به گزارش خبرنگار ایرنا، روحالله دهقانی فیروزآبادی روز شنبه در ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این استان از لحاظ منابع خدادادی و نیروی انسانی ظرفیتهای قابلتوجهی دارد که بیش از یک درصد سهم منابع کشور است.
وی تولید ناخالص داخلی چهارمحال و بختیاری را ۷۲ صدم درصد (۰.۷۲ درصد) دانست و افزود: بههمین علت باید سهم این استان از تولید ناخالص ملی افزایش یابد تا حداقل به یکدرصد برسد.
دهقانی به برنامه تقسیمبندی استانی برای حضور در استانهای کشور بهصورت فصلی از سوی معاونان حوزه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور اشاره و تصریح کرد: پیگیریهای مربوط به چهارمحال و بختیاری در حوزه علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان را خودم بهعهده میگیرم.
وی یادآور شد: در بازدید شنبه ۳۱ تیرماه از واحدهای علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان چهارمحال و بختیاری برای پرداخت ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات از اعتبارات تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۱ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری تعهد شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور اظهار داشت: سه چهار محور در استان شامل تکمیل زنجیرههای ارزش غذایی، زنجیرههای ارزش خلاق و زنجیرههای معدن بهصورت ویژه حمایت میشود و بقیه حمایتها بهطور عادی است.
وی اقتصاد دانشبنیان را نیازمند ستونهای تنومند و حمایتهای مردمی دانست و گفت: درخت اقتصاد به تنه، شاخه و برگ بهطور توأمان نیاز دارد و در این نگرش هر مجموعه باید جایگاه خود را پیدا کند.
دهقانی به تدوین زیرساخت جریان دانشبنیان کشور از ۱۲ سال قبل تاکنون اشاره و تاکید کرد: با نگرش کامل و جامع باید برای تعریف زیستبوم متوازن در چهارمحال و بختیاری اقدام کرد.
وی با اشاره به درآمدهای نفتی فراوان کشور در دهههای هفتاد و هشتاد افزود: هماکنون توسعه با نگاه به دهههای گذشته ممکن نیست و باید نظام متفاوت در اقتصاد مردمی طراحی شود و باید داراییهای موجود را پای کار بیاوریم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور استفاده از قانون جهش و منابع را ضروری اعلام و تصریح کرد: سرمایهداران بومی چهارمحال و بختیاری که در نقاط دیگر کشور سرمایهگذاری کردهاند میتوانند بخشی از مالیات خود را با تایید معاونت علمی، فناوری و دانشبنیان رییس جمهور برای استان هزینه کنند.
وی یادآور شد: اجرا و عملیاتی شدن بُرش استانی حوزه علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در چهارمحال و بختیاری نیازمند تقویت ارتباط مسوولان مرتبط در استان با مدیران ملی است.
به گزارش ایرنا، بیش از ۴۰ هزار دانشجو و نزدیک به یکهزار عضو هیات علمی، استاد و مدرس در دانشگاهها و مراکز علمی چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در سفر به چهارمحال و بختیاری بههمراه استاندار از نزدیک از واحدهای فناور و دانشبنیان استان دیدن کرد.
چهارمحال و بختیاری ۱۱ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما