خواهرخواندگی با شهرهای ترکیه بستر توسعه همکاری ها را فراهم کرده است

تبریز- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با اشاره به پیمان خواهرخواندگی تعدادی از شهرهای کشورمان با شهرهای ترکیه از جمله شهرهای تبریز و ارزروم، گفت: خواهرخواندگی ها موجب توسعه روابط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی متقابل می‌شود.

به گزارش ایرنا، محمدحسن حبیب الله‌زاده روز سه شنبه در دیدار با شهردار تبریز با اشاره به قرابت های فرهنگی و دینی بین مردم ایران و ترکیه و اشتراکات ۲ کشور در حوزه مدیریت شهری، افزود: برای گسترش همکاری و خواهرخواندگی تبریز با شهرهای ترکیه باید مدیریت شهری غرفه ایران در ترکیه را فعال کند.

وی اظهار کرد: قرابت فرهنگی تبریز با ترکیه بیش از دیگر شهرهای ایران است و در شهر استانبول به عنوان قطب اقتصادی ترکیه، نام و صنعت تبریز ارج و قرب زیادی دارد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه گفت: آذربایجان‌شرقی با وجود نداشتن مرز مشترک با ترکیه، در حوزه های متعدد مانند اقتصاد و بازرگانی نقش موثری در ارتباط بین ایران و این کشور ایفا می‌کند.

حبیب الله‌زاده با اشاره به اینکه به طور مرتب در استانبول نمایشگاه اقتصادی برگزار می شود، پیشنهاد کرد شرایط مشارکت تبریز نیز در این نمایشگاه ها فراهم شود چون که حضور در چنین نمایشگاه هایی باعث ارتقای وجهه بین‌المللی این شهر می‌شود.

وی با بیان آمادگی شهرهای ارزروم و ترابوزن برای همکاری در حوزه های متنوع با شهرداری تبریز، یادآور شد: حدود یک میلیون ایرانی در ترکیه سکونت دارند و از آذربایجان‌شرقی نیز حدود ۶۰ شرکت تولیدی وارداتی در این کشور فعال هستند و باید از این ظرفیت ها برای توسعه روابط ۲ کشور استفاده کرد.

حبیب الله‌زاده با اشاره به برگزاری همایش فرصت های سرمایه گذاری تبریز در آبان ماه سال جاری، افزود: آماده همکاری برای برگزاری هرچه با شکوهتر این همایش هستیم .

خواهرخواندگی با شهرهای ترکیه بستر توسعه همکاری ها را فراهم کرده است

حوزه شهری مناسب ترین مسیر برای مراودات اقتصادی با ترکیه است

شهردار تبریز نیز در این دیدار با بیان اینکه ترکیه در حوزه شهری دارای ظرفیت های خوبی است، گفت: این حوزه مناسب ترین مسیر برای مراودات اقتصادی با این کشور است.

یعقوب هوشیار افزود: می‌توان در حوزه‌های مختلف، چند شهر بزرگ کشور را در ترکیه فعال کرد چون که آنها نیز علاقمند به این ارتباط هستند و نیاز به تسهیل‌گری سفارت در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به برگزاری پیش همایشی در استانبول به منظور شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران ترک و ایرانیان ساکن در ترکیه در قالب همایش بین المللی سرمایه گذاری تبریز ۲۰۲۳ اظهار کرد: حمایت و همراهی هرچه بیشتر ترکیه برای برپایی این همایش فرصتی حائز اهمیت برای تبریز است.

شهردار تبریز گفت: سرمایه‌گذاران ترکیه علاقه زیادی برای سرمایه‌گذاری در ایران به خصوص در حوزه های شهری دارند و این همایش می‌تواند گشایشی در کل کشور ایجاد کند.

هوشیار، با بیان اینکه تبریز به نوعی قطب معنوی شمال‌غرب ایران محسوب می شود، ادامه داد: بنا به دلایلی از این فرصت استفاده نشده است و حتی می‌توان برای دیدارهای تیم فوتبال تراکتور، گردشگران خارجی بسیاری جذب کرد.

وی با اشاره به اینکه مجوز واردات یکهزار دستگاه اتوبوس از دولت اخذ شده است، یادآور شد: در زمان کنونی حوزه حمل و نقل تبدیل به یک فاجعه شده چون که تولیدکننده داخلی ‌توان تولید ندارد و واردات نیز با مشکلاتی مواجه است.

شهردار تبریز گفت: مقرر شده بانک شهر خرید اتوبوس را به طور ارزی انجام دهد و در قالب تسهیلات به شهرداری واگذار کند تا مشکل دولت و شهرداری حل شود.

هوشیار افزود: این اقدام به طور آزمایشی در تبریز انجام می شود و نزدیکترین محل برای این موضوع نیز ترکیه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha