به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمود محمدیشاهرودی روز شنبه در آئین گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله حاج شهید ابوتراب عاشوری اظهار کرد: اگر روشنگری و مجاهدتهای شبانهروزی روحاینون در آن مقطع حساس پیش از انقلاب اسلامی نبود کسی جرات نمیکرد نام امام (ره) را به زبان بیاورند، ولی این افراد وارد صحنه شدند و از امام و انقلاب دفاع کردند.
وی با اشاره به اینکه جهاد فرهنگی مهمترین نیاز امروز جامعه است، افزود: اگر خون و رشادت شهدا نبود امروز بر سر سفره انقلاب نمینشستیم.
رئیس سازمان بسیج طلاب و روحانیون کشور تصریح کرد: امروز مهمترین رسالت روحانیت جهاد فرهنگی به شمار میرود که به مراتب از جهاد نظامی سختتر است.
محمدیشاهرودی با اشاره به اینکه یادواره ها و محافل شهدا، انقلاب اسلامی را به سمت قله آرمانی عصر ظهور حرکت میدهد، عنوان کرد: شهید عاشوری در سالهای آینده به عنوان شهید شاخص حوزه روحانیت معرفی میشود.
وی تاکید کرد: تهیه فیلم، کتاب، مستند و سایر فعالیتهای دیگر برای معرفی این شهید شاخص روحانی از جمله برنامههایی است که باید به آن پرداخته شود.
محمدیشاهرودی گفت: ایثارگران و مجاهدان در شکوفایی نظام و انقلاب اسلامی نقش داشتند اما در میان همه اقشار جامعه، آن قشری که بیشترین شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرد، جامعه روحانیت است.
رئیس سازمان بسیج طلاب و روحانیون با اشاره به اینکه جامعه روحانیت شهدای زیادی تقدیم انقلاب کرد ادامه داد: شهدا با مال و جان و آبروی خود از اسلام، قرآن و ارزشها دفاع کردند که مظلوم هستند و اما برخی شهدا مظلوم تر هستند چون در دوران غربت اسلام به یاری اسلام آمدند.
محمدیشاهرودی گفت: اینکه عدهای بعد از انقلاب بیاییند دفاع کنند خوب است و اهمیت دارد ولی شهدایی که در دوران مظلومیت و تنهایی امام (ره) را یاری کردند و زیرساختهای شکلگیری انقلاب را پیریزی کردند، ارزش مظاعفی دارند و شهید عاشوری از جمله این افراد است.
شهید آیت الله شیخ حاج ابوتراب عاشوری فرزند شیخ عباس متولد ۱۳۱۲ هجری شمسی در روستای حیدری از توابع شهرستان دشتی استان بوشهر است.
وی تحصیلات حوزوی را در نجف و قم تا درجه اجتهاد ادامه داد و برای تبلیغات مذهبی به بوشهر آمد و در این شهر مقدمات تاسیس مدرسه علمیه را فراهم کرد و به فعالیت علیه نظام شاهنشاهی پرداخت.
شهید عاشوری در سال ۱۳۵۷ شمسی مورد تعرض و اذیت ماموران پهلوی قرار گرفت و سرانجام در ۱۳ آذرماه ۱۳۵۷شمسی به دست ماموران رژیم پهلوی در بوشهر به ضرب گلوله عوامل طاغوت به درجه رفیع شهادت نائل شد.
رژیم پهلوی اجازه نداد مراسم تشییع جنازه و کفن و دفن این شهید در بوشهر انجام شود به همین دلیل پیکر وی به روستای 'چغادک' در نزدیکی بوشهر که هم اکنون به شهر تبدیل شده منتقل و در حسینیهای که خودش بنیان نهاده بود، به خاک سپرده شد.
نظر شما