به گزارش خبرنگار ایرنا، اصغر بلوکیان عصر پنجشنبه در نشست هماندیشی بانوان نخبه افغانستانی در تالار کرامت استانداری قم اظهار داشت: در داخل جمهوری اسلامی ایران تاکنون یک ساز و کار و تشکیلات مشخص که مختص بانوان مهاجر و خارجی باشد، وجود نداشته است.
وی افزود: متصدی مهاجران در داخل ایران، وزارت کشور بوده، و در درون این وزارتخانه نیز مسئولیت امور مربوط به اتباع بر عهده ادارهکل اتباع است، اما تا به حال تشکیلاتی که مسائل خاص بانوان را دنبال کند، نداشتهایم.
بلوکیان در ادامه با اشاره به این نکته که نبودن یک تشکیلات منظم و منسجم در حوزه بانوان خارجی از دغدغههای جدی اتباع بوده است.
وی خاطرنشان کرد: چندی پیش با مجوز وزیر کشور دولت سیزدهم، حوزه امور بانوان مهاجر در ادارهکل اتباع وزارت کشور راهاندازی شد.
این مقام وزارت کشور با بیان اینکه همه تلاشهای ما در جهت بهبود بیش از پیش امور بانوان اتباع است خاطرنشان کرد: در همین راستا، نخستین نشست هماندیشی بانوان نخبه افغانستانی با همکاری ادارهکل اتباع وزارت کشور در تهران برگزار شده است.
بلوکیان همچنین با ذکر این نکته که این دومین جلسه هماندیشی بانوان نخبه خارجی است تاکید کرد: ادارهکل اتباع وزارت کشور به دنبال این است، مسائل مربوط به بانوان خارجی اعم از دانشگاهی و حوزوی، پزشکی، حقوقی، کارآفرینی و هنری را با همفکری
به پیش ببرد.
وی بیان داشت: ما درصدد هستیم تا یک پل ارتباطی بین امور بانوان اتباع وزارت کشور با معاون امور بانوان ریاست جمهوری ایجاد، و مسائل مختلف که برخی در حوزه قضایی و برخی نیز در حوزه قانونگذاری و لایحه و مصوبه است را به مقامهای اجرایی انتقال دهیم.
مدیرکل اتباع وزارت کشور گفت: در آینده نشستهای دیگری را در حوزه بانوان خارجی خواهیم داشت تا از مجموع این نشستها به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: با ایجاد امور بانوان خارجی در ادارهکل اتباع وزارت کشور، فرصت بسیار خوبی پیش آمده، اگر بتوانیم خوب ساماندهی و برنامهریزی کنیم، به توفیقهای زیادی خواهیم رسید.
بانوان اتباع توانمندیهای زیادی دارند
مسئول امور بانوان ادارهکل اتباع وزارت کشور نیز با بیان اینکه برای خانواده و اتباع چشمانداز مشخصی تعریف شده گفت: زن و خانوادهای که مورد نظر است، باید در جهت تعالی اجتماعی بانوان در سطح کشور و حتی سایر کشورهای اسلامی، پیشرو، الگو، بالنده، بانشاط، تسهیلگر، میانحدار، بسترساز و گفتمانساز باشد.
زهرا امینی در ادامه یادآور شد: رسالت دفتر امور بانوان، بسترسازی تعالی اجتماعی بانوان و خانواده اتباع از طریق تسهیل کُنش اجتماعی خود بانوان است.
وی اظهار کرد: همان گونه که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند مشکل بانوان باید توسط خود بانوان حل شود.
امینی توانمندیهای بانوان اتباع را مورد توجه قرار داد و گفت: باید از مشاوره نخبگانی بانوانی که عملکرد خوبی دارند استفاده کرد.
وی شناسایی ظرفیتهای بانوان اتباع را هدف اصلی برپایی نشستهای هماندیشی عنوان کرد و گفت: از تعداد بانوان اتباع نخبه همچنین سازمانهای مردم نهاد و موسسههایی که در این حوزه فعال هستند، آمار دقیقی در دست نیست.
وی اضافه کرد: سازمانها و موسسههای فعال در حوزه بانوان اتباع غالبا به صورت جزیرهای عمل میکنند، و با وزارت کشور ارتباطی ندارند، در حالیکه این وزارتخانه میتواند برای حمایت از این سازمانها و ایجاد شبکه بین آنها اقدامهای زیادی انجام دهد.
امینی با تاکید بر اینکه برخی مواقع حمایتها صرفا به صورت مالی نیست بلکه اعتباری است گفت: در این نشستها یکی از کارهای مهم، احصای ظرفیتها و قابلیتهای عرصه بانوان و دختران همچنین آموزش و انتقال دانش روزآمد و توسعه زیرساختهای انسانی، سازمانی و اطلاعاتی است.
وی یادآور شد: ما به دنبال تشکیل کارگروههای تخصصی هستیم، و در نظر داریم در این کارگروها یک سری نظام مسائل را به دست بیاوریم.
مسئول بانوان ادارهکل اتباع وزارت کشور در بخشی سخنان با بیان اینکه قم شهر بسیار مهمی در بحث مهاجران است گفت: قم یک کشور کوچک است، اگر بتوانیم نظام مسائل اتباع را از قم استخراج کنیم، این نظام مسائل شهرهای دیگر را نیز پوشش میدهد.
قم بیشترین جمعیت اتباع را در کشور دارد
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم نیز گفت: قم از نظر نسبت جمعیت اتباع به کل جمعیت استان، رتبه نخست کشور را دارد.
زینب عبداللهی افزود: در میان کسانی که از کشور دوست و همسایه ما افغانستان در استان حضور دارند، استعدادهای بسیار خوبی وجود دارد که میتواند با ارائه نظرهای کارشناسی، نقشی موثری را در رفع مسائل و مشکلها ایفا کنند.
وی اظهار کرد: بهواسطه این استعدادها و ظرفیتهای موجود میتوانیم در حل مسائل ملی هم به حوزه بانوان ادارهکل اتباع کمک کنیم.
عبداللهی همچنین گفت: در این استان حوزههای تخصصی مانند جامعهالمصطفی العالمیه، مدرسه علمیه امام(ره) و مراکز دیگر را داریم، مهاجران از کشورهای مختلف تحصیل میکنند که تعداد اتباع افغانستانی بیشتر است.
وی ادامه داد: در مراکز دانشگاهی نیز در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و پزشکی و حتی اقتصادی میزبان اتباعی هستیم که توانستند خیلی خوب ظرفیتها و استعدادهای خود را به منصه ظهور برسانند.
عبداللهی بیان کرد: باید در سطح ملی از این فرصت به نحو مطلوب در حل نظام مسائل بانوان اتباع استفاده کنیم.
دومین نشست هماندیشی بانوان افغانستانی با حضور گروهی از بانوان نخبه، اندیشمند و پژوهشگر تبعه این کشور در قم برگزار شد.
نظر شما