به گزارش خبرنگار ایرنا، دلدادگان به شهیدان دشت نینوا به خصوص سالار شهیدان در طول تاریخ با برپایی مراسمهای مختلف این نهضت را زنده نگه داشته و سینه به سینه و نسل به نسل در حال انتقال این سنت و فرهنگ هستند.
مازندران اسلام خود را با تشیع آغاز کرده و تاکنون میراث دار ارزشمندی برای فرهنگ عزاداری امام حسین (ع) بوده است.
مردم مازندران با اجرای مراسمهایی همانند تشت گذاری، کرب زنی، دستهروی، سینه زنی، اطعام و نذری دهی، صبح خوانی، شام غریبان و قوم بنی اسد که امروز این سنتها به فرهنگ مردم مازندران تبدیل شده است عشق و ارادت خود را به غم انگیزترین حادثه تاریخ اسلام اعلام کرد و با اجرای این مراسمها نقش ممتازی در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت در مکتب علوی و حسینی دارند.
کرب زنی نماد پشیمانی از سکوت
کرب زنی که به عنوان نمادی از ابراز پشیمانی طوایف و مردمی است که در دشت کربلا ساکن بودند و به کمک امام حسین (ع) و یاران با وفایش نرفتند، است.
کرب تکه چوبی است تراشیده به اندازهای که در کف دست جای میگیرد و سطح بیرونی آن صاف و در پشت آن بندی قرار دارد که به پشت دست میافتد و با ضربهای خاص نواخته میشود و با زدن این دو تکه کرب به هم فرد کرب زن ضرب کرب را از زمین آغاز کرده و به سمت آسمان بالا میبرد.
چراغ کرب زنی در بابل روشن است
در این وادی صمد صالح طبری نویسنده و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ مازندران به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر چند روستا در جنوب بابل سنت کرب زنی را برای عزاداری سالار شهیدان انجام می دهند.
وی ادامه داد: مراسم کرب زنی در روستاهای اطاقسرا و کوهپایهسرا در بخش گتاب و بندپی شرقی بابل برپا است.
این پژوهشگر بیان کرد: کرب زنی که در استان گیلان و مازندران فراوان رایج بود در دهه اول محرم توسط عزاداران حسینی انجام میشود.
صالح طبری افزود: روستاهایی که عزاداری به روش کرب زنی انجام میشود شهروندان زیادی از این نوع عزاداری استقبال میکنند.
این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ مازندران تصریح کرد: عزاداران کربها را به صورت ۲ ضرب، سه ضرب، پنج ضرب، هفت ضرب و چند ضرب به هم کوبیده و نوحه خوان را همراهی میکنند.
کرب زنی با استقبال جوانان مواجه شد
صالح طبری افزود: از سالهای اخیر تاکنون که در مراسمهای کرب زنی حضور یافتم شاهد استقبال جوانان از این سنت تاریخی عزاداری هستیم.
وی اظهار داشت: حضور جوانان عزادار کرب زن در بابل ما را امیدوار کرد که چراغ این سنت و فرهنگ عزاداری برای امام حسین(ع) که ریشه در تاریخ تشیع دارد همچنان روشن خواهد ماند.
نظر شما