محمد حسین فیروزی یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بطور میانگین هرماه یک کتاب ویژه ناشنوایان در فارس تولید و در کتابخانههای عمومی در دسترس گروه هدف قرار میگیرد.
وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ ناشنوا و ۸۰۰ نابینا عضو کتابخانههای عمومی استان هستند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس بیان کرد: هم اکنون سه بخش ویژه نابینایان در کتابخانههای عمومی رئیسی اردکانی شیراز، فاطمه الزهرا(س) جهرم و کتابخانه مشارکتی امید ارسنجان فعال است.
فیروزی افزود: کتابخانههای عمومی بهمن بیگی و شقایق شیراز نیز به بخش ناشنوایان مجهز است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر بیش از ۱۴ هزار کتاب گویا و ۲ هزار و ۵۰۰ کتاب بریل ویژه نابینایان در کتابخانه های عمومی فارس موجود است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با بیان اینکه این اداره کل در ارایه خدمات فرهنگی به مددجویان بهزیستی از دستگاههای پیشتاز است، از امضای تفاهمنامهای با این دستگاه حمایتی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سطح فرهنگی خانوادههای تحت پوشش بهزیستی خبر داد.
فیروزی گفت: عضویت رایگان افراد تحت پوشش بهزیستی در کتابخانههای عمومی، ارایه مشاورههای تخصصی کتابداری برای توسعه و بهبود ارایه خدمات در کتابخانههای مشارکتی ادارهکل بهزیستی، همکاری در بهسازی امکان ورود معلولان به کتابخانههای عمومی و برنامهریزی برای گسترش خدمات بخش نابینایان و ناشنوایان در کتابخانههای عمومی و ارایه خدمات کتابخانهای غیرحضوری به سالمندان، تبلیغ برای افزایش مشارکتهای مردمی متعلق به بهزیستی در کتابخانههای عمومی و همکاری در اجرای برنامههای مناسبتی ادارهکل بهزیستی از تعهدات اداره کل کتابخانههای عمومی در این تفاهم نامه پنج ساله است.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه کتاب و یا نصب پوسترهای اطلاع رسانی اداره کل کتابخانه ها، کمک به ایاب و ذهاب معلولان به کتابخانههای عمومی، ایجاد پیشخوان خدمات کتابخانهای در سرای سالمندان، همکاری با ادارهکل کتابخانههای عمومی در مناسبسازی ورودی کتابخانههای عمومی برای استفاده معلولان، کمک به تولید کتاب بریل ویژه نابینایان و کتاب چندرسانهای ویژه ناشنوایان، ارایه برخی خدمات رایگان به کتابداران و اعضای کتابخانههای عمومی و اهدای منابع موردنیاز کتابخانهای ویژه گروههای خاص از مهمترین تعهدات اداره کل بهزیستی فارس در این تفاهم نامه است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با اشاره به اهمیت بهرهمندی همگانی از خدمات کتابخانهای در استان، اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سطح فرهنگی افراد، ارایه خدمات فرهنگی به افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی و اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگی برای بهبود سطح تواناییهای معلولان از مواردی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و تفاهمنامه اخیر نیز این اهداف را دنبال میکند.
نظر شما