به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در نخستین سفرش به قاره آفریقا و در اولین مقصد این سفر، در پاسخ به دعوت همتای کنیایی خود وارد نایروبی (پایتخت کنیا) شد و به منظور ارتقای همکاریها با مسوولان این کشور، تفاهمنامههایی امضا کرد. در دیدار تجار و بازرگانان کنیایی با رئیسجمهور، دو قرارداد همکاری امضا شد که یکی برای فروش نیسان زامیاد ایرانی به کنیا و دیگری برای واردات گوشت قرمز به ایران بوده است.
مجوز واردات گوشت قرمز از کنیا که پس از بررسیهای تفصیلی سازمان دامپزشکی و صدور تأییدیههای بهداشتی صادر شده است، میتواند به تعدیل قیمت گوشت در بازار ایران کمک کند، از طرف دیگر چون واردات این محصول در ازای صادرات نیسان آبی است میتوان گفت هیچ ارزی از کشور برای واردات گوشت قرمز خارج نمیشود.
در این پیوند، «محمدعلی تیموری» مدیرعامل شرکت خودروسازی سایپا در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: اقتصاد کنیا و همسایگان با جمعیت حدود ۴۰۰ میلیون نفری، بازار مناسبی برای تولیدات کشورمان است و بهویژه کنیا و کشورهای اطراف آن با دارا بودن اقتصادی مبتنی بر کشاورزی، پتانسیل بالایی دارند.
وی بیانداشت: روابط بسیار خوب با این کشورها سبب شد تا از چند ماه پیش با حمایت و راهنمایی معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه و سفارت ایران در کنیا، اقداماتی بهمنظور حضور پر رنگ در بازار این کشور انجام شود.
تیموری با اشاره به حضور نمایندگان سایپا در نمایشگاهی در این کشور در حدود یک ماه قبل، افزود: در این نمایشگاه یک دستگاه وانت نیسان به رنگ طلایی در معرض دید عموم قرار داده شد که مردم و شرکتهای مختلف به خوبی از آن استقبال کردند.
وی با اشاره به معرفی یک شرکت بزرگ و توانمند کنیایی توسط سفارت ایران برای انجام همکاری با سایپا در این زمینه، خاطرنشانکرد: با انجام مطالعات عمیق بازاریابی، متوجه شدیم وانت نیسان تولیدی زامیاد میتواند گزینه بسیار مناسبی برای بخشهای حمل و نقل و کشاورزی در این کشور باشد.
مدیرعامل سایپا یادآوریکرد: تُناژ بالای باربری نیسان، سهولت تعمیر و نگهداری آن، لوازم یدکی ارزان و دارا بودن لاستیکهای کامیونتی و شاسی مناسب، این خودرو را از سایر وانتهای رقیب حاضر در بازار کنیا متمایز میکند و همین مشخصهها سبب شد تا استقبال خوبی را از آن شاهد باشیم، به طوری که حدود ۱۱ هزار نفر از بازدیدکنندگان این نمایشگاه، خواهان خرید وانت نیسان شده بودند.
وی ادامهداد: این مهم سبب شد تا سفارت ایران در کنیا با شرکتهای حمل و نقلی، کشاورزی و تجاری این کشور وارد مذاکره شود و در نهایت قرارداد با یکی از شرکت های توانمند این کشور منعقد شد.
تیموری با اشاره به «فرمان راست» بودن خودروهای حاضر در بازار کنیا، گفت: تجربه فرمانراست کردن خودروها نخستین بار با مونتاژ خودروی پراید در گروه سایپا حاصل شد که پس از آن با توجه به صادرات ۱۰ هزار و ۸۰۰ دستگاهی وانت نیسان به پاکستان، دانش آن تکمیل شد.
وی اظهار داشت: تفاوت اصلی برای فرمانراست کردن این خودرو، جابهجایی سیستم سوخترسانی آن است و انتظار میرود با حداقل قیمت ۱۱ هزار دلاری (فوب بندرعباس) آن را به فروش برسانیم.
مدیرعامل سایپا خاطرنشانکرد: در گفتوگو با شرکت یاد شده، آمادگی خود برای راهاندازی خط تولید وانت نیسان در این کشور اعلام کردیم که با سرمایهگذاری طرف کنیایی خواهد بود؛ بهعبارتی با سرمایهگذاری کنیاییها، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در کشورمان ساخته و به این کشور حمل خواهد شد.
وی با اشاره به مطرح شدن تهاتر نیسان با گوشت قرمز به دلیل دشواریهای بینالمللی نقل و انتقال پول، ادامهداد: به نظر میرسد با قیمتهای فعلی وانت نیسان و گوشت این کشور، صادرات ۵۰۰ خودروی ابتدایی بتواند نیاز گوشت کشور برای تنظیم بازار را تامین کند و پس از آن ارز مورد نیاز خود برای واردات اجزا و قطعات را طی قراردادی از وزارت جهاد کشاورزی دریافت خواهیم کرد.
قابلیت صادرات ون هامون و ساینا به کنیا
تیموری، همچنین به تولید ون «هامون» با ظرفیت ۱۴ نفر در گروه زامیاد اشاره کرد که بر روی پلتفرم وانت نیسان تولید خواهد شد و گفت: این ون که استانداردهای مد نظر سازمان ملی استاندارد ایران را پاس کرده، در نیمه دوم امسال به تولید انبوه خواهد رسید.
وی توضیحداد: این ون با دو مخزن سی ان جی، پیمایشی معادل ۳۸۰ کیلومتر خواهد داشت و با توجه به زیرساخت قدیمی حمل و نقل مسافری کنیا، گرانی بنزین (لیتری ۱.۵ تا ۱.۷ دلار) و برخورداری از زیرساختهای مناسب ال پی جی در این کشور، برای حضور در ناوگان مسافری مورد مذاکره قرار گرفت.
مدیرعامل سایپا افزود: زیرساخت لازم برای تبدیل وانت نیسان و ون هامون سی ان جی سوز به ال پی جی سوز در مجموعه سایپا وجود دارد و باید هر دوی این خودروها را فرمانراست کنیم.
وی همچنین با اشاره به ضعف سیستم تاکسیرانی این کشور و کمبود خودروهای سواری، خاطرنشان کرد: ساینا سیانجی سوز تولیدی سایپا سیتروئن گزینه بسیار خوبی برای کنیا خواهد بود که اگر بتوانیم طی یک سال آینده آن را فرمانراست کنیم، بازار خوبی در آفریقا و همچنین پاکستان خواهد داشت.
تیموری تصریح کرد: ظرفیت ساخت سالیانه ۲۰ هزار دستگاه خودرو (شامل ۱۲ تا ۱۳ هزار دستگاه وانت نیسان و هفت تا هشت هزار دستگاه ون) با راهاندازی خط مونتاژ در بازار کنیا وجود دارد. در عین حال به کنیاییها اعلام شد چنانچه خواهان ساخت و استقرار خط رنگ باشند، دستکم باید تیراژ را به سالیانه ۱۰۰ هزار دستگاه برسانند.
نظر شما