عشایر، شبانان و گله‌داران بزرگترین سربازان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

اراک - ایرنا - معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: عشایر، شبانان و گله‌داران بزرگترین سربازان اقتصاد مقاومتی در کشور هستند و وظیفه خود را در این حوزه به خوبی انجام داده‌اند.

به گزارش ایرنا، سردار «ضیاءالدین حزنی» روز سه‌شنبه در همایش بزرگ شبانان و گله‌داران استان مرکزی در اراک، افزود: ارتباط عشایر، شبانان و گله‌داران با مسئولان برای رفع مشکلات آنان باید بیش از پیش فراهم و مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: ایجاد اشتغال در مناطق عشایری و بهبود وضعیت اقتصادی شبانان و جلوگیری از مهاجرت به شهرها و حاشیه شهرها از جمله اهداف برگزاری این همایش‌است.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: اثبات کارآمدی نظام و توجه به عشایر و گله‌داران از دیگر اهداف برگزاری این نشست است.

سردار حزنی خاطر نشان کرد: ۶۳ میلیون و ۷۳۴ هزار دام سبک در سطح کشور وجود دارد که استان خراسان رضوی با ۶ میلیون و ۸۵۶ هزار دام، بیشترین و استان قم با ۳۳۶ هزار راس کمترین دام سبک را دارد.

وی اظهار کرد: استان مرکزی از نظر دارا بودن تعداد دام سبک رتبه هفدهم را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌است.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: هشت میلیون و ۸۸ هزار راس دام سنگین در کشور وجود دارد که استان مازندران بیشترین و استان هرمزگان کمترین میزان دام سنگین را در کشور دارد.

سردار حزنی افزود: استان مرکزی از نظر دارابودن تعداد دام سنگین نیز رتبه چهاردم را به خود اختصاص داده‌است.

وی ادامه داد: بخش زیادی از گوشت و لبنیات کشور، ۳۰ درصد دام سبک، چهار درصد دام سنگین و ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر کشور تامین و تولید می‌شود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: ۱۲۰ درصد کرک، مو و پشم ، ۷۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۲ هزار هکتار از باغات کشور و تولید ۶ هزار تن محصولات کشاورزی به دست عشایر تولید می‌شود.

سردار حزنی افزود: کاهش جمعیت عشایری و جوانان و گله‌داران در کشور قابل لمس است و باید اقدام جدی در این زمینه صورت گیرد.

وی ادامه داد: اقشار مختلف کشور افتخارات بزرگی را در راه دفاع از اسلام و انقلاب انجام داده‌اند که عشایر کشور نیز در این حوزه خوب درخشیدند و ۱۱ هزار و ۵۰۰ شهید در راه اسلام و قرآن اهدا کرده‌‍اند.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با یادآوری ساماندهی ۲۰۰ هزار عشایر، گفت: پراکندگی جمعیت عشایر، گله‌داران و شبانان از جمله مشکلات این بخش است و این مهم موجب شده برخی از نیازهای این بخش مورد غفلت واقع شود.

سردار حزنی عنوان کرد: در زمینه راه، برق، بهداشت و درمان، معیشت و خدمات عمومی در حوزه عشایر، گله‌داران و شبانان، مشکلاتی وجود دارد که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

وی ادامه داد: پیر شدن جمعیت عشایری به دلیل رغبت نداشتن جوانان برای جایگزین شدن به جای پدران، از دیگر مشکلات این بخش به شمار می‌رود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یادآور شد: جامعه عشایری در ۲۹ استان کشور پراکنده است و به غیر از استان کردستان و تهران همه استان‌ها دارای جمعیت عشایری هستند.

سردار حزنی افزود: استان‌های فارس و کرمان و سیستان بلوچستان و خوزستان بیشترین سهم جمعیت عشایری و استان‌های قم و قزوین از کمترین سهم عشایر برخوردارند.

وی اظهار کرد: تاکنون همایش شبانان و گله داران در ۲۴ استان کشور برگزار و از۹ هزار و ۶۰۰ نفر از شبانان و گله‌داران در این استان‌ها تجلیل شده است.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اضافه کرد: امام راحل و رهبر معظم انقلاب در سخنان و مناسبت‌های مختلفی نسبت به اهمیت و در صحنه بودن جامعه عشایری و عمق ایمان و تاثیرگذاری اقتصادی آن‌ها تاکید داشته‌اند.

سردار حزنی گفت: عشایر ایران از پشتوانه‌های بزرگ کشور و نگهداران امنیت هستند و در هر نقطه پاسدار ملیت، دین و طرفدار روحانیون و علاقه‌مند به سنت بومی کشور هستند.

وی بیان کرد: عشایر رکن اصلی تامین امنیت پایدار در مناطق مرزی و محروم هستند و با توجه و نگاه ویژه به این قشر و شنیدن مسایل و مشکلت آنها، امنیت غذایی کشور تقویت می‌شود.

۲۱ هزار میلیارد ریال در سفر هیات دولت به بخش کشاورزی استان مرکزی اختصاص یافت

استاندار مرکزی نیز در این همایش گفت: ۲۱ هزار میلیارد ریال سال گذشته در سفر هیات دولت به این استان اختصاص یافت که با وجود اینکه سه درصد بهره‌برداران استان را عشایر تشکیل می‌دهند، ۱۱ درصد این اعتبارات به بخش عشایری استان تخصیص داده شد.

«فرزاد مخلص الائمه» افزود: عشایر استان مرکزی در ۴۴ نقطه این استان ساکن هستند که مقداری عقب افتادگی در این حوزه از سال‌های گذشته وجود دارد که رفع این عقب افتادگی‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: تامین و تضمین امینت غذایی از جمله وظایف دولت است و هر دولتی وظیفه دارد برای استقرار و پایداری امنیت تلاش کند که یکی از بخش‌ها مربوط به حوزه امنیت غذایی است و عشایر در این حوزه نقش قابل توجهی دارند.

وی ادامه داد: استان مرکزی به لحاظ جمعیت و مساحت جزو استان‌های پیشرو است و این استان در هیچ محصول غذایی به سایر استان‌ها وابسته نیست، بلکه تامین کننده محصولات غذایی برخی از استان‌ها نیز به شمار می‌رود.

استاندار مرکزی اظهار کرد: این استان در زمینه تولید گوشت قرمز، سفید و لبنیات جزو پنج استان برتر کشور است.

مخلص الائمه، جلب توجه دستگاه‌های اجرایی به سوی نیازهای عشایر را از جمله اهداف برگزاری این نشست عنوان کرد و افزود: دولت سیزدهم دولتی بدون توقف و تعطیلی است و تمام تلاش خود را انجام می‌دهد که مشکلات و مطالبات انباشته شده سال‌های باقی مانده را با یک کار جهادی برطرف کند.

در پایان این نشست میز خدمت با حضور مدیران استانی استان مرکزی برای رفع مشکلات عشایر، شبانان و گله‌داران این استان برگزار شد.

استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد و این استان به‌ عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می‌شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.

استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha