به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدطیب صحرایی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از طرح های زیرساختی تردد زائران در نقطه صفر مرز رسمی خسروی با تسلیت ایام محرم و سوگواوری و عزاداری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع)، افزود: تمامی اقدام های بهداشتی، درمانی و راه سازی و آنچه که برای پذیرایی از زائران نیاز است، ایجاد سایبانها در نقاط ورودی و خروجی مرز و امکاناتی که باید در نقطه صفر مستقر شود با مراحل خوبی در حال اجرا است و امید است استقرار این امکانات مقدمه سفر خوبی برای زائران سید الشهدا (ع) باشد.
جداسازی جاده ترانزیتی و تردد زائران در مرز خسروی
وی اظهار کرد: یک کار بسیار مهم و راهبردی که با سرعت و جدیت در مرز رسمی خسروی در حال پیگیری است ایجاد یک جاده دسترسی ترانزیتی به موازات مسیر عبور زائران است تا تداخلی بین آمد و رفت کامیونها و زائران نباشد.
استاندار کرمانشاه گفت: تا آستانه اربعین پیش رو جاده ترانزیتی و تردد زائران در مرز خسروی به طور کامل از هم جدا خواهند شد که این مهم کمک میکند تا مسیر زائران کاملاً آماده پذیرایی عبور زائران پیاده و سواریها و ماشینهای مسافری باشد و در عین حال به موازات یک جاده عریض چهارگانه برای آمد و رفت کامیونها و ترانزیت نیز آماده سازی خواهد شد.
صحرایی اضافه کرد: احداث جاده برکت برای جدا سازی ترانزیت و تردد زائران در نهایت منجر به برقراری ایمنی و سلامت عبور و مرور زائران خواهد شد که همچنین بعد از ایام اربعین نیز یک امکان بسیار خوب را به مرز و پایانه ی خسروی اضافه می کند.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه در ادامه تصریح کرد: طرح های در دست اقدام و مجموعه زیرساخت های مرز تا قبل از ایام اربعین آماده خواهد شد و و مورد استفاده زائران قرار می گیرد تا یک سفر ایمن و راحت هم برای تمامی هم استانی ها و هم کسانی که از سایر نقاط از مرز خسروی عازم عتبات عالیات و عراق می شوند، فراهم شود.
صحرایی افزود: با توجه به اینکه در مرز منذریه آن سوی مرز خسروی نیز بیشترین کسانی که از امکانات و زیرساخت ها ی موجود در آنسوی مرز استفاده می کنند زائران ایرانی و هم وطنانمان هستند از این رو ایجاد تاسیسات لازم برای خدمات رسانی به زائران نیز در منذریه نیز در دستور کار است و هیچ تفاوتی با مرز خسروی ندارد.
او گفت: از این رو در منذریه عراق بعد از نقطه صفر مرز خسروی نیز تاسیسات فراهم خواهد شد تا زائران برای رسیدن به محل پارک سوار و حرکت به سمت مسیر راهپیمایی اربعین مشکلی نداشته باشند که از این رو کارها در طرف عراقی نیز به خوبی پیش میرود که نقطه مهم تعریض گیتهای ورود و خروج در منذریه است که آن هم در مراحل خوبی است و گیت ها در حال ساخت است و اینجا هم زیرساختها و پایهگذاریها در حال انجام است و تا اربعین به بهرهبرداری میرسد.
توافق ها بر مبنای ۲۴ ساعته بودن مرز خسروی در ایام اربعین است
استاندار کرمانشاه گفت: تا به امروز توافقات هم در سطح ملی و هم در سطح استانی با استان دیاله عراق بر مبنای آمد و رفت به صورت ۲۴ ساعته بوده و در این رابطه نیز هیچ مشکلی وجود ندارد و امنیت کاملا برقرار است و مقدمه های آن فراهم شده است.
تردد زائران ایرانی و عراقی به صورت روان در مرز خسروی جریان دارد
وی ادامه داد: هم اکنون آمد و رفت زائران ایرانی و عراقی در مرز خسروی برقرار است و با شروع ماه محرم و در پیش بودن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و همچنین اربعین سید الشهدا (ع) و ماه صفر مرز خسروی آماده تردد زائران است و زیرساخت ها و رفت و آمد ها نیز رو به روز بهتر می شود و تردد زائرانی عراقی برای تشرف به مشهد مقدس و همچنین مرز خسروی برای عزیمت زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا هم اکنون به صورت کاملا روان در جریان است.
استاندار کرمانشاه صبح امرز از زیرساخت های مرز رسمی خسروی برای تردد زائران و همچنین مرز منذریه عراق بازدید کرد و از نزدیک آخرین مراحل اجرای طرح های در دست اقدام برای تسهیل در تردد و خدمات رسانی به زائران در مورد بررسی قرار دارد که در این سفر معاون عمرانی و جمعی از مدیران کل و همچنین فرمانده سردار «قدرت الله احمدی پور» فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید «دکامی» نیروی زمینی سپاه و فرماندار قصرشیرین وی را همراهی کردند که در نقطه صفر منذریه عراق نیز سرلشکر «شیرکو احمد جاف» مدیر گذرگاه مرزی منذریه عراق دیدار و گفت وگو کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما