به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفیگل امروز (سه شنبه) در آیین گشایش ساختمان جدید مرکز شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری با اشاره به حضور دکتر محمدرضا نوری دلویی بنیانگذار پژوهشگاه و تقدیر و رونمایی از سردیس وی همزمان با این مراسم اظهار داشت: ما دانشگاهیان باید قدر معلمان و پدر ومادر خود را بیشتر بدانیم. این فرهنگ در جامعه فرهیخته دانشگاهی نهادینه شده که افراد عالم تر که بیشتر زحمت میکشند، قدر می بینند و بر صدر می نشینند.
وی درباره سرمایه گذاری بخش خصوصی در تکمیل ساختمان های جدید در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری افزود: خداوند بزرگ علم، قدرت و ثروت مطلق است و هر کس با او معامله کند بیشتر به دست میآورد.
زلفیگل درخصوص دشواری دریافت مجوز برای ساخت این بناها توسط بخش خصوصی گفت: برای این کار و استفاده از سرمایه بخش خصوصی و کسب مجوزهای لازم در این بنا تلاش زیادی شده است. البته وقتی سیستم و مجموعه دیوان محاسبات متوجه شود کاری که انجام شده، خالصانه انجام شده مشکلی برای او پیش نمی آید.
وی با ذکر مواردی از مشکلات هزینه کردها در دوران ریاست خود در دانشگاه بوعلی همدان، گفت: در همان دوران هم اگر مشکلی پیش می آمد، وقتی دقیق توضیح دادم از همه موارد تبرئه شدم. بنابراین اگر با اعتقاد به خدا کاری را انجام دهیم حتما کارها درست می شود.
وزیر علوم تصریح کرد: تحولات خوبی در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری رخ داده است. پردیس فناوری هم به زودی در پژوهشگاه و با تصویب شورای گسترش آموزش عالی راه خواهد افتاد. این موضوع توسط معاونت فناوری وزارت علوم در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع تحقیقات ژنتیک گفت: ژن کیمیای حیات است. یکی از فیزیکدان های برجسته آمریکایی با بررسی مهم ترین تحقیقات در قرن بیستم، متوجه شد ژن و ژن درمانی یکی از علوم موثر در آینده خواهد بود و باید بیشتر روی این موضوع کار کرد.
همچنین در این مراسم ضمن گرامیداشت مقام دکتر محمدرضا نوری دلویی بنیان گذار پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری توسط وزیر علوم، شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی و دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از سردیس وی رونمایی شد.
۹۵ درصد دانش آموخته های پژوهشگاه در رشته تخصصی خود شاغل می شوند
رئیس پژوهشگاه ملی مهندس ژنتیک و زیستفناوری نیز ضمن گرامیداشت حضور نوری دلویی موسس پژوهشگاه اظهار داشت: در ساختمان جدیدی که امروز افتتاح می شود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر جوانان۲۰ تا ۳۰ ساله فعال در حوزه زیست فناوری در قالب همکاران شرکت های دانش بنیان مستقر شده اند. مرحله دوم پروژه هم تا یک سال آینده رونمایی می شود.
جواد محمدی ادامه داد: در مجموع در این ساختمان ها ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است و ۱۳۰۰ نفر افراد جدید در این ساختمان ها مشغول به کار میشوند.
وی ادامه داد: نگاه خوبی به پژوهشگاه ها وجود ندارد، ولی باید بدانیم ۹۵ درصد دانش آموخته های پژوهشگاه ژنتیک در رشته تخصصی خود شاغل می شوند. استادان برجسته ای داریم که از مهم ترین افراد در رشته زیست فناوری هستند. این کار به حفظ و نگهداشت نخبگان هم کمک می کند؛ زیرا با داشتن شغل نیازی به مهاجرت ندارند.
محمدی تاکید کرد: بدنبال ایجاد امید در میان جوانان هستیم. بازدید از شرکت های دانش بنیان مستقر در ساختمان باعث ایجاد امید و نشاط در میان استادان و اعضای هیات علمی می شود.
وی ادامه داد: از این به بعد همکاران و اعضای هیات علمی در همکاری با شرکت های دانش بنیان محصولات خود را توسعه دهند و سرمایه ای را برای پژوهشگاه تامین کنیم تا نیازی به بودجه دولتی نداشته باشیم.
محمدی ادامه داد: پروژه های تحقیقاتی و فناوری را به سمت اولویت های ملی متمرکز کردیم و برای این هدف سراغ صنایع، دانشگاه های بزرگ و دستگاه های مختلف رفتیم و از آنها خواستیم نیازهای خود را اعلام کنند تا در پژوهشگاه تولید شود. اعضای هیات علمی هم ماموریت های خاص پیدا کردند و از هر عضو خواستیم برای تامین یک هدف مشخص کار کند.
وی یادآور شد: برای تحقق اهداف پژوهشگاه از ترکیب دو راهبرد عرضه محوری و تقاضا محوری استفاده کردیم که اولویت نقشه جامع علمی کشور است.
با اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان کشور با وجود تحریم ها پیشرفت می کند
عضو کمیسیون بهداشت و سلامت مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ارج نهادن بر زحمات دانشمندان و فعالان دانشبنیان گفت: ترک فعلها قبلا بررسی نمی شد، اما در مجلس سیزدهم سه شنبه های نظارتی را به همین دلیل طراحی و اجرا کردیم و ترک فعل به صورت ویژه کمیسیون اصل ۹۰ بررسی می شود. باید از اپراهای نانوشته ای غلط بگیریم که به منزله ترک فعل است.
فاطمه محمدبیگی افزود: بر اساس اطلاعات رئیس پژوهشگاه در یک سال گذشته ۶۰۰ دانشمند و پژوهشگر و ۷۰ شرکت در پژوهشگاه فعال بوده اند. اگر قانون جهش تولید دانش بنیان را به درستی اجرا کنیم و در مدیریت وزارت علوم (که رابطه صنعت و فناوری بهبود یافته) کشور می تواند با وجود تحریم ها پیشرفت کند. حتی کشورهای دیگر به ما نیاز داشته باشند و دانشمندان کشورهای دیگر در زیست بوم فناوری ما کار کنند.
وی با اشاره به تاریخ طولانی علم در کشور و دانشمندانی مانند ابن سینا، ایران در حوزه مغز فناورانه، برنامه ریزی و قانون گذاری ایران از بسیاری کشورها جلوتر است، ولی نیاز به خودباوری و امید داریم.
نظر شما