به گزارش ایرنا، اسماعیل اعزی روز شنبه در گزارشی به ایرنا افزود : طرح ایجاد شبکه فیبر نوری با اجرای حدود ۱۰۰ کیلومتر در شهرستان نور طراحی شده است.
وی اظهارداشت: با بهره برداری این طرح دست کم هفده هزار ۴۱۷ خانوار و مراکز تجاری، آموزشی، اداری این شهر به شبکه پرسرعت فیبر نوری متصل میشوند.
اعزی در خصوص اجرای پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها FTTX در این منطقه خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ درصد خانوارها و کسب و کارهای این شهر تا پایان امسال به شبکه پرسرعت فیبر نوری متصل میشوند و بقیه پروژه در سال آینده به بهره برداری کامل خواهد رسید.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مازندران در خاتمه با تاکید بر اهمیت تسریع در اجرای پروژههای ابلاغی وزارت ارتباطات در استان همکاریهای همه جانبه مسوولان شهرستانی به منطور توسعه زیرساختهای ارتباطی و فناوری اطلاعات و اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها FTTX در شهر نور را خواستار شد.
میزان فیبر نوری مورد استفاده در مازندران ۱۰ هزار کیلومتر اعلام شد.
به گزارش ایرنا، فیبر نوری یا (Fiber To The x) FTTx، یکی از روشهای دسترسی به اینترنت ثابت است که در آن به جای تمام یا بخشی از کابل مسی، از کابلهای فیبر نوری بهره میبرد؛ بسته به این که به جای x چه حرفی قرار بگیرد، به روشهای مختلف ارائه آن به کاربر اشاره میکند؛ در مدل (Fiber To The Home) FTTH، کابلکشی فیبر نوری تا منزل یا واحد کاربر ادامه پیدا میکند و به عبارت دیگر فیبر نوری در تمام مسیر از مخابرات تا داخل منزل جایگزین کابل مسی میشود.
اما در مدل (Fiber To The Building) FTTB، کابل فیبر نوری به ساختمان میرسد و در نهایت خدمات توسط کابل مسی (معمولا VDSL) تحویل داده میشود و در مدل (Fiber To The Cabinet) FTTC، فیبر نوری به نزدیکترین کافو به کاربر (در فاصله کمتر از ۵۰۰ متری کاربر) ارائه داده میشود و مشترک در نهایت از طریق یکی از فناوریهای DSL (نظیر VDSL) به شبکه متصل میشود.
از ۳۷ میلیون خط منصوب تلفن در کشور، ۲ میلیون خط مرلوط با مازندران است.
مازندران دارای یک میلیون و ۵۰۰ هزار خط شماره تلفن ثابت است.
نظر شما