجاریهای اجتماعی را نیز برای این افراد به همراه دارد.
فعالیت ۳۳۰ پایگاه اوقات فراغت آموزش و پرورش استان مرکزی در تابستان
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در این خصوص گفت: ۳۳۰ پایگاه اوقات فراغت در سامانه آموزش و پرورش این استان ثبت نام کردهاند که امکان افزایش این پایگاهها در استان وجود دارد.
سید «مجتبی طباطبایی » افزود: ۲۸ کانون تخصصی فرهنگی و تربیتی، ۲۱ دارالقرآن تخصصی برای برنامههای قرآنی و عترت، سالن های ورزشی، سالنهای چند منظوره ورزشی و سالنهای مدارس آموزش و پرورش از جمله پایگاههایی هستند که تابستان امسال وظیفه خدمت رسانی به دانش آموزان و پرکردن اوقات فراغت این افراد را برعهده دارند.
وی با یادآوری اعلام آمادگی برخی مدارس خاص آموزش و پرورش استان مرکزی برای خدمت رسانی به دانش آموزان و برگزاری دورههای تابستانی در این استان گفت: ۷۳۰ رشته برای پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان در این پایگاه تعریف شده که به قشر نوجوان استان ارایه میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی اظهار کرد: آموزش و پرورش این استان تابستان امسال با همکاری سایر دستگاههای فرهنگی برگزاری ۲ نوع برنامه عمومی و نخبگانی را در دستور کار خود قرار داده است.
طباطبایی افزود: دوره آموزشی عمومی شامل کلاسهای عادی و کلی است که دانش آموزان برای پرکردن اوقات فراغت خود در آنها ثبتنام میکنند و دورههای نخبگانی برای زمانهای خاص تدوین و انجام میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر این آموزش و پرورش استان مرکزی اقدام بزرگی را موسوم به هفت در هفت، در هفته هفته و با مشارکت خانوادههای دانشآموزان در حال برگزاری دارد که استقبال چشمگیری از این طرح شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: این برنامهها در پنج شنبههای هفت هفته بر اساس مناسبتها، به صورت عمومی و با حضور دانش آموزان و والدین آنان برگزار میشود.
طباطبایی غنی سازی اوقات فراغت با در نظر گرفتن رشد شخصیت همه جانبه دانش آموزان را از جمله اهداف برگزاری برنامههای اوقات فراغت آموزش و پرورش استان مرکزی در تابستان امسال عنوان کرد.
وی اضافه کرد: ارتقای سطح دانش و بینش اعتقادی علمی، اجتماعی، فرهنگی و هنری، تقویت هویت دینی و ملی دانش آموزان با بهره گیری از ظرفت متولیان فرهنگی استان از دیگر اهداف آموزش و پرورش در برگزاری دورههای اوقات فراغت در استان است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار، والدین میتوانند در طرح اوقات فراغت دانش آموزان مشارکت داشته باشند.
طباطبایی افزود: خانوادهها و دستگاهها امسال برای نخستین بار به پایگاهها و سامانههای آموزش و پرورش دسترسی داشته و هر دانش آموز در پرونده الکترونیکی خود میتواند وارد قسمت پرورشی شده و اسامی پایگاهها و رشتهها که برای آنان و در منطقه سکونت آنان در استان تعریف شده اطلاع رسانی پیدا کرده و ثبت نام خود را انجام دهد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان مرکزی برگزاری اردوهای یک روزه و کوتاه مدت را از جمله برنامههای آموزش و پرورش استان برای پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان عنوان کرد و گفت: این اردوها در قالب یک سفر یک روزه تربیتی برای دانش آموزان برگزار میشود.
طباطبایی گفت: پیشبینی میشود ۳۰ هزار دانش آموز امسال از برنامههای فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی ۳۳۰ پایگاه اوقات فراغت آموزش و پرورش استان مرکزی بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: بهرهگیری از ظرفیت سفر زیارتی اربعین از دیگر برنامههای اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در سال جاری است و با برنامهریزیهای انجام شده دانشآموزان برای نخستین بار در سفر زیارتی اربعین حضور یافته و از این حرکت فرهنگی استفاده میکنند.
فعالیت ۶۰۰ کارگاه اوقات فراغت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی در تابستان امسال
مسئول روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی در این خصوص گفت: ۶۰۰ کارگاه اوقات فراغت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان تابستان امسال وظیفه خدمت رسانی و پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان استان را برعهده دارند.
«علیرضا رحیمی» افزود: این کارگاههای تخصصی در حوزه هنری، ادبی و فرهنگی فعالیت داشته و کلاسهای خوش نویسی، فقاشی، پویانمایی، سفالگری، هنرهای نمایشی، عکاسی، هنرهای بومی و سنتی، داستان نویسی، شعرسرایی، هامشهای متون تخصصی، شاهنامه خوانی، فرزند پروری، رباتیک، شطرنج، چرتکه، قصه گویی، بازی و سرگرمی، فن بیان فعالیت میکنند.
وی با یادآوری عضورت ۱۳ هزار و ۱۰۰ نفر از کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۷ سال اکنون در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی ادامه داد: ۴۸۶ هزار و ۳۱۳ جلد کتاب در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان وجود داشته و کودکان و نوجوانان عضو این کانون در کنارکارگاهها از این این کتابها نیز استفاده میکنند.
مسئول روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی خاطرنشان کرد: اعضای این کانون امسال ۱۲۹ هزار و ۹۲۰ کتاب تخصصی کودک و نوجوان را به امانت بردهاند.
رحیمی با یادآوری فعالیت کارگاههای اوقات فراغت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی در طول سال اظهار کرد: اعضای این کانون در طول سال علاوه بر بهرهگیری از کارگاهها میتوانند متناسب با شرایط سنی از کتابهای کانون نیز بهرهمند شوند.
قرارگرفتن کودکان در فضای ورزشی، هنری و ادبی از اهداف برگزاری کلاس اوقات فراغت است
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: برگزاری آموزشهای اوقات فراغت توسط این اداره کل با هدف قرار گرفتن کودکان و نوجوانان از طریق ابزار هنر و ادبیات در فضای هنری و ادبی است.
«احسان منصوری» افزود: اداره کل کانون پرورش فکری و کودکان و نوجوانان استان مرکزی با برگزاری کلاسهای اوقات فراغت به دنبال پرکردن فاصله آموزشی خرداد تا مهرماه کودکان و نوجوانان است و این فعالیتها کمک میکند تعلیم و تربیت دانش آموزان در فصل تابستان نیز ادامه یابد.
وی ادامه داد: عضوهای اداره کل پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی، که به سن نوجوانی رسیدهاند و مهارتی را آموختهاند بهتر میتوانند فعالیتهای شغلی داشته باشند و آسیبهای شغلی کمتری را دچار میشوند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی خاطرنشان کرد: برگزاری برنامههای اوقات فراغت در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان، در فصل تابستان نسبت به سایر ماههای سال مفصل تر و پرحجم تر برگزار میشود.
منصوری با یادآوری برگزاری برنامههای اوقات فراغت جدید در فصل تابستان امسال گفت: بیش از ۶۰۰ کارگاه فرهنگی، هنری و ادبی تابستان امسال برای پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان استان مرکزی برگزار میشود و تاکنون بیش از ۱۲ هزار عضو از فعالیتهای این کارگاهها بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: فعالیتهای کارگاهها در اوقات فراغت به چند بخش شامل برنامههای فرهنگی، ادبی و هنری تقسیم میشوند که اعضا و مخاطبان این ادارهکل در آنها حضور مییابند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی گفت: ۴۸۶ هزار جلد کتاب در کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این اداره کل در استان وجود داشته و ابتدای فعالیت کودکان از کتابخانههای این اداره کل آغاز میشود.
منصوری افزود: قصه گویی، فن بیان، زبان بدن، خوب شنیدن، خوب گفتن و قصههای سنتی، نقالی و شاهنامه خوانی از جمله برنامههای اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی برای پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است.
وی ادامه داد: تمرین نقد و گفت و گو، آموزش ساخت انواع کار دستی برای کودکان، بازیهای فکری از جمله شطرنج، آموزش بازیهای خلاقانه و برگزاری کارگاههای حال خوش زندگی از دیگر برنامههای اوقات فراغت این اداره کل برای کودکان و نوجوانان این استان است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی خاطرنشان کرد: در این کارگاهها تلاش میشود انواع مهارتها از جمله مهارت خودباوری، خوش بینی، شاد بودن، روابط مثبت داشتن، امیدوار بودن، مهارت تقویت هوش هیجانی و زندگی معنوی به کودکان آموزش داده میشود.
منصوری گفت: برگزاری کارگاههای با خانواده از جمله اقدامات اداره کل پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی در سالهای اخیر بوده و در این کارگاهها پدر و مادران نیز درگیر آموزش به کودکان و نوجوانان شده و این این کارگاهها با رویکرد خانواده محور برگزار شده است.
وی اظهار کرد: برگزاری آموزشهای علمی از دیگر اقدامات اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی برای پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان بوده و در این دورهها آموزشهایی شامل ساخت ساعت آفتابی، نجوم و رباتیک به کودکان و نوجوانان ارایه میشود و از این مراکز به خصوص در شهرستان اراک به شدت استقبال شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی خاطرنشان کرد: برگزاری دورههای آموزشی آشنایی با قرآن به سبک نوین از دیگر اقدامات این اداره کل بوده و برگزاری این دورهها افزایش علاقهمندی کودکان به فعالیتهای قرآنی را به همراه دارد.
منصوری گفت: شعر خوانی، خوانش متون ادبی، نوشتن خلاق، نقاشی، تصویر سازی، نقاشی روی شیشه، خوش نویسی انواع خط ، نگار گری، سفال گری و ظریف کاری با چوب از دیگر اقدامات این اداره کل برای پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان استان مرکزی است.
توجه به نیازهای جوانان محور برنامه غنیسازی اوقات فراغت باشد
استاندار مرکزی در نشست ساماندهی امور جوانان استان مرکزی نیز با تاکید بر توجه به نیازهای جوانان محور برنامه غنیسازی اوقات فراغت گفتهاست: استفاده از تجربیات استانهای دیگر نیز میتواند در این مسیر راهگشا باشد.
«فرزاد مخلصالائمه» افزود: برخی استانها در جذب جوانان در ایام تابستان برنامههای نوگرایانه دارند که الگوبرداری از آنها برای موفقیت هر چه بیشتر در این مسیر در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: برنامههای اوقات فراغت با هدف جذب جوانان و نوجوانان در دورههای آموزشی اثرگذار باید در دستور کار نهادهای متولی قرار گیرد.
استاندار مرکزی توضیح داد: لازم است، سبک برنامهریزی منظم در غنیسازی اوقات فراغت صورت گیرد تا هر جوان با هر سلیقهای، تعدادی از برنامه اوقات فراغت را در تابستان انتخاب کند.
مخلص الائمه بیان کرد: باید اطلاع رسانی از برنامههای اوقات فراغت به درستی انجام و به قشر نوجوان در ایام تابستان به ویژه دانش آموزان بیشتر توجه شود.
وی اضافه کرد: برای اطلاع رسانی باید از ظرفیت، سامانه اوقات فراغت در معرفی کلاسهای آموزشی استفاده شود و این سامانه با ویژگی، یکپارچه، قابل دسترسی برای عموم باشد.
استاندار مرکزی اظهار کرد: تصور عمومی این است که تابستان رها شده است اما اینطور نیست و برنامهریزی متنوع و گسترده در دستگاههای متولی برای غنی سازی اوقات فراغت استان مرکزی پیش بینی شده است.
وی به تهیه مجموعهای از دورههای آموزشی و فعالیت اوقات فراغت در استان اشاره کرد و افزود: کتاب «اول تابستان» هم به شکل فیزیکی و هممجازی منتشر شود تا خانوادهها از ویژه برنامه تابستان مطلع شوند.
استان مرکزی ۲۲۷ هزار دانش آموز ور۲ هزار و ۲۶۹ مرکز آموزشی دارد.
نظر شما