به گزارش ایرنا، این تفاهم نامه پنجشنبه شب با حضور حجتالله عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، مالک رحمتی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، امیر مقدم ربیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار درباره فعال شدن «محور ترانزیتی چابهار – سرخس» نسبت به شناسایی بازارهای هدف و انجام فعالیتهای تبلیغاتی و مبادله اطلاعات از طریق ایجاد بانک اطلاعات، برگزاری نمایشگاهها و همایشهای مشترک در داخل و خارج از کشور امضا شد.
مدیر عامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: محوریت این تفاهم نامه تشکیل کنسرسیوم مشترک یا تاسیس شرکت مشترک با همکاری دو جانبه و چند جانبه با همکاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی واقع در محور شرق و با جلب همکاری شرکتهای حمل و نقل بخش خصوصی جهت فعال سازی محور ترانزیتی چابهار– سرخس و با استفاده از ظرفیتهای پلاک منطقه آزاد چابهار برای تردد بین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی واقع در محور ترانزیتی یاد شده است.
وی اظهار داشت: همچنین براساس این تفاهم نامه برای فعال کردن دفتر یا میز نمایندگی در مناطق چابهار و سرخس از طریق در اختیار گذاشتن مکان و امکانات مناسب و معرفی نماینده یا نمایندگان دو طرف برای تشکیل کمیتهای جهت پیگیری و تسریع در اجرایی شدن امور مربوطه توافق شد.
مقدم بیان کرد: با توجه به اهمیت نقش آموزش عالی در توسعه دو منطقه و در راستای ایجاد مناطقی بر بنیان دانش محور، نسبت به همکاری مشترک جهت ایجاد شعبه های دانشگاههای معتبر در دو منطقه در رشتههای مورد نیاز و از طریق انعقاد تفاهمنامههای سه جانبه با دانشگاههای علاقمند به همکاری اقدامات لازم را به عمل آورند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این طرفین توافق کردند در خصوص برگزاری و تداوم جلسات فیمابین به صورت مستمر و منظم مدیران عامل دو منطقه به صورت دورهای هر 6 ماه یکبار و به طور منظم و مستمر در جهت بررسی توافقات گذشته و یا انعقاد توافقات تازه در مناطق یکدیگر تشکیل شود، ضمن اینکه امضای این تفاهمنامه بخشی از اهداف تقویت همکاریهای مشترک در راستای توسعه کریدور شرق است.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار گفت: برای تسهیل در سرمایه گذاری و کمک به فعالان اقتصادی برای آغاز کسب و کار و تولید در منطقه آزاد چابهار، ۱۰۰ بسته سرمایهگذاری با ارزش ۵۰ هزار میلیارد تومان به طور کامل مطالعه شده است که در دومین نمایشگاه معرفی بسته های سرمایه گذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد مشهد عرضه شد.
وی با اشاره به استقبال کم نظیر سرمایه گذاران داخلی و خارجی از بستههای سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار در این نمایشگاه اشاره و بیان کرد: صدور ۱۰۰ مجوز مزبور برای تسهیل سرمایه گذاری در چابهار به صورت بی نام بوده و تمامی زمینه ها و زیرساخت ها را برای رونق تولید و اشتغال آماده میکند.
مقدم اظهار داشت: سازمان منطقه آزاد چابهار با دسترسی به بزرگترین بندر اقیانوسی ایران و به عنوان یکی از چهار شهر لجستیک کشور تلاش کرده است تا با استفاده از ظرفیت های ویژه موجود در راستای ایفای نقش خود در اقتصاد ملی و منطقه ای در کنار سایر مناطق آزاد و ویژه کشور ایفای نقش کنند.
وی بیان کرد: برای جذب سرمایه گذاری اقدامات مختلفی انجام شده است که یکی از آنها حضور در دومین نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در مشهد مقدس است که توانستیم به خوبی ظرفیتهای منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار را معرفی کنیم.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار افزود: تسهیلات و مزیتهای قانونی زیادی برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار در نظر گرفته شده است که از آن جمله ضمانت سرمایه گذاری ها بر اساس قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی در ایران و امکان انتقال ۱۰۰ درصد سرمایه و سود حاصل از فعالیت اشخاص ثبت شده خارجی به خارج از کشور است.
وی اظهار داشت: معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی بر درآمد و دارایی به مدت ۲۰ سال و قابل تمدید، معافیت ورود ماشین آلات و مواد اولیه مصرفی واحدهای تولیدی از عوارض ورودی گمرکی، آزاد بودن صادرات محصولات تولیدی هر منطقه از مقررات عمومی صادرات و واردات و معافیت گمرکی محصولات تولیدی واحدهای صنعتی منطقه برای صدور به سرزمین اصلی به میزان ارزش افزوده در استفاده از مواد اولیه داخلی از دیگر مزایای در نظر گرفته در منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار است.
دومین نمایشگاه معرفی بسته های سرمایه گذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران از ۲۷ تا ۳۰ تیر ۱۴۰۲ طی ساعات ۱۶ تا ۲۲ در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد دایر است و پیشبینی میشود حدود سه هزار نفر بازدید کننده داشته باشد.
نظر شما