پایداری آب آشامیدنی ۱۰۰ روستا ارمغان دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا - تحقق پایداری آب آشامیدنی ۱۰۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد در ۲ سال گذشته تاکنون از ارمغان های ارزنده و ماندگار دولت سیزدهم در مناطق روستانشین استان است.

به گزارش ایرنا، بهره برداری از طرح های تقویت زیرساخت های شبکه آب آشامیدنی در شمار قابل توجهی از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد مصداق تلاش جهاد گونه دولت برای دسترسی عادلانه به حیاتی ترین نیاز بشر در همه نقاط استان است.

تنش آبی به دلایل مختلف از گلایه های همیشگی اهالی مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد بوده که دولت سیزدهم تلاش کرده تا برای مرتفع شدن این مشکل از همه ظرفیت های موجود استفاده کند.

مسئولان دولت مردمی ایران قوی در این استان اعتقاد دارند که انجام خدمات ماندگار جز در سایه تلاش های جهادی و شبانه روزی امکان پذیر نیست به همین علت مناطق روستایی را به کارگاه سازندگی آبرسانی تبدیل کرده اند.

تقویت زیرساخت های آب در ۱۰۰ روستا

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت:طرح های تقویت زیرساخت های آب آشامیدنی۱۰۰ روستای استان در ۲ سال گذشته تاکنون به صورت کامل تکمیل و بهره برداری شده است.

پایداری آب آشامیدنی ۱۰۰ روستا ارمغان دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد

امید صالحی افزود : مردمان این روستاها به علت عوامل مختلفی مانند ناکافی بودن ایستگاه های پمپاژ، دور بودن از منابع ذخیره آب یا فرسودگی شبکه دچار تنش آبی بودند.

وی افزود: برای اجرای این زیرساخت ها ۲۴۰ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع و همچنین ۹۳۵ مترمعکب مخزن ذخیره آب آشامیدنی در مناطق روستایی استان انجام گرفته است.

صالحی گفت: تقویت تاسیسات آب آشامیدنی این روستاها با بالغ بر یکهزار و ۷۲۰ میلیارد ریال اعتبار انجام شده است .

وی با قدردانی از همکاری های شبانه روزی مجموعه بسیج سازندگی استان در به ثمر نشستن این پروژه ها، ادامه داد: جمعیت بهره مند از زیرساخت های ایجاد شده 2 سال گذشته تاکنون بیش بر ۲۳ هزار نفر از روستائیان در مناطق کمتر برخوردار است.

چشم انداز آینده آب روستایی در کهگیلویه و بویراحمد

صالحی از تداوم پروژه های آبرسانی در سطح روستاها خبر داد و گفت: براساس تفاهم نامه که با پیش بینی اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریالی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و بسیج سازندگی استان بسته شده برای پایداری آب آشامیدنی ۶۰۰ روستای دیگر استان اقدام می شود.

وی افزود: در زمینه تنش آبی در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به منظور محرومیت زدایی حوزه آب آشامیدنی گام های اثرگذاری برداشته شده به طوری که برای اجرای این طرح ها در ۱۸۴ روستا قرارداد منعقد شده و ۲ هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال تخصیص اعتبار صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در سفر دوم رئیس جمهور به استان 86 هزار میلیارد ریال در بخش آب و فاضلاب پیشنهاد داده شد.

وضعیت شبکه آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد می گوید: رفع تنش آبی راهبرد نخست دولت در حوزه آب آشامیدنی استان است که برای تحقق این منظور اقدام های خوبی صورت گرفته و برنامه های دیگری در دست انجام است.

امید صالحی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد سه هزار کیلومتر شبکه انتقال و پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه توزیع آب دارد تاکید کرد: ۳۰ تا ۳۵ درصد از فرسوده است به همین علت اصلاح شبکه موجود مهمترین راهبرد دولت برای کاهش تنش آبی در استان است.

پایداری آب آشامیدنی ۱۰۰ روستا ارمغان دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد

وی بیان کرد:به علت مشکلات زیاد شبکه و عملکرد خوب شرکت آب و فاضلاب استان در کاهش این چالش ها دولت از محل های مختلف به ویژه محرومیت زدایی برای کاهش تنش آبی کهگیلویه و بویراحمد بودجه پیش بینی کرده است.

دیگر اقدام های در دست اجرا

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سفر سال ۱۴۰۰ رئیس جمهور نیز ۲۲۰ میلیارد تومان برای اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب یاسوج عملیاتی شد و تا به امروز نزدیک به ۳۰ کیلومتر از شبکه آب این شهر اصلاح شده است.

صالحی عنوان کرد: همچنین ۱۰ میلیارد تومان برای اصلاح شبکه آب در شهر دهدشت در سال گذشته هزینه شده است و ادامه این اقدام در این شهر در مراحل برآوردهای کارشناسی است.

راه طولانی تا استانداردسازی شبکه آب و فاضلاب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:با وجود اقدام های انجام شده اما براساس برآوردهای صورت گرفته هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد اعتبار دیگر برای استانداردسازی شبکه آب و فاضلاب استان نیاز است.

پایداری آب آشامیدنی ۱۰۰ روستا ارمغان دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد

وی تاکید کرد: لیست نیازمندی های کهگیلویه و بویراحمد در حوزه آب و فاضلاب تهیه و برای تامین اعتبار در سفر دوم رئیس جمهور به استان تقدیم مسئولان استانی شده است.

صالحی ابرازامیدواری کرد: با تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز حوزه آب و فاضلاب استان زمینه خدمت بهتر به مشترکان فراهم شود.

کهگیلویه و بویراحمد افزون بر ۲۶۰ هزار مشترک آب که ۱۹۰ مشترک آب این استان ساکن شهرها و بقیه در روستاها سکونت دارند.

این استان ۷۲۶ هزار نفری همچنین ۶۴ هزار مشترک بخش فاضلاب دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha