اقدام جهادی باید رویکرد راهبردی در امور حوزه‌های علمیه باشد

اراک - ایرنا - مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: اقدام جهادی و مدیریت جامع رویکرد راهبردی و برنامه‌ای در امور حوزه‌های علمیه باید باشد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله «علیرضا اعرافی » روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر حوزه‌های علمیه استان مرکزی افزود: دشمنان اسلام و انقلاب بنیادهای‌ اعتقادی، اخلاقی، خانوادگی، اجتماعی، سیاسی و هویتی را در توطئه جدید خود مورد هدف قرار داده‌اند و حوزه و دانشگاه باید در یک اقدام جهادی در برابر این توطئه‌ها ایستادگی و نقشه‌های دشمنان را نقش برآب کنند.

وی ادامه داد: بیداری، آگاهی، زمان شناسی، اثرگذاری و حس هویت تاریخی نخستین وظیفه و رسالت حوزه‌ها در جامعه‌ بوده و حوزه علمیه هویتی جز مردم و اتصال به دریای بیکران جامعه ندارد.

مدیر حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: مردم ایران اسلامی در طول تاریخ با آغوش باز از اسلام، معارف و اهل بیت استقبال کردند و این ملت در طول تاریخ به پرچمدار معارف اسلامی و پس از انقلاب به پرچمدار انقلاب اسلامی تبدیل شده‌اند.

آیت الله اعرافی گفت: این ظرفیت در ذات ملت ایران است که هوشمندانه در خدمت اسلام و قرآن قرار گرفته‌اند و اهل بیت(ع) را نسبت به سایر بلاد اسلام تشخیص دادند و پشتبانه مراکز علمی و حوزه‌های علمیه شدند.

وی اظهار کرد: حوزه‌های علمیه در طول تاریخ همواره عالمان و دانشمندان بزرگی را تربیت کردند که به تمامی مسلمانان و بشریت خدمت کردند و حوزه‌های علمیه تاریخ و پیشینه درخشانی را حمل می کنند.

مدیر حوزه های علمیه کشور یاد آور شد: پیش از یک قرن اخیر تمامی علوم در حوزه های علمیه تدریس می شد و دانشمندان بزرگی در تمامی علوم بشری و علوم اسلامی در این حوزه‌های علمیه تربیت شده و درعالم درخشیدند.

آیت الله اعرافی اظهار کرد: بخش مهمی از فرهنگ اسلام، ایران و بشریت به دست عالمان توانای حوزه‌های علمیه رقم خورده‌است.

وی ادامه داد: حوزه‌های علمیه اکنون به درخت تنومندی تبدیل شده و سابقه بزرگی را همراه خود داشته و باید این هویت تاریخی به طلاب منتقل شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور اظهار کرد: حوزه نهادی ۱۴۰۰ ساله بوده و از دل آن جویبارهای معرفت، دین و ارزش‌های الهی جاری بوده و همواره در خدمات بسیاری را به ملت جهان ارایه کرده‌است.

آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: استان‌ها و شهرستان‌ها در منظومه طراحی‌ها و برنامه‌های کلان که در حوزه‌های علمیه کشور تبیین شده جایگاه مهمی داشته و تلاش می شود در تعریف برنامه‌ها از ظرفیت و همکاری علمای مناطق استفاده شود.

وی ادامه داد: در سیاست‌های حوزه‌های علمیه کشور ۲ شاه کلید از جمله واسپاری هر چه بیشتر اختیارات به استان‌ها و مراکز است که در این زمینه ۲۰ تا ۳۰ محور از آموزش‌های حوزه علمیه واسپاری شده‌است.

مدیر حوزه های علمیه کشور ارتقای حوزه‌های علمیه متناسب با نیازهای را از دیگر سیاست‌های حوزه‌های علمیه کشور دانست و افزود: در این زمینه یک برنامه پنج ساله تعریف و برش استانی آن نیز تهیه شده‌ که بر اساس آن سطوح عالی در مراکز استان‌ها و شهرها باید ارتقا یابد.

آیت الله اعرافی اضافه کرد: یک هزار نفر استاد در مدت چهار سال درختواره حوزه‌ها را تهیه کردند که در آن ۴۰۰ گرایش مقطع در آن تعریف شده‌ که از مجموع این گرایش‌ها ۲۰۰ عدد سرفصل نویسی شده و ۱۰۰ عدد اجرایی شده‌است.

وی ادامه داد: اکنون استانی وجود ندارد که رشته و دوره‌ای تخصصی در آن تعریف نشده باشد.

مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: پیش نهاد می شود مرکز تخصصی جامعه‌ای در استان مرکزی ایجاد شود و برای رشته مورد نیاز خود مجوز لازم را دریافت کند.

آیت الله اعرافی افزود: برای نخستین بار، درس خارج به غیر از قم و مشهد، ۵۰ درس خارج توسط بیش از ۳۰ استاد تایید شده در سایر استان‌های کشور تدریس می شود.

وی ادامه داد: درختواره مهارتی حوزه‌های علمیه کشور نیز تهیه شده و ۲۰ تا ۳۰ مهارت در آن تهیه شده‌است.

در پایان این آیین با حضور مدیر حوزه های علمیه کشور، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و برخی از مدیران استانی این استان از خدمات حجت‌الاسلام محمد حسن ربیعی تقدیر و حجت‌الاسلام نصرت الله عباسی به عنوان مدیر حوزه‌های علمیه استان مرکزی معرفی شد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha