۳۰ تیر ۱۴۰۲، ۹:۰۶
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85175557
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

همراهی همگانی، راهکار کنترل تنش آبی روستاهای گلستان
عکس آرشیوی است

گنبدکاووس- ایرنا- الگوگیری از همراهی اهالی روستاهای «تنگراه و ترجنلی» گالیکش در کمک به پرداخت هزینه‌ تکمیل و آماده‌سازی یک حلقه چاه آب آشامیدنی در کنار مدیریت صحیح مصرف، بخشی از راهکارهای منطقی و قطعی برای کنترل تنشی آبی به ویژه در مناطق روستایی گلستان است.

به گزارش ایرنا، گلستان با وجود آبشارها و چشمه‌ها و رودخانه‌های متعدد و جنگل‌های سرسبز از نگاه مردم ایران نباید درگیر مشکلات کم آبی باشد اما کاهش چشمگیر بارندگی‌ بر اثر تغییرات اقلیمی و خشک‌شدن خیلی از منابع آبی باعث شده تا مشکلات کم آبی مردم این استان به ویژه ساکنان مناطق روستایی در چند سال اخیر بیشتر شود.

اقدامات دولت سیزدهم برای تامین آب آشامیدنی پایدار بخش قابل توجهی از اهالی حدود ۲ میلیون نفری گلستان ساکن در مناطق شهری و روستایی آن با تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله «سد نرماب چهل چای مینودشت، آبرسانی به روستاهای نوار شمالی و مرزی، شیرین‌سازی آب دریا و تقویت شبکه آب شرب مناطق شهری» درحال انجام است که یکی از نتایج آن، پایان دغدغه روستاییان در دسترسی به آب آشامیدنی سالم خواهد بود.

اما اعتبارات دولتی به طور کامل جوابگوی ساخت و تکمیل پروژه‌های آبرسانی از جمله حفر و تجهیز چاه‌های آب آشامیدنی نیست و مردم خیر و نیک‌اندیش هم باید برای بهبود شرایط زندگی خود به کمک دولتمردان بیایند.

همراهی همگانی، راهکار کنترل تنش آبی روستاهای گلستان

همراهی روستاییان ترجنلی و تنگراه بخش لوه شهرستان گالیکش در کمک حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی به تکمیل عملیات تجهیز و ساخت خط انتقال باعث شد تا یک حلقه چاه جدید وارد مدار شود و اهالی این ۲ روستا دیگر برای تامین آب خود مشکل نداشته باشند.

به گفته فرماندار گالیکش، با عنایت به مشکلات کمبود آب آشامیدنی در ۲ روستای تنگراه و ترجنلی از بخش لوه این شهرستان، با پیگیری‌های بخشداری و با همت آب‌ و فاضلاب و مشارکت و خودیاری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی مردم، نسبت به تجهیز یک حلقه چاه جدید اقدام و در نهایت این چاه وارد مدار شد.

علی جوان حاذق‌خواه افزود: دبی مورد نیاز تامین آب آشامیدنی اهالی روستای تنگراه و ترجنلی ۱۵ لیتر بر ثانیه بود که به‌دلیل مشکلات کم آبی و فرونشست سطح آب چاه‌ها و البته مصرف بیش از اندازه، این میزان به ۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافت و با اضافه شدن این چاه با خروجی حدود ۱۲ لیتر بر ثانیه، نیاز آبی مردم این ۲ روستا رفع می‌شود.

وی با اشاره به مشکلات و تنش‌های آبی حاکم بر منطقه، ضمن پوزش از ساکنان شهرها و روستاهای شهرستان، از مردم خواست صرفه‌جویی در مصرف آب را همچنان سرلوحه کار خود قرار دهند.

رییس اداره آب و فاضلاب گالیکش هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این شهرستان ۹ هزار و ۸۰۰ مشترک شهری و ۱۰ هزار و ۲۰۰ مشترک روستایی دارد و همچنین ۱۱ روستای آن به دلیل داشتن چشمه و شبکه مستقل با مدیریت دهیاران تحت پوشش آب و فاضلاب نیستند.

عبدالوهاب قزلجه افزود: چاه آب آشامیدنی روستاهای تنگراه و ترجنلی چند سال قبل حفر شد اما به دلیل نبود اعتبار راکد باقی ماند تا اینکه در دولت سیزدهم از محل اعتبارات دولتی ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال برای تجهیز و ساخت خط انتقال آن هزینه شد.

وی ادامه داد: به دلیل کافی نبودن اعتبارات تکمیل آن به تعویق افتاد تا اینکه با پیگیری بخشداری و شوراهای روستایی و مشارکت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی اهالی این پروژه به سرانجام رسید و چاه مورد نظر وارد مدار شد.

همراهی همگانی، راهکار کنترل تنش آبی روستاهای گلستان

رییس اداره آب و فاضلاب گالیکش اضافه کرد: قبلا هر کدام از این روستاها هر طول شبانه روز پنج ساعت آب داشتند که این نگرانی برطرف شده اما انتظار داریم مردم مصرف آب خود را برای جلوگیری از فشار به منابع آب زیرزمینی مدیریت کنند.

قزلجه گفت: همچنین ۱۳ روستای دیگر گالیکش از جمله کیارام، محمدآباد و ینقاق به دلیل کاهش سطح و خشکی چشمه‌ها درگیر کم آبی هستند که امیدواریم با تلاش دولتمردان و همراهی بیش از بیش اهالی منطقه هرچه زودتر چاه‌های جدید برای کمک به رفع بحران کم آبی در این مناطق حفر و تجهیز شود.

وی نیازآبی اهالی روستاهای گالیکش را ۱۷۰ لیتر در ثانیه و ساکنان مناطق شهری را ۱۶۰ لیتر در ثانیه اعلام کرد و گفت: هم اینک ۵۰ لیتر در ثانیه در بخش روستایی و ۵۰ لیتر در ثانیه در بخش شهری کمبود آب داریم.

گالیکش با افزون بر ۶۵ هزار نفر جمعیت در شرق گلستان واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha