به گزارش ایرنا به نقل از سایت النشره، دفتر رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی حاضر نخواهد بود.
دفتر رئیس جمهور آفریقای جنوبی افزود: این، یک تصمیم مشترک است.
سایت النشره به جزئیات بیشتری در این باره اشاره ای نکرد.
دادگاه کیفری بین المللی حکمی را برای بازداشت رئیس جمهور روسیه به اتهام "انتقال غیرقانونی کودکان اوکراینی به روسیه توسط مسکو" صادر کرده است. پوتین به اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی که ماه آینده برگزار میشود، دعوت شده است اما با توجه به اینکه آفریقای جنوبی از کشورهای عضو دیوان کیفری بینالمللی است، این بحث در محافل سیاسی مطرح شد که انتظار می رود آفریقای جنوبی به حکم دادگاه کیفری بینالمللی عمل کرده و پوتین را در صورت حضور در این کشور بازداشت کند.
سیریل رامافوسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی در واکنش با تاکید بر اینکه عمل کردن به حکم دادگاه کیفری بینالمللی و بازداشت پوتین، امنیت، صلح و نظم در آفریقای جنوبی را در معرض خطر قرار خواهد داد، خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که به نحوی از اجرای حکم این دادگاه معاف شویم.
پل ماشاتیله معاون رئیس جمهور آفریقای جنوبی در مصاحبههای اخیر خود با رسانههای محلی گفته بود که دولت تلاش میکند تا پوتین را متقاعد کند که از حضور فیزیکی در اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی صرفنظر کند .
آفریقای جنوبی رئیس کنونی گروه بریکس است، گروهی متشکل از کشورهای سنگین وزن که شامل برزیل، روسیه، هند و چین نیز میشود و خود را به عنوان تعادلی در برابر سلطه اقتصادی غرب میبیند.
گروه «بریکس» شامل کشورهای نوظهور اقتصادی جهان یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که از نظر جمعیتی حدود نیمی از جمعیت جهان را در اختیار دارند؛ ۳۰ درصد مساحت جهان را در خود جای دادهاند و یکچهارم سرمایهگذاریهای صورت گرفته در جهان در این کشورها جذب شده است.
نشست وزرای دوستان بریکس اخیرا در کیپ تاون برگزار شد. در این نشست وزرای خارجه کشورهای بریکس و ۱۲ کشور علاقهمند به پیوستن به این گروه شامل ایران، آرژانتین، بنگلادش، ونزوئلا، گابن، جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر، اندونزی، کومور، کوبا، امارات متحده عربی و عربستان سعودی حضور داشتند.
گروه اقتصادی «بریکس» در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و براساس ارزیابی ها، سهم کشورهای عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۵۰ درصد تجاوز خواهد کرد.
نظر شما