به گزارش ایرنا از سازمان دارالقرآن الکریم، حجت الاسلام علی تقی پور امروز، شنبه ۳۱ تیر در جلسه هماندیشی با اعضای ستاد عملیات محرم استان مازنداران به استفاده از ظرفیت واقعی ماه محرم و هیات های عزاداری برای گسترش انس مردم با قرآن کریم اشاره کرد و گفت: برای قرآنیتر کردن هیات های مذهبی می توان تلاوت تدبری در ابتدای جلسات عزاداری را برگزار کرد. همچنین ایجاد منابر قرآنی به سبک مقام معظم رهبری یکی دیگر از این روش هاست. استفاده از ظرفیت شب عاشورا برای احیای قرآنی طبق سیره اباعبدالله الحسین(ع) نیز از دیگر ایدههایی است که میتوان در هیات های عزاداری پیگیری کرد.
وی افزود: یکی از بزرگترین موانعی که با آن مواجه هستیم، عدم نسبت درست مردم حتی مذهبیها با حقیقت قرآن کریم است. مردم ما در اضطرارها به اهل بیت پناه میبرند ولی در رابطه با قرآن این نسبت از نسبت با یک کتاب مقدس فراتر نرفته است.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به بیانی از مرحوم آیت الله العظمی بهجت مبنی بر این که حدیث ثقلین و عبارت لن یفترقا ابدا از اسرار شیعه است، افزود: اینکه میفرماید قرآن و اهل بیت(ع) هرگز از هم جدا نمیشوند، به ما میفهماند که اگر میخواهیم دنبال امام بگردیم، باید در قرآن به دنبال امام باشیم. اگر رابطه با قرآن را رابطه با امام تعریف کنیم قطعا رابطه و انس مردم با قرآن کریم متفاوت میشود.
وی از ضرورت داشتن برنامه برای رفع حس بینیازی به قرآن سخن گفت و افزود: در نقطه مقابل بینیازی و جدینگرفتن قرآن کریم، پیگیری مجدانه همراه با خشیت قرار میگیرد. متأسفانه فعالیتهای قرآنی ما به تصحیح این نسبت نمیپردازد، در حالی که اگر این نسبت درست نشود، فعالیتها نتیجه ای نخواهد داشت.
تقی پور با بیان این که تلاوت قرآن، فهم لایه اول قرآن است، ادامه داد: به همین دلیل ما بر تدبر در قرآن تأکید میکنیم؛ چرا که در بحث تدبر در قرآن به دنبال فهم لایه اول قرآن هستیم.
حجت الاسلام محمدمهدی شریفتبار، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مازندران، با ارائه گزارشی از عملکرد قرآنی در این استان گفت: یکی از مهمترین فعالیتهای قرآنی بحث تدبر در قرآن است و در همین زمینه به برگزاری دورههای آموزشی تدبر در قرآن و ساماندهی تلاوتهای تدبری در محافل نسیم رحمت مشغول هستیم. همچنین رابطه تنگاتنگ و همافزایی معاونت فرهنگی و اداره امور قرآنی در استان از نقاط مهم است؛ به گونه ای که ۱۱ هزار پیشدبستانی و هفت هزار مخاطب مهد قرآنی از ظرفیتهای قرآنی استان مازندران است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار ماه رمضان امسال با قاریان و حافظان قرآن فرمود: قبل از انقلاب بنده در جلساتی که درباره مسائل قرآنی صحبت می کردم، شرح مفصّلی را درباره یک موضوعی می گفتم و آیات آن موضوع را انتخاب کرده بودیم. بعد از صحبت من، یک نفر از قرّاء، میآمدند مینشستند و من می گفتم قرآن را در مجالس، مقدّمه سخنرانی قرار می دهند، من سخنرانیام را مقدّمه قرآن قرار می دهم و سخنرانی می کردم... قاری میآمد روی آن منبر مینشست و تلاوت می کرد؛ ما آن زمان این کار را می کردیم، حالا نمی دانم چقدر در این جلسات اینجور کارها ممکن است. به هر حال شیوهای باید انتخاب کرد. این کار شاید به عهده همین مجموعههای قرآنی باشد که ببینند چه کار می شود کرد که وقتی شما تلاوت می کنید، مردم بتوانند مضامین را، مفاهیم را همان جور به دست بیاورند و بفهمند.
نظر شما