۲۸ تیر ۱۴۰۲، ۸:۲۹
کد خبر: 85173226
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بازگشت صف‌های طولانی به نانوایی‌های چالوس +فیلم

نوشهر- ایرنا- رفع کمبود آرد، کیفیت پخت، تغییر ساعت کار و جلوگیری از ایجاد صف طولانی در واحدهای خبازی از جمله مهم ترین خواسته شهروندان چالوس واقع در غرب مازندران است که از مسوولان خواستند نسبت به رفع این موارد تدبیر کنند.

به گزارش ایرنا، در زمان حاضر در شهرستان چالوس واقع در غرب مازندران ۱۴۴ واحد خبازی فعالیت دارد که طبق آمار مسوولان امر سالانه شهرستان های غرب مازندران نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.

شهرستان چالوس افزون بر ۱۵۰ هزار نفر و شهرستان های غرب مازندران بیش از یک میلیون نفر جمعیت ثابت بومی دارد.

برابر آمار، ماهانه تعداد سه هزار و ۶۰۰ کیسه آرد در میان ۱۴۴ واحد خبازی شهرستان چالوس توزیع می شود و بیش از ۹۰ درصد این واحدها طبق اظهار نظر مسوولان امر استیجاری هستند به عبارتی صاحبان آن ها پس از دریافت امتیاز فعالیت خبازی، ادامه فعالیت را به افراد غیر واگذار کرده اند.

استاندار مازندران هم به تازگی در نشست شورای آرد و نان استان نسبت به طولانی بودن صفوف مردم و معطلی آن ها انتقاد کرده و به اعضای این شورا به ویژه فرمانداران خطاب نمود که با بازدید های محسوس و غیر محسوس از روند فعالیت واحدهای خبازی مشکلات را بررسی و علل و عوامل طولانی بودن صفوف نانوایی ها و نارضایت مندی مردم در این بخش به طور جدی پیگیری کنند.

مهرداد توفیقی یکی ازشهروندان چالوسی افزایش ساعت کار نانوایی ها در شهرستان های گردشگری همچون این شهرستان را الزامی دانست و بر ضرورت نظارت بیشتر و مستمر نهادهای مربوط بر کار نانوایی ها تاکید کرد.

وی اضافه کرد: حضور میلیونی ها جمعیت شناور به این شهرستان برای دریافت مایحتاج عمومی از جمله نان به طور قطع چون زیرساخت های شهرستان برای جمعیت بومی تعریف شده، مشکلات عدیده ای ایجاده می کند.

این شهروند گفت : مدیریت مسوولان در شهرستان های گردشگرپذیر بسیار متفاوت و باید دقیق و علمی باشد چرا که در صورت بی توجهی به خدمات موردنیاز به جمعیت بومی و شناور مشکلات را دوچندان می کند.

توفیقی ادامه داد : در اغلب موارد مردم بومی و حتی گردشگران برای دریافت نان با مشکلات مواجه هستند.

رضا مهربانی دانشجوی دانشگاه آزاد واحد چالوس با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر مسوولان به بخش توزیع و پخت آرد در این شهرستان گفت : سالهاست هنگامی که مسافران به این می آیند در خرید نان همیشه با مشکل داریم.

بازگشت صف‌های طولانی به نانوایی‌های چالوس +فیلم

وی اضافه کرد : نظارت امور در شهرستان های گردشگری بر خلاف شهرهایی که مسافر پذیر نیستند باید متفاوت باشد چرا که افزایش جمعیت شناور در این شهرستان ها بر امور خدمات رسانی همچون برق، آب، مخابرات و گاز تاثیر می گذارد.

مهربانی با بیان این که کار نانوایی ها با ورود مسافران به این منطقه بیشتر نمود دارد چرا که خرید نان نسبت به سایر خدمات یادشده بیشتر نمود دارد و اگر خانواده ای تامین نان روزانه ای با مشکل مواجه بشود بر سایر امور نیز تاثیر خواهد گذاشت.

بر همین اساس، علی قاسمی فرماندار چالوس در راستای تحقق تاکید استاندار مازندران امروز سه شنبه با برگزاری نشستی با موضوع کارگروه شورای آرد و نان به محوریت بررسی مشکلات کمبود آرد در دادگاه انقلاب اسلامی بخش مرزن آباد ضمن تاکید بر تغییر ساعات پخت نان واحدهای خبازی، رفع کمبود نان همچنین خواستار نظارت بیشتر بر توزیع آرد و روند فعالیت نانوایی ها در این بخش و شهرستان شد.

وی اظهارداشت : دسترسی به موقع به نان با کیفیت و به اندازه مورد نیاز حق اهالی بخش مرزن آباد است و این قشر نباید بابت این موضوع دغدغه ای داشته باشند از طرفی هم باید چالش ها و مشکلات در مسیر راه نانواها هم بررسی کرد و بتدریج این چالش ها و مشکلات را رفع نمود.

فرماندار چالوس با اشاره به واقع شدن این بخش در مسیر محور کندوان و توقف خیلی از مسافران در حاشیه این گذرگاه برای تامین اقلام غذایی به ویژه نان، خاطرنشان کرد : به طور طبیعی مقدار آردی که براساس سرانه و شاخص جمعیتی این بخش در نظر گرفته شده پاسخگوی نیاز نبوده و همین عوامل سبب گلایه مردم بومی در این منطقه شده است.

قاسمی افزود : نکته دیگر آنکه حضور اتباع بیگانه به ویژه افاغنه برای فعالیت هایی در بخش دامداری، مراکز پذیرایی و رفاهی و خدماتی در این بخش امروزه دردسر ساز شده چرا که به هر شکل این افراد هم انسان هستند و نیاز به اقلام غذایی و دیگر مایحتاج عمومی از جمله نان دارند و افزون بر آنکه باید نسبت به افزایش آرد این منطقه فوری اقدام کرد بلکه این اتباع بیگانه هم باید ساماندهی و حتی اگر شده از این شهرستان خارج شوند و نشستی به زودی با مدیرکل اتباع بیگانه در استان خواهم داشت.

به گفته نماینده عالی دولت در شهرستان، موضوع دیگری که باید مدنظر اعضای کارگروه آرد و نان به ویژه بخشدار این منطقه قرار گیرد نظارت بر ساعات کاری نانواها در این بخش است متاسفانه در بازدیدهایی که عصر روز گذشته حوالی ساعت ۱۸ به بعد در سطح واحدهای خبازی این بخش انجام گرفت اغلب این واحدهای خبازی بسته بود و فقط در یکی ۲ واحد خبازی مشغول فعالیت بودند که شاهد صفوف طولانی مردم در این واحدها بودیم و زیبنده و سزاوار نیست مردم برای تامین نان مورد نیازشان ساعات در صفوف طولانی معطل شوند.

بازگشت صف‌های طولانی به نانوایی‌های چالوس +فیلم

فرماندار چالوس تاکید کرد : اعضای کارگروه از جمله مسوول اداره غله، جهاد کشاورزی، صمت و تعزیرات حکومتی باید پیوسته از روند کارکرد این واحدهای خبازی سرکشی کنند و ضمن آنکه مدت یک هفته به این اعضا فرصت داده شد تا نسبت به تغییرساعات پخت واحدهای خبازی به صورت شناور اقدام کنند به عبارتی واحدهای خبازی ملزم هستند به عبارتی برخی واحدهای خبازی حوالی ساعت ۱۵ تا ۱۸، ۱۶ تا ۱۹ و تا ساعت ۲۱ شب تغییر دهند.

قاسمی افزود : دلیلی ندارد برخی از نانواها آن هم در تابستان زمان پخت نان را از ساعت ۱۵ درست زمان اوج گرما که کمتر مردم از خانه هایشان بیرون می آیند اقدام به پخت نان می کنند و پس از سه ساعت فعالیت، درب واحدهای خبازی را به روی مردم می بندند و یکی از علت های صفوف طولانی در دیگر واحدهای خبازی درستکار مربوط به همین موضوع است.

وی اظهار کرد : مهم ترین موارد دیگری که در این بازدیدها به عنوان جرم و تخلف محسوب می شود نداشتن تابلو واحدهای خبازی در معرض دید مردم بوده یک نانوا ملزم است بهای فروش نان، وزن چانه، ساعات کاری، تلفن تماس شکایات، پیشنهادات و انتقادات را برای آگاهی مردم روی شیشه نانوایی الصاق کند که متاسفانه این واحدهای خبازی هیچکدام این موارد را رعایت نکردند.

فرماندار چالوس همچنین از تخصیص مقدار هزار و ۴۰۰ کیسه آرد به مناسبت ماه محرم در این شهرستان خبرداد و گفت : به اعضای کارگروه از جمله اداره غله خواسته شده درصورتی اگر تشخیص دادند که آرد در حال توزیع کیفیت ندارد اجازه ندهند از کامیون تخلیه شود.

وی همچنین از استیجاری بودن بیش از ۹۰ درصد واحدهای خبازی شهرستان انتقاد کرد و ادامه داد : همین مساله سبب شده تا برخی از نانواها بابت جبران اجاره بهای گزاف احتمال دارد مرتکب تخلفاتی مانند کم فروشی، فروش آرد خارج از شبکه و دیگر مواارد شوند.

برابر آمار اداره تعزیرات حکومتی، تعداد ۴۴ واحد خبازی چالوس که مرزن آباد هم بخشی از این شهرستان است به خاطر ارتکاب به تخلفاتی مانند تعطیلی خودسرانه، رعایت نکردن نوبت، موازین بهداشتی، کم فروشی و گرانفروشی، فروش آرد خارج از شبکه جریمه شدند.

بخش مرزن آباد چالوس با برخورداری از ۱۰۳ نقطه روستایی، یک نقطه شهری و جمعیتی بیش از ۲۰ هزار نفر در مسیر جاده پرتردد و حادثه خیز کرج - چالوس محدوده کندوان قرار دارد و در زمان حاضر حدود ۲۴ واحد خبازی اعم از نانوایی بربری، لواشی و آزاد پز در حوزه شهری و روستای این بخش کوهستانی فعالیت دارند.

علی سام مسوول یک واحد خبازی مرزن آباد چالوس به افزایش قیمت نمک؛ مایه خمیر و دستمزد کارگری و هزینه بیمه را از جمله مشکلات فراروی خبازان برشمرد و بر لزوم حمایت مسوولان تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد : هم اکنون با کمبود آرد مواجه هستیم و ضروری مسوولان امر در این زمینه تدابیری اصولی بیندیشند.

سام همچنین به پایین بودن کیفیت آرد نیز اشاره و اضافه کرد : خبازان هر تصمیم که مسوولان تاکنون اتخاذ کردند آنها به اجرا گذاشتند اما فعالان این عرصه به حمایت نیاز دارند.

شهرستان ۱۵۰ هزار نفری چالوس ۱۴۴ واحد خبازی فعالیت دارد.

بازگشت صف‌های طولانی به نانوایی‌های چالوس +فیلم

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha