۲ مرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۵۳
کد خبرنگار: 3049
کد خبر: 85179413
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نطنز حائز رُتبه برتر در وقایع فرهنگی ثبت شده در تقویم گردشگری کشور است

اصفهان_ ایرنا_ رئیس اداره میراث‌فرهنگی نطنز گفت: این شهرستان دارای رُتبه برتر در شمار رویدادهای فرهنگی ثبت شده در تقویم گردشگری سطح کشور است.

حسین یزدانمهر روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۲ رویداد فرهنگی و مذهبی از جمله آیین تعزیه نطنز در تقویم گردشگری ثبت و تایید شده‌ است.

وی با اشاره به ابلاغِ ثبتِ آیین تعزیه نطنز در تقویم رویدادهای گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کشور اضافه کرد: تعزیه نطنز، نخل‌گردانی ابیانه، جغجغه‌زنی ابیانه، مراسم چهل هشتم بادرود، مجمع‌گردانی متین‌آباد، نینوای اَریسمان، جشنواره زعفران نطنز، جشنواره اسب‌سواری نطنز، گیاهان دارویی نطنز، نخل‌گردانی بادرود، آیین جهانی روستای طامه و جشنواره انارِ بادورد، ۱۲ آیین فرهنگی مذهبی این شهرستان است که در تقویم گردشگری کشور به ثبت رسیده است تا با برنامه‌ریزی در حوزه گردشگری، در راه معرفی جاذبه‌های فرهنگی منطقه، قدم های مؤثرتری برداشته شود.

وی با بیان اینکه از ۱۲ رویداد ثبت شده نطنز در تقویم گردشگری کشور، لوحِ ثبتِ تعزیه نطنز در ایام محرم ابلاغ شد، گفت: اواخر سال گذشته با توجه به توصیه معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی برای مستندسازی در باره رویدادهای فرهنگی و مذهبی دارای قابلیت گردشگری ملی یا مذهبی، پرونده ۱۲ رویداد از شهرستان نطنز تهیه، مستندسازی و به تهران ارسال شد.

وی افزود: در نهایت پرونده ۱۲ رویداد فرهنگی و مذهبی این شهرستان ثبت و تایید و در ایام مُحرم لوحِ ثبت مراسم آیینی تعزیه این خطه در تقویم گردشگری کشور ابلاغ شد.

یزدانمهر خاطرنشان کرد: قدمت تعزیه نطنز به دوران صفویه و حدود ۴۰۰ سال پیش بازمی گردد که بصورت محله‌ای و پراکنده اجرا می‌شده است اما از دوره قاجار یعنی حدود ۲۰۰ سال پیش، این مراسم بصورت منسجم در چهار حسینه شهر برگزار می‌شود.

به گفته وی، حسینه‌های مرکز شهر، ارشاد اولیا، محله افوشته و سرشک، چهار محل برگزاری تعزیه‌های نطنز هستند که در فهرست آثار ملی کشور نیز ثبت شده‌اند.

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی نطنز افزود: برگزاری تعزیه در چهار حسینه یادشده از دوره قاجار در نطنز مرسوم بوده و به جز دو سالِ همه‌گیری کرونا، هیچ وقفه‌ای در روند برگزاری آن رُخ نداده است.

یزدانمهر اظهار داشت: نخستین ویژگی تعزیه نطنز، قدمت برگزاری آن بوده و دومین ویژگی آن این است که اجراکنندگانِ برجسته تعزیه از سراسر کشور در ایام محرم به نطنز دعوت و یا خودشان داوطلب برگزاری مراسم تعزیه در این دیار می‌شوند.

وی یادآور شد: ورود گروه‌های تعزیه‌خوان از شهرهای دیگرِ به نطنز مربوط به زمانِ حال نیست بلکه آنها از زمان‌های بسیار قدیم به این دیار دعوت یا خودشان داوطلب اجرای مراسم می‌شدند تا در تکایای نطنز تعزیه‌خوانی کنند.

به گزارش ایرنا، دستورالعمل ثبت رویدادها در تقویم رویدادهای گردشگری کشور، تابستان سال گذشته توسط عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی به استان‌های کشور ابلاغ شد.

نطنز با ۱۵ هزار نفر جمعیت در ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha