به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین برزگر روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: متناسب با تغییرات اقلیمی، نیاز غذایی جامعه و وضعیت منابع آب و خاک، برنامه الگوی کشت به یک ضرورت در کشور تبدیل شد و این طرح در سال اول در محصولات زراعی اجرا و در سالهای بعد در کشت محصولات باغی نیز گسترش پیدا میکند.
وی ادامه داد: در جهت اجرای این برنامه در کشت غلات ۹۰ درصد برنامه ابلاغی محقق شد، در کشت پاییزه ۹۵ درصد، در گروه حبوبات و نباتات علوفهای ۹۷ درصد، در محصولات جالیزی که جزو محصولات آببر است، کمتر از ۴۰ درصد و در کشت نباتات صنعتی نظیر سیبزمینی حدود ۱۰۹ درصد برنامه ابلاغی به استان محقق شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در خصوص اجرای این طرح از یک سو برای کشت برخی محصولات مثل سیبزمینی و لوبیا سیاستهای محدودکننده اعمال کردیم اما از سوی دیگر برای کشت محصولاتی نظیر چغندرقند، دانههای روغنی و غلات روی سامانه پایش کود، سطح خدمات را اضافه کردیم تا مشوقی برای هدایت کشاورزان برای تولید محصولات راهبردی(استراتژیک) باشد.
برزگر افزود: در سال زراعی جاری در جهت اجرای الگوی کشت سه برنامه اصلی اعمال شد که یکی از مهمترین این برنامهها جهش تولید در دیمزارها بود که در ۳۱ هکتار از اراضی استان با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام و بانک ملی اجرا شد.
وی یادآورد شد: توسعه کشاورزی قراردادی با کشت گندم در سال اول که تاکنون بیش از ۵۰ درصد سطح ابلاغ شده به استان محقق شده است و توسعه کشتهای متراکم از دیگر برنامههای الگوی کشت به شمار میرود.
برزگر از افزایش ۲ برابری سطح زیر کشت گلخانههای استان در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: سطح زیر کشت گلخانهها از ۴۱ هکتار به ۸۰ هکتار افزایش یافته است، همچنین ۴۰ هکتار دیگر نیز در دست اجراست و برای اجرای بیش از ۵۰۰ هکتار گلخانه نیز جواز تاسیس صادر شده است.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است. از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۷۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.
برنامه الگوی کشت از ۱۵ آبان سال گذشته به چهارمحال و بختیاری ابلاغ شده است.
با اجرای الگوی کشت در کشور کاهش ۶ درصدی مصرف آب معادل (سه میلیارد مترمکعب)، افزایش ۱۸ درصدی بهرهوری آب، افزایش ۱۱ درصدی تولید، صرفهجویی ۲.۲میلیارد دلاری ارزی، افزایش ۴.۵ میلیون تنی تولیدات دیمزارها و افزایش ۱۵۸ درصدی تولید دانههای روغنی را موجب میشود.
همچنین در این طرح بخشودگی ۵۰ درصدی آببها بهازای افزایش بهرهوری تخفیف ۵۰ درصدی به کشاورزان از مشوقهای این طرح است البته پرداخت انواع تسهیلات در بخش کشاورزی از سال آینده مشروط به اجرای الگوی کشت بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ میشود.
یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است. از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۷۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.
نظر شما