ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در استان اصفهان

اصفهان- ایرنا- تعداد قابل توجه بیمه‌شدگان و قطب درمانی بودن اصفهان سبب شده است این روزها ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در این استان بیش از گذشته احساس شود و این اقدام در گرو صدور پروانه شهرداری و تامین بودجه است.

به گزارش ایرنا، تامین اجتماعی به‌عنوان یکی از سازمان‌های بیمه‌گر پایه سلامت کشور حدود ۷۰ درصد از جمعیت پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان اصفهان را زیر پوشش خدمات خود دارد.

از طرفی، موقعیت جغرافیایی اصفهان در مرکز کشور سبب شده است بخش درمانی آن شامل درمانگاه ها و بیمارستان‌ها به تعداد زیادی از هموطنان در استان‌های مجاور و جنوب و غرب کشور نیز خدمت‌رسانی کنند.

سازمان تامین اجتماعی در استان اصفهان دارای سه بیمارستان دکتر شریعتی و دکتر غرضی در کلانشهر اصفهان و حضرت فاطمه الزهرا(س) در نجف‌آباد است که مجموع تخت‌های فعال این سه بیمارستان حدود ۱۰ درصد کل تخت‌های بیمارستانی استان را تشکیل می دهد و این درحالی است که نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت استان را بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی تشکیل می دهند، این موضوع ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در استان اصفهان را نشان می دهد.

براساس سیاست های کلان درمانی این سازمان از سال‌ها پیش مقرر شد بیمارستان "میلاد ۲ " اصفهان بعنوان دومین بیمارستان بزرگ تأمین اجتماعی کشور بعد از بیمارستان "میلاد یک" تهران احداث شود ولی با وجود راه‌اندازی ۶ بیمارستان میلاد در سراسر کشور و با وجود کلنگ زنی این بیمارستان، هنوز این مرکز درمانی در اصفهان احداث نشده است.

ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در استان اصفهان

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان در این پیوند گفت: تامین اجتماعی بزرگترین بیمه‌گر پایه سلامت در استان است و درحالیکه بطور میانگین در سطح کشور بیش از ۵۰ درصد مردم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، اما در اصفهان این آمار به حدود ۷۰ درصد می‌رسد و از هر ۱۰ نفر اصفهانی، هفت نفر تحت پوشش درمانی سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند.

محمد رجالی ادامه داد: استان اصفهان دومین ارایه‌ دهنده خدمات درمانی تأمین اجتماعی در کشور است و بطور میانگین از هر ۱۰ مورد بستری در استان ۶ تا هفت نفر از بستری‌ها متعلق به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی است.

رجالی خاطرنشان کرد: سال گذشته تنها در مراکز درمان سرپایی طرف قرارداد با تامین اجتماعی استان بیش از ۱۰ میلیون ویزیت انجام شد که افزایش ۱۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه پارسال افزون بر ۸۷ هزار مورد بستری بیمار بیمه شده تامین اجتماعی در استان انجام و بستری ۴۸ هزار بیمار به عمل جراحی منجر شد، افزود: سال گذشته تعداد بستری‌ها ۱۸ درصد و تعداد عمل‌های جراحی ۲۰ درصد در مراکز درمانی و بیمارستان‌های تأمین اجتماعی استان رُشد داشته است.

وی یادآور شد: بیمارستان دکتر علی شریعتی اصفهان از نظر اِشغال تخت جزو سه بیمارستان کم‌نظیر کشور است بطوریکه میانگین اشغال تخت در کشور بین ۵۰ تا ۷۰ درصد است که در استان اصفهان این شاخص به بالای ۸۰ درصد در بیمارستان های تامین اجتماعی می رسد.

ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در استان اصفهان

۱۵ درصد عمل‌های جراحی استان اصفهان در سه بیمارستان‌ تأمین اجتماعی انجام می‌شود

مدیر درمان تامین اجتماعی اصفهان با بیان اینکه پارسال ۱۵ درصد عمل‌های جراحی در استان اصفهان در سه بیمارستان‌ ملکی تأمین اجتماعی یعنی بیمارستان های شریعتی و غرضی اصفهان و فاطمه الزهرا نجف‌آباد انجام شد، اظهار داشت: تأمین اجتماعی بزرگترین خریدار خدمات درمانی و دومین ارائه دهنده این خدمات در استان و کشور است و بطور متوسط در استان ۳۳ مرکز درمانی تامین اجتماعی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد خدمات پزشکی و درمانی را به بیماران ارایه می‌کنند.

رجالی افزود: تعداد زیاد بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی اصفهان در کنار بیماران تامین اجتماعی سایر استان ها، باعث شده است همواره بیمارستان‌های ملکی تامین اجتماعی در استان با تعداد زیادی مراجعه‌کننده مواجه باشند.

ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در اصفهان

مدیر درمان تامین اجتماعی اصفهان تاکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در استان اصفهان و سومین بیمارستان این سازمان در کلانشهر اصفهان احساس می شود.

رجالی ادامه داد: بیشتر بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی در استان اصفهان از قشر کارگران هستند که در صورت نیاز به بسیاری از عمل‌های جراحی مانند قلب امکان پرداخت هزینه‌های بیمارستان‌های خصوصی را ندارند بنابراین توسعه بیمارستان های ملکی تامین اجتماعی و احداث بیمارستان جدید ضروری است.

وی اظهار داشت: افزایش تعداد مراجعه کنندگان در سال‌های اخیر و زمان طولانی نوبت‌گیری تلفنی برای درمانگاه‌های تامین اجتماعی، استفاده از خدمات سه بیمارستان ملکی تامین اجتماعی در اصفهان را برای بازنشستگان و از کار افتادگان تأمین اجتماعی مشکل کرده است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی اصفهان یادآور شد: تأخیر در فرا رسیدن نوبت بیماران در مراکز درمانی تأمین اجتماعی از چالش های امروز مدیریت درمان تامین اجتماعی استان است.

وی افزود: بیمارستان ها و مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی می‌تواند درخواست ۲۰ درصد از مراجعان را پاسخ دهند و تعداد افرادی که تلفن می‌زنند و نوبت می‌گیرند، چهار برابر میزان استاندارد است و از این رو ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در اصفهان بیش از پیش احساس می شود.

رجالی تاکید کرد: بی‌شک با ساخته شدن بیمارستان یک هزار و ۵۰۰ تخت‌خوابی جدید بار اورژانس و سایر بخش های بیمارستان های تامین اجتماعی استان کمتر و به توسعه کمی در کنار توسعه کیفی این بیمارستان ها منجر می شود.

وی ادامه داد: برای بهبود کیفیت در بیمارستان های ملکی از هفت سال پیش بهبود هُتلینگ بیمارستان‌های ملکی سازمان در استان در دستور کار قرار گرفت و حدود سه هزار میلیارد تومان بودجه برای بازسازی به این بیمارستان ها تعلق گرفت و بیمارستان‌های غرضی و شریعتی بازسازی شدند.

وی به شلوغی اورژانس بیمارستان‌های غرضی و شریعتی اصفهان اشاره کرد و گفت: علت شلوغی اورژانس نیز محدودیت تخت در بخش است که مدت انتظار در اورژانس را بیشتر می‌کند و با احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در اصفهان این مشکل تا حد زیادی مرتفع خواهد شد.

ضرورت احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در استان اصفهان

احداث چهارمین بیمارستان تامین اجتماعی در گرو صدور پروانه شهرداری و تامین بودجه

مدیر درمان تامین اجتماعی اصفهان در این پیوند گفت: سال گذشته پروژه ساخت بیمارستان بزرگی بعنوان جایگزین بیمارستان شریعتی اصفهان کلنگ خورد و سازمان تأمین اجتماعی حدود ۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای آن در نظر گرفته که گفته می‌شود امسال می‌تواند ۲۰ درصد این پول را پرداخت کند.

رجالی اظهار داشت: منتظر صدور پروانه از شهرداری اصفهان هستیم و شهرداری قول داده است به زودی مشکل اداری آن را حل کند.

وی یادآور شد: توسعه سایر واحدهای درمانی تامین اجتماعی استان در کنار احداث چهارمین بیمارستان ملکی تامین اجتماعی نیز در دستور کار است و برای درمانگاه بُرهانیان در شمال غرب اصفهان، اعتبار حدود ۸۰ میلیارد تومانی فراهم شده است.

وی افزود: ساخت درمانگاه سمیرم نیز بنا به تقاضای فرماندار این شهرستان در دستور کار مدیریت درمان تامین اجتماعی است و در این زمینه از فرمانداری سمیرم خواستیم که زمینی را با پروانه تحویل دهند تا پس از طی مراحل اداری طرح آن به تهران برود و تصویب شود اما تاکنون زمینی تحویل نشده است.

به گزارش ایرنا، اصفهان بعد از تهران بیشترین تعداد بازنشستگان تامین اجتماعی را دارد و در این استان حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زیر پوشش آن هستند. همچنین یک میلیون و ۱۳۵ هزار و ۶۸۰ نفر بیمه شده اصلی این سازمان در استان اصفهان هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha