۱ مرداد ۱۴۰۲، ۸:۴۵
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 85177781
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نحوه تهاتر بدهی طرح قائم با برج طاووس دزفول

۱ مرداد ۱۴۰۲، ۸:۴۵
کد خبر: 85177781
نحوه تهاتر بدهی طرح قائم با برج طاووس دزفول

دزفول - ایرنا - سخنگوی شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه سند مالکیت تگ برگ برج طاووس به نام شهرداری است، گفت: قیمت گذاری برج طاووس برای تهاتر با بدهی شهرداری به بانک شهر در طرح قائم به سه روش انجام و بر اساس یکی از روش‌ها توافق نهایی امضا می‌شود.

علیرضا مجدی نسب روز یکشنبه با ارائه توضیحاتی درخصوص تصویب تهاتر بدهی طرح قائم با زمین برج طاووس به ایرنا، نقد غیرعالمانه مبتنی بر اطلاعات ناقص و غلط از تفاهم نامه میان شهرداری و بانک شهر برای گره گشایی از طرح قائم توسط برخی رسانه‌های محلی را مورد انتقاد قرار داد.

وی با استقبال از نقد منصفانه و عالمانه عملکرد مدیریت شهری دزفول افزود: داشتن اطلاعات کامل از مسایل و موضوع‌ها ضرورت نقد و تحلیل درست و منصفانه است ولی برای چندمین بار شاهد هستیم که یکی از رسانه‌های محلی بدون هیچ گونه اشرافی از تفاهم نامه (و نه قرارداد) شهرداری با بانک شهر اقدام به تحلیل و نقد این تفاهم نامه کرده است.

بدهی بانک شهر تمام حساب‌های شهرداری دزفول را مسدود کرد
سخنگوی شورای اسلامی شهر دزفول تصریح کرد: شهرداری دزفول سال ۱۳۹۲ برای اجرای طرح گذر قائم ۶۰۰ میلیارد ریال از بانک شهر به عنوان تسهیلات دریافت می‌کند که به دلیل ناتوانی در پرداخت این بدهی نه تنها این تسهیلات موجب رونق عمرانی شهر نشد بلکه باعث توقف و عقبگرد در تمام امور شهرداری شد.

وی افزود: ناتوانی شهرداری دزفول در پرداخت بدهی خود به بانک شهر موجب شد تا تمام حساب‌های شهرداری مسدود شوند که این امر چالش‌های جدی برای شهرداری دزفول ایجاد کرد به همین دلیل تسویه این بدهی از همان ابتدای فعالیت شورای ششم به عنوان اولویت در دستور کار قرار گرفت.

مجدی نسب با اشاره به موانع جدی برای رسیدن به تفاهم میان شهرداری دزفول و بانک شهر گفت: هیچگاه مسوولان وقت بانک شهر با وجود پیگیری‌های فراوان نسبت به تهاتر بدهی شهرداری موافقت نکردند و تاکید آنها تنها پرداخت نقدی بدهی بود علاوه بر آن، به دلیل اینکه متأسفانه اغلب املاک شهرداری دزفول فاقد سند ثبتی تک برگ بودند هیچ سرمایه گذاری رغبت به خرید یا مشارکت در آن طرح نداشت.

تغییر رییسان بانک شهر فرصت مجدد برای مذاکره را فراهم کرد

سخنگوی شورای اسلامی شهر دزفول با اشاره به تغییر در ریاست بانک شهر و آغاز دور جدید مذاکره مدیریت شهری دزفول با مسوولان این بانک بیان کرد: رایزنی‌های متعددی از طریق کانال‌های مختلف با مدیران جدید بانک شهر انجام شد که سرانجام در آخرین نشستی که نماینده مردم دزفول در مجلس، رییس شورای اسلامی شهر و شهردار دزفول با رؤسای بانک شهر در تهران داشتند موضوع تهاتر به صورت شفاهی مورد توافق قرار گرفت.

وی ادامه داد: در تفاهم شفاهی مدیران شهری دزفول و مسوولان بانک شهر مقرر شد که شهرداری دزفول زمین‌های دارای سند تک برگ خود که امکان تهاتر دارند، را ارائه دهد تا کارشناسان بانک از بین آنها انتخاب کنند.

سند مالکیت تک برگ برج طاووس به نام شهرداری اخذ شده است

مجدی نسب اخذ سند مالکیت تک برگ برای املاک شهرداری دزفول را از جمله اقدام‌های مهم ششمین دوره شورای اسلامی شهر دزفول دانست و گفت: کمیته‌ای تخصصی با حضور کارشناسان مجرب شهرداری با پیگیری شورای شهر دزفول به منظور اخذ سند تک برگ مالکیت ایجاد شد که تاکنون برای بسیاری از املاک شهرداری از جمله زمین برج طاووس سند تک برگ به نام شهرداری گرفته شده است.

وی افزود: کارشناسان شهرداری دزفول علاوه بر زمین طرح طاووس فهرست دیگر املاک دارای سند تک برگ شهرداری را تهیه و به شهردار و شورا ارائه دادند تا گزینه‌های متعددی برای تهاتر در اختیار باشد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر دزفول با اشاره به سفر کارشناسان بانک شهر به دزفول برای بررسی زمین‌های معرفی شده برای تهاتر بیان کرد: کارشناس بانک به همراه کارشناس رسمی دادگستری مورد وثوق بانک ضمن بررسی املاک ارائه شده شهرداری، ابتدا زمین اجرای برج طاووس را انتخاب کردند و همزمان سایر زمین‌های دارای سند را به عنوان اولویت‌های بعدی قرار دادند.

قیمت گذاری برج طاووس به سه روش انجام می‌شود

مجدی نسب گفت: پس از تایید زمین‌ها توسط کارشناسان، تفاهم نامه‌ای کتبی مبنی بر تهاتر زمین طرح طاووس با بدهی شهرداری به بانک شهر تحت شرایط خاص تنظیم و مقرر شد چنانچه هیات مدیره بانک شهر کشور و شورای شهر دزفول این تفاهم نامه را به تصویب برسانند شهرداری نسبت به تعیین نوع کاربری‌های آن به سه روش اقدام کند.

وی ادامه داد: تعیین کاربری تجمیعی برای کل چهار هکتار زمین به صورت یکجا، قسمت بندی طرح به چهار هکتار جداگانه و تعیین کاربری خاص و منفرد برای هر هکتار و همچنین قسمت بندی طرح به چهار هکتار و تعیین کاربری تجمیعی برای هر کدام، سه روشی هستند که شهرداری بر اساس این تفاهم نامه نسبت به تعیین نوع کاربری مورد تاکید قرار داده است.

این عضو شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه کارشناسان رسمی دادگستری مورد وثوق طرفین سپس نسبت به قیمت گذاری هر گزینه اقدام خواهند کرد، گفت: این موضوع، هزینه بسیار زیادی دارد که به طور قطع تا قبل از توافق نهایی نبایستی این هزینه صورت می‌گرفت.

وی تاکید کرد: تفاهم‌نامه مورد وثوق هیات مدیره بانک شهر واقع شد و سپس شهردار دزفول نیز این تفاهم را به صورت لایحه به شورا ارسال کرد که این لایحه به تصویب شورای اسلامی شهر دزفول رسید.

تفاهم نامه در مرحله انتخاب کارشناس برای قیمت گذاری است

سخنگوی شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه هم اکنون این تفاهم نامه در مرحله انتخاب کارشناسان رسمی دادگستری مورد وثوق ۲ طرف است، گفت: قیمت گذاری رسمی با سه روش ذکر شده پس از تعیین کارشناسان انجام و در نهایت یکی از موارد برای عقد قرارداد نهایی مورد توافق قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: بدیهی است که در هر توافقی میان شهرداری دزفول و بانک شهر ابتدا تسویه بدهی بانک شهر انجام می‌شود و چنانچه قیمت گذاری بیش از میزان بدهی باشد بانک مابه التفاوت آن را به شهرداری پرداخت می‌نماید.

مجدی نسب شفافیت را شعار و باور شورای اسلامی شهر دزفول دانست و ادامه داد: همه مسئولان شهری مرتبط با این موضوع در تمام این مراحل تا تنظیم قرارداد نهایی در جریان جزئیات امر قرار گرفته‌اند.

اطلاع از تصمیم‌های شورا حق مردم است

سخنگوی شورای شهر دزفول با تاکید بر اینکه هم اکنون در مرحله پیش قرارداد هستیم و هنوز هیچ قرارداد کتبی منعقد نشده است، اظهار کرد: شورای اسلامی شهر دزفول در دوره ششم به عنوان نماینده مردم با تاکید بر شفافیت، تمام جلسات رسمی خود را به صورت علنی و پخش زنده از شبکه‌های اجتماعی برگزار می‌کند.

وی افزود: اعضای شورای اسلامی در جلسات رسمی و علنی شورا نقطه نظرات خود را به صورت عمومی مطرح می‌کنند تا چنانچه هر شهروندی در این رابطه پیشنهاد یا انتقاد داشته باشند نظارت خود را در اختیار مدیران شهری قرار دهند.

مجدی نسب تاکید کرد: شورای اسلامی شهر دزفول اطلاع مردم از تصمیمات شورای اسلامی شهر به عنوان پارلمان شهری را حق مردم می‌داند به همین دلیل رسانه‌ای کردن این موضوع جوسازی رسانه‌ای نیست بلکه پاسخ به حق طبیعی مردم است.

وی با اشاره به نشست‌های متعدد کارشناسی و بررسی گزینه‌ها و راه حل‌های مختلف برای گره کشایی از طرح قائم افزود: اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار دزفول آنقدر آگاهی دارند که قبل از واگذاری کل یا قسمتی از املاک برج طاووس به بانک شهر در قرارداد کتبی فی مابین آینده طرح برج طاووس را نیز مدنظر قرار دهد و بانک شهر بر اساس طرح جامع شهرداری در مورد آن اقدامات بعدی خود را صورت دهد و درصورت هرگونه اقدام خارج از مصوبات، تبعات و تصمیمات بعدی در قرارداد گنجانده شوند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون بدهی شهرداری دزفول به بانک شهر در طرح قائم به رقمی بالغ بر ۲۳۸ میلیارد تومان رسیده است.

یکصد و هشتادمین نشست شورای اسلامی شهر دزفول روز چهارشنبه ۲۸ تیرماه جاری برگزار و در آن، اعضای شورای اسلامی شهر دزفول لایحه دوفوریتی تهاتر بدهی طرح قائم با یکی از املاک شهرداری دزفول را به تصویب رساندند.

در پی انتشار این خبر که نهایی شدن آن شاید بتواند گره‌های مهمی از شهرداری دزفول باز و زمینه اجرای طرح‌های عمرانی مهم را در این شهر فراهم کند، مطالبی در فضای مجازی و برخی کانال‌ها منتشر و موجب ابهام و نگرانی‌هایی میان افکار عمومی شد.

عملیات اجرایی طرح قائم از سال ۱۳۹۰ با اعتباری افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال با هدف توانمندسازی بافت قدیم دزفول با اخذ تسهیلات از بانک شهر آغاز شد؛ در این طرح سایت‌های اداری، درمانی، آموزشی، فرهنگی و رفاهی پیش بینی شده است.

روند اجرای این طرح بزرگ با کندی مواجه شده و اکنون با توقف کامل و نیمه کاره ماندن با چالش بدهی بانکی مواجه است؛ سررسید پرداخت اقساط تسهیلات بانک شهر و تأخیر در بازپرداخت این تسهیلات موجب شده تا بدهی شهرداری دزفول به بانک شهر برای طرح قائم روزانه در حال افزایش باشد. بدهی شهرداری دزفول به بانک شهر در طرح قائم روزانه یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال افزوده شده است.

عملیات اجرایی طرح برج طاووس دزفول نیز در زمینی به مساحت ۴۰ هزار مترمربع در پائین دست بوستان ساحلی علی کله آغاز شد ولی قرارداد آن به دلیل اختلاف شهرداری و شرکت طاووس فسخ شد.

در طراحی برج طاووس که قرار بود مشرف به رودخانه دز و مجاور میدان مادر دزفول اجرا شود مجموعه‌های تفریحی، خدماتی، درمانی، گردشگری و هتل پیش بینی شده بود.
پارکینگ‌های طبقاتی، بیمارستان فوق تخصصی، رستوران، شهربازی، اورژانس، بازار تجاری، هتل، پارک آبی، سایت اداری، استخر، سالن و بانک از جمله امکاناتی بودند که قرار بود در طراحی این طرح بزرگ تجاری، تفریحی و اقتصادی درنظر گرفته شوند.

عملیات گودبرداری برج به سرعت انجام شد ولی در همین حد ماند و گودال ایجاد شده به یک معضل خطرناک برای دزفول تبدیل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha