نوسازی بقعه امامزاده علی چرام نیاز به بررسی طرح جامع توسعه و اختصاص اعتبار دارد

یاسوج- ایرنا- رئیس هیئت امنای بقعه متبرکه امامزاده علی (ع) چرام در آستانه دومین سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در نامه ای از رئیس جمهور خواست نسبت به بررسی طرح جامع توسعه این حرم و همچنین اختصاص اعتبار ملی برای نوسازی و بازسازی آن اقدام لازم را انجام دهد.

به گزارش ایرنا، بقعه متبرکه امامزاده علی(ع) در مسیر جاده ملی یاسوج ، باغچه ،سادات به چرام و در روستای سادات بخش سرفاریاب شهرستان چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

این امامزاده واجب التعظیم که از معروف ترین بقاع متبرکه در کهگیلویه و بویراحمد است علاوه بر تولیت سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در سال ۱۳۵۳ شمسی به علت تاریخی و میراثی بودن به شماره ۱۰۲۳ در ردیف آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

براساس اطلاعات موجود ،بنای اصلی این امامزاده مربوط به قرن ۷ و ۸ هجری قمری در دوران سلجوقی بوده و در سال ۱۲۱۱ شمسی توسط استاد کاران اصفهانی تعمیر و مرمت شده است.

کیفیت بنای امامزاده حکایت از قدمت تاریخی بیش از ۷۰۰ سال دارد و سلسله شجره این امامزاده به امام جواد(ع) امام نهم شیعیان می رسد.

از سال ۱۳۶۲ تولیت امامزاده علی توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد و هیئت امنای انتخابی توسط مردم و قبل از سال ۱۳۶۲ توسط خود خادمین بومی منطقه امورات آن رسیدگی می شد .

سید صدرالله کشاورز در نامه خود آورده است : نخستین طرح جامع توسعه این آستان مقدس در سال ۱۳۷۲ با تشکیل اولین هیئت امنا رسمی توسط مدیریت اوقاف و امور خیریه استان بوسیله معماران بومی و محلی طراحی گردید و از سال ۱۳۸۹ تاکنون چهار مرحله توسط دفتر فنی و مهندسی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، میراث فرهنگی و مشاورین مطالعاتی حقوقی بخش خصوصی مورد بازنگری و بازبینی کامل قرار گرفته است.

به گفته وی ، در حال حاضر طرح جامع توسعه بقعه امامزاده علی در اداره کل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در حال بررسی نهایی است که از رئیس جمهور می خواهیم دستور دهند این موضوع توسط مجموعه میراث فرهنگی استان و کشور بررسی و تصویب نهایی شود.

کشاورز در نامه خود تاکید کرده است: بخاطر محدودیت ها و موانع قانونی ناشی از میراثی بودن این بقعه ، امکان عملیات اجرایی بصورت سازه ای توسط هیئت امنا مقدور نیست.

وی در این مطلب عنوان کرده است: "در حالی که هیئت امناء اقداماتی از قبیل محوطه سازی ، احداث دیوار حفاظتی پایین دست و بالادست ، آزاد سازی منازل مسکونی الحاقی به امامزاده، اصلاح دیوارهای داخلی رواق ها، سنگ فرش نمودن کف و دیوارهای داخلی حرم ، اجرای سیستم گرمایشی و سرمایشی با راه اندازی سیستم پکیج ( شوفاژ) در کف ساختمان ، نمای داخلی و بیرونی، ایجاد گلدسته ها و اجرای کامل سیستم تأسیساتی و همچنین ایجاد پارکینگ و فضاهای عمومی و ساخت حجره های مسکونی و زیارتی احداث سیل بند و کانال هدایت آبهای سطحی، احداث سکوهای اقامتی ، تکمیل فاز دوم زائرسرای حرم را در دستور کار خود دارد که اجرای این عملیات عمرانی شامل سازه ای ، تعمیر، بازسازی و تأسیساتی بعلت مکفی نبودن منابع درآمدی امامزاده نیازمند اعتبار عمرانی از محل بودجه های دولتی اعم از استانی و ملی است .

رئیس هیئت امنای بقعه امامزاده علی در نامه ادامه داده است : این آستان مقدس ظرفیت بالایی در جذب زائران زیاد از اقصی نقاط مختلف کشور و همچنین پتانسیل های گردشگری مذهبی آن به علت واقع شدن در منطقه سردسیری و خوش آب و هوا و قرارگیری در چهار راه عبور و اسکان ایلات عشایری استان و خارج از استان و در راستای توانمندسازی این بقعه متبرکه برای اجرای برنامه های مذهبی ، زیارتی، گردشگری و فرهنگی در طول سال دارد و می طلبد به عنوان قطب فرهنگی و مرکز قرارگاه اماکن مذهبی منطقه و کمک به توسعه روستاها مورد توجه قرار گیرد.

کشاورز در نامه خود از رئیس جمهور درخواست کرده به دستگاه های متولی دستور دهد کمیته ای مشترک از دستگاههای اجرایی ذیربط شامل میراث فرهنگی، اوقاف و امور خیریه، بنیاد مسکن، کمیته امداد، حمل و نقل جاده ای ، بخشداری سرفاریاب ، فرمانداری چرام و هیئت امناء امامزاده با محوریت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری تشکیل شود تا ضمن بررسی طرح جامع توسعه امامزاده نسبت به رفع محدودیت ها و موانع قانونی موجود اقدام کنند.

وی از آیت الله رئیسی درخواست کرده ، از محل های در اختیار ، برای اجرای عملیات عمرانی در قالب طرح جامع توسعه امامزاده ،اعتبارات لازم را اختصاص دهند تا عملیات نوسازی این امامزاده واجب التعظیم سرعت گیرد.

«آیت‌الله رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران فردا(دوشنبه) در سفری ۲ روزه عازم استان کهگیلویه و بویراحمد می شود، این دومین سفر رییس جمهور به این استان است.

میدان گازی مختار، پتروپالایشگاه گچساران با خوراک ۱۰۵ هزار بشکه در روز و ظرفیت اشتغالزایی برای چهار هزار نفر، پتروشیمی چُرام در دشت آهو با پیش‌بینی سه هزار فرصت شغلی، مینی‌پالایشگاه دهدشت با ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز و ۵۰۰ شغل و سد سقاوه از طرح‌های مهمی هستند که قرار است در سفر رئیس‌جمهور کلنگ‌زنی شوند.

اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد تومان در سفر دوم دولت پیش‌بینی شده که طی دو تا سه سال تخصیص داده می‌شود و سرجمع اعتبارات در حوزه سرمایه‌گذاری و صنایع بزرگی که عملیات احداث آن آغاز می‌شود، بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha