به گزارش خبرنگار ایرنا، حیدر داوودیان روز یکشنبه در نشست با مدیران ثبت اسناد و املاک استان، با بیان اینکه سنددار کردن حریم و بستر رودخانهها میتواند تاثیر زیادی در پیشگیری از تصرف این عرصهها داشته باشد، افزود: حفظ حریم و بستر رودخانهها موضوع مهمی است و با توجه به دستاندازیهای متعدد صورت گرفته به این عرصهها، بخش زیادی از توان حقوقی و اداری شرکت آب منطقه ای مازندران صرف پیگیری این تصرفات میشود.
وی با اشاره به گستره قابل توجه زمینهای حریم، بستر رودخانهها و سازههای آبی استان، اظهار داشت: شرکت آب منطقهای مازندران سازههای آبی متعددی از جمله سدها را در اختیار دارد که زمینهای محل اجرای این سازهها در گذشته یا از اشخاص حقیقی خریداری شده یا در تملک منابع طبیعی بود و طبق ماده ۶۹ در اختیار این شرکت قرار گرفته است و برای مدیریت بهینه و جلوگیری از تجاوز به حریم این سازهها، تعیین تکلیف مالکیت زمینهای حریم ضروری است.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای با اشاره به وجود بیش از ۱۲۰ رشته رودخانه کوچک و بزرگ در مازندران، گفت: طول رودخانه های این استان هفت هزار کیلومتر است و منابع طبیعی برای بخشی از این رودخانهها به دلیل تداخل مالکیت سند گرفته و در برخی نقاط نیز اشخاص حقیقی سند مالکیت دریافت کردهاند.
داوودیان افزود: برای بخش مهمی از رودخانههای استان هنوز سند صادر نشده که انتظار است مدیران ثبت اسناد در استان و شهرستانها کمک کنند تا با اجرایی شدن تفاهمنامه بین وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مازندران، برای این رودخانهها به نام شرکت آبمنطقهای مازندران سند صادر شود.
این مقام مسوول گفت: شرکت آبمنطقهای مازندران تاکنون حدود ۲ هزار هکتار زمین برای اجرای طرح های حوزه آب از منابع طبیعی دریافت کرده و بیش از ۱۲ هزار قطعه زمین با مساحت مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار نیز توسط این شرکت از اشخاص حقیقی خریداری شده است.
داوودیان بیان کرد: تاکنون تعیین حریم و بستر یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر از رودخانههای استان انجام شده و انتظار داریم که با همکاری سازمان ثبت اسناد استان، فرآیند تعیین تکلیف این نقاط انجام شود.
مازندران دارای ۸۵۰ قطعه آببندان، ۲ سد بزرگ و ۹ سد کوچک و ۱۲۰ شاخه رودخانه به طول هفت هزار کیلومتر است.
نظر شما