محمدعلی کشمیری روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۳۰ درصد از زباله های تولیدی در مرکز خراسان شمالی قابل بازیافت است اما بخش بسیار ناچیز در چرخه تفکیک از مبدا قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: روزانه ۶۰۰ کیلوگرم زباله خشک در بجنورد در طرح تفکیک جمع آوری می شود.
سرپرست شهرداری بجنورد افزود: شرایط تفکیک زباله در بجنورد مناسب نیست به همین دلیل فراخوان برای جذب پیمانکار جدید در دستور کار قرار دارد و در این زمینه تلاش می شود تا با فرهنگ سازی و آموزش شهروندان، خانواده ها به تفکیک از مبدا سوق پیدا کنند.
به گزارش ایرنا، سرانه تولید زباله در مرکز خراسان شمالی ۵۶۰ گرم برای هر شهروند در روز است که ۹۰ گرم کمتر از میانگین کشوری است و با توجه به جمعیت ۳۲۰ هزار نفری بجنورد روزانه در حدود ۱۶۰ تن زباله تولید می شود که همچون سنوات گذشته در کوه باباموسی در بخش شمالی بجنورد به صورت سنتی دفن می شود.
طرح احداث کارخانه کمپوست بجنورد از سال ۱۳۸۳ در دستور کار قرار گرفت و تاکنون به نتیجه نرسیده است هر چند که این شیوه های دفن دیگر منسوخ نیست و در جایی که استحصال گاز و انرژی و عملیات سوزاندن انواع پسماندها به عنوان مناسب ترین روش برای سوزاندن زباله ها و استحصال انرژی توسط سیستم ریجکت سوز وجود دارد باید به سمت این روش ها رفت.
کوه بابا موسی در شمال شرقی و در فاصله هفت کیلومتری شمال شهرستان بجنورد قرار دارد که روزانه زباله این شهر در دامنه های این کوه زیبا دفن می شود که به عقیده کارشناسان؛ این موضوع مشکلات زیست محیطی جدی را برای شهر بجنورد ایجاد کرده است و باعث ناراحتی شهروندان و مردم روستا های اطراف شده است.
دفن زباله در کوه باباموسی همچنان یکی از دغدغه های اصلی مسئولان این شهر است و در حال چاره اندیشی هستند.
کارخانه کمپوست در ۲۵ کیلومتری شرق بجنورد در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار ساخته شده که ۱۰ هکتار برای پردازش و تخمیر و پنج هکتار آن نیز برای دفنگاه زباله در نظر گرفته شده است.
نظر شما