گسترش چتر اینترنت بر سر روستاییان فارس؛ اتصال ۴۳روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات

شیراز-ایرنا- اهتمام دولت سیزدهم برای اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات رویکردی است که با جدیت ادامه دارد ، متصل شدن ۴۳روستای فارس به این شبکه و دسترسی آنها به اینترنت پرسرعت همراه در دولت سیزدهم فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، با روی کارآمدن دولت سیزدهم تلاش و اهتمام بسیاری برای شتاب‌بخشی به اجرای طرح شبکه ملی شکل گرفت، طرحی که از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح شد و در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی کامل از دیگر اقدامات آموزشی، حقوقی و قضایی شکل گرفت.

گسترش چتر اینترنت بر سر روستاییان فارس؛ اتصال ۴۳روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات

به کُندی پیش رفتن طرح در دهه ۸۰

اگرچه اجرای این طرح در دهه۸۰ به کُندی پیش رفت اما با شروع فعالیت‌های دولت سیزدهم پیگیری‌های مستمری برای به سرانجام رساندن این طرح انجام شد.

روند اجرای شبکه ملی اطلاعات از ابتدای پاییز سال ۱۴۰۰ آغاز شد و این طرح همچنان هم در مرحله اجرا قرار دارد.

در حال حاضر اولویت نخست وزارت ارتباطات تحقق شبکه ملی اطلاعات در لایه‌های مختلف است و شورای راهبردی توسعه شبکه ملی اطلاعات با مسئولیت وزیر ارتباطات شکل گرفته و هر هفته جلسه برگزار می‌کند.

اتصال سه هزار و ۴۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه اینترنت تا ماه نخست سال

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است پیشرفت شبکه ملی اطلاعات پیش از شروع به کار دولت سیزدهم ۳۰ درصد بود که در دولت سیزدهم به ۶۰ درصد رسیده است و یکی از برنامه‌های اصلی این دولت، پایان پروژه اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه اینترنت است.

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا نیمه فروردین سال جاری تعداد سه هزار و ۴۲۵ روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه اینترنت متصل شده اند که با احتساب این تعداد روستای جدید، آمار اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار متصل به شبکه ملی اطلاعات از ۸۰ درصد در ابتدای دولت به ۹۱ درصد تاکنون رسیده است.

روستاهای کدام استان‌ها بیشترین اتصال به اینترنت را دارند؟

به طور کلی بیش از چهار هزار روستای بالای ۲۰ خانوار طی دو سال اخیر به اینترنت متصل شدند و طبق آخرین گزارشات روستاهای استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس بیشترین میزان اتصال به اینترنت را دارند.

راهکاری برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان

بدون شک اتصال خوب و با کیفیت روستاها به اینترنت موجبات رفاه بیشتر در روستاها را فراهم می‌کند و مانع از مهاجرت روستانشینان به شهر خواهد شد.

استاندار فارس نیز معتقد است در صورت تقویت روستاها، افراد خارج از محدوده روستا و حاشیه‌نشین به درون روستا باز می‌گردند، از این رو باید تمام تلاش‌ها بر جلوگیری از مهاجرت به حاشیه‌ شهر شیراز متمرکز شود و این کار با تقویت زیرساخت‌های روستایی ممکن خواهد شد.

بر همین اساس اتصال روستاهای فارس به شبکه ملی اطلاعات در اولویت دستگاه‌های متولی قرار گرفته است و این رویکرد اخیراً موجبات متصل شدن ۴۳ روستای فارس به این شبکه و دسترسی آنها به اینترنت پرسرعت همراه را با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان فراهم کرده است.

گسترش چتر اینترنت بر سر روستاییان فارس؛ اتصال ۴۳روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات


اتصال ۴۳ روستای فارس به شبکه ملی اطلاعات با اعتبار ۷۰میلیارد تومان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس در این باره گفت: از ابتدای امسال تاکنون با احداث هفت سایت جدید و ارتقای ۱۴ سایت روستایی، دسترسی اینترنت پرسرعت همراه برای ۴۳ روستای دیگر استان با جمعیت ده هزار و ۲۷۰ نفر در قالب سه هزار و ۲۸۰ خانوار فراهم شده است.

کدام روستاهای فارس اخیراً به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند؟

حمید سلیمان پور به معرفی روستاهای متصل شده به شبکه ملی اطلاعات پرداخت و افزود: روستاهای محل اکبری، عاصمی، قدمگاه، قلعه آباد، مرشدی و مهدیه از توابع شهرستان بوانات، روستاهای دودک وسطی، فاریاب سفلی، دودک علیا، میدجان و قلعه مورد از توابع شهرستان رستم، روستاهای دادنجان، چنارسوخته و خبره از توابع شهرستان فیروزآباد، روستاهای نیوارعلیا، دره همیانه علیا و مرزبان از توابع شهرستان سپیدان و روستاهای بنکوی عشایردهنه قلعه ها، دشت سلطان آباد، دق آهو، گلی کوه، حسین آباد جدید و منصورآباد از توابع شهرستان داراب از روستاهای جدیدی است که به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند.

وی ادامه داد: از دیگر روستاهای جدیدی که به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند، می توان به روستاهای خور و نارک از توابع شهرستان فراشبند، روستاهای حسین آباد سرطویله و میان قلعه از توابع شهرستان مرودشت، روستاهای شیربیم، عباس آباد و بکش یک از توابع شهرستان ممسنی، روستای ریکان از توابع شهرستان قیر و کارزین، روستای زین الدین از توابع شهرستان لامرد، روستای مسقان از توابع دهستان کوهمره سرخی بخش ارژن شهرستان شیراز اشاره کرد.

وی اضافه کرد: روستاهای غیاث آباد، خارستان، بیشه دوشاخ یداله، حاجی آباد و مظفری از توابع شهرستان خرامه، روستای ده خیر از توابع شهرستان اقلید، روستای علی آباد میانکوه کرونی از توابع شهرستان کازرون، روستای باغ تی چنگ از توابع شهرستان جهرم، روستای ده به از توابع شهرستان قیر و کارزین و روستای چنارمیشوان از توابع دهستان سیاخ دارنگون بخش مرکزی شهرستان شیراز از دیگر روستاهایی هستند که با احداث یک سایت جدید و ارتقای ۱۴ سایت موجود توسط همراه اول به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس مبلغ هزینه شده برای افتتاح این سایت ها را مبلغ ۷۰۰ میلیارد ریال از محل طرح خدمات عمومی اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «USO» اعلام کرد.

گسترش چتر اینترنت بر سر روستاییان فارس؛ اتصال ۴۳روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات

اولویت با کدام روستاهاست؟

یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های ادامه این پروژه در دولت سیزدهم رعایت هرچه بیشتر اصل عدالت در توسعه ارتباطی است، در واقع مقرر شده استان‌هایی که در این پروژه درصد پیشرفت پایین‌تری داشته‌اند، در اولویت قرار گرفته و در آنجا کار با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.

این در حالیست که عمده روستاهای تحت اجرای این طرح، جزو روستاهایی هستند که از نظر وجود زیرساخت‌هایی مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که الزامات ایجاد پوشش اینترنت است، در مضیقه بوده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha