به گزارش ایرنا، سرپرست جمعیت هلال احمر شهرستان اشتهارد در آغاز این تور آموزشی یک اصل مهم در جلوگیری از بروز آتش را پیشگیری دانست و گفت: برای رسیدن به این مهم ابتدا بایستی گروه های مردمی را آموزش داد زیرا هلال احمر نیرو و توان لازم برای کنترل آتش را ندارد و بایستی از ظرفیت های مردمی و جوامع محلی استفاده کرد.
«مرتضی غلامی» افزود: در هنگام بروز آتش هر چقدر ابزار و ادوات خاموش کردن آتش بیشتر وجود داشته باشد سرعت کار بیشتر می شود ضمن اینکه نیروهای مردمی نیز نیاز به این ادوات برای سرعت عمل بیشتر دارند تا از سرمایه های این شهرستان که پوشش گیاهی و جنگل های تاغزار است مراقبت کنند.
پوشش گیاهی فقیر جنوب البرز بیشتر مراقبت شود
مسوول ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اشتهارد نیز در این آیین گفت: همواره شاهد نامهربانی های زیادی به طبیعت هستیم که گواه این موضوع آتش هایی است که طی سالیان گذشته در تاغزارها شاهد آن بوده ایم.
«یوسف علی میرزا» افزود: بایستی قدر پوشش گیاهی به خصوص پوشش گیاهی فقیر جنوب استان را بیشتر بدانیم و در مراقبت از آن اهتمام لازم را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در سال های دور که تاغزاری در اشتهارد نبود شن های بیابان برای مردم محلی و بومی مشکلات زیادی ایجاد می کرد، افزود: کشت این تاغزارها در دهه های گذشته تاثیر زیادی در حفظ پوشش گیاهی و سلامت مردم داشته است.
وی به عوامل ایجاد حریق اشاره کرد و گفت: بخشی زیادی از این عوامل مربوط به عامل انسانی است که بیشتر اقدام به روشن کردن آتش برای پخت غذا و چای می کنند.
علی میرزا عامل پیشگیری را در جلوگیری از بروز آتش تا ۷۰ درصد موثر دانست و افزود: یکی از عوامل پیشگیری جلوگیری از ورود مردم به مناطق حساس در بروز آتش و همچنین استفاده از آتش ُبرها در مناطق حساس است که برای ایجاد آتش بُر یا بایستی زمین این مناطق را تا یک محدوده خاص با شخم زد و یا با قطع کردن بعضی از درختان حائلی بین مناطق ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: برای خاموش کردن و مهار آتش ابتدا بایستی آتش را شناخت که شناسایی آتش توسط گروه های تجسس با شناسایی گستره آتش، جهت وزش باد و مناطق در خطر انجام می شود.
مسوول ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اشتهارد به مردم و جوامع محلی توصیه کرد در صورت مشاهده آتش در عرصه های طبیعی و مراتع و جنگل ها مراتب را فوری با شماره گیری ۱۵۰۴ به کارشناسان منابع طبیعی و یگان حفاظت اطلاع دهند.
در مانور آموزشی مهار آتش در جنگلها و مراتع، ابزار شناسی مهار آتش، مراحل شناسایی، اطفاء و لکه گیری آتش به صورت تئوری آموزش داده شد و با حضور واحدهای آتشنشانی و یگان حفاظت منابع طبیعی به صورت عملی تمرین شد.
در ابتدای این مانور که در تاغزارهای شهرستان اشتهارد برگزار شد کارشناسان ابزار کنترل و مهار آتش را معرفی کرده و نحوه کار با آنها و کاربرد آنها را اعم از انواع آتش کوب، دمنده، آبپاش دستی و آبپاش موتوری در انواع آتش آموزش دادند.
در مرحله نیز بعد نحوه مهار آتش شامل شناسایی آتش، خاموش کردن آتش و لکه گیری و اطمینان از خاموش شدن کامل آتش توسط این کارشناسان تشریح شد.
مرحله پایانی این مانور شامل تمرین عملی ساعت صفر و اعلان آتش سوزی، شناسایی سطح ، نوع و گستره آتش، بسیج نیروها و انتقال ادوات به محل آتش سوزی، آغاز عملیات اطفاء با انواع ابزار موجود ، لکه گیری و عملیات امداد و نجات آسیب دیدگان در اثر عملیات اطفاء بود که زیر نظر کارشناسان به دقت انجام شد.
آتش یکی عوامل نابود کننده جنگلها و مراتع در سرتاسر جهان است که یکی از بهترین روشهای کنترل آن نیز پیشگیری است.
نظر شما