۱۱۵ میلیون دلار آبزیان حرام‌گوشت صادر شد

تهران- ایرنا- دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران گفت: طبق آمارها ارزآوری از محل صادرات آبزیان حرام گوشت در سال گذشته (۱۴۰۱) به ۱۱۵ میلیون دلار رسید که نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است.

«علی‌اکبر خدایی» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: ماهیان حرام گوشت مشتمل بر یال اسبی، مارماهی، ماهی مرکب، خرچنگ، قورباغه، زالو و غیره است که در ۱۲ سال گذشته صادرات این نوع از آبزیان صفر بوده است، اما به‌تازگی در صادرات این محصولات به رشد خوبی رسیده‌ایم.

این مقام صنفی تصریح‌کرد: در یک دوره زمانی فقط دو کالای صادراتی (خاویار دریایی و میگوی دریایی) داشتیم که در سال‌های اخیر صید ماهیان خاویار دریایی ممنوع شده است و صید میگوی دریایی نیز به مصرف داخل کشور به‌ویژه استان‌های ساحلی می‌رسد.

وی اظهار داشت: اگر روش‌های کشت و پرورش آبزیان رشد نمی‌کرد و صید ماهیان دریایی حرام گوشت اضافه نمی شد، اکنون چیزی به نام صادرات آبزیان نداشتیم زیرا از محل خاویار دریایی و میگوی دریایی یک دلار هم صادرات نداریم.

خدایی گفت: سالیانه ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری از محل صادرات آبزیان داریم که نشان‌دهنده ترکیب صادراتی خوب کشور است، زیرا در سه دهه اخیر در زمینه تولید محصولات آبزی پروری گام های خوبی برداشته شده است.

به گفته وی، در سال ۱۳۷۰ نزدیک‌به ۹۰ میلیون دلار صادرات آبزیان انجام شد که ۷۰ میلیون دلار آن خاویار دریایی و ۲۰ میلیون دلار میگوی دریایی بود و در آن زمان خاویار پرورشی نداشتیم.

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران درباره حفظ ذخایر آبزیان دریایی، افزود: منابع آبزی دریایی محدود است بنابراین افزایش بی رویه صید ماهیان حرام گوشت نیز از منابع خلیج فارس می تواند ما را با مشکل کمبود ذخایر روبه‌رو کند.

وی تاکید کرد: همان‌گونه که در سال‌های اخیر با کاهش جدی ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر روبه‌رو هستیم، بنابراین صید این‌گونه نیز باید با برنامه ریزی و مدیریت انجام شود.

خدایی اضافه‌کرد: البته به‌تازگی، موسسه تحقیقات علوم شیلات ایران نیز اقداماتی در زمینه پرورش حلزون و جلبک انجام داده که هنوز تجاری‌سازی نشده است. این موارد مصرف شرکت های دارویی، آرایشی و بهداشتی دارد.

افزایش سرانه مصرف آبزیان در گرو افزایش تولید

وی گفت: آبزیان ایران از نظر کیفیت از جایگاه ویژه ای در جهان برخوردار است، زیرا از مجموع یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن آبزیان تولیدی کشور، نزدیک به ۱۴۰ هزار تن (بدون احتساب خوراک آبزیان) یعنی بیش از ۱۰ درصد تولید صادر می شود.

این مقام صنفی اضافه‌کرد: این درحالی است که در سایر بخش‌های تولیدی کشور چنین ظرفیتی وجود ندارد و این نشان‌دهنده کیفیت ماهی و میگوی کشور است که در جهان مورد استقبال قرار گرفته است و بر این اساس مردم می توانند از این مزیت با اعتماد کامل بهره ببرند.

وی افزود: آبزیان ایران از کشورهای اتحادیه اروپا چین و روسیه گواهی صادراتی دارد، به طوری که نزدیک به ۶۰ شرکت ایرانی در چین ریجستر شده اند؛ این بدان معناست که آبزیان ایران در بزرگترین بازارهای آبزیان جهان جایگاه دارد و انتظار می‌رود مردم نیز به تولیدات داخلی اعتماد و اطمینان کنند و مصرف را افزایش دهند.

دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران درباره این ادعا که گرانی آبزیان موجب کاهش مصرف در کشور شده است، گفت: سرانه مصرف آبزیان ایران نسبت به کشورهای دنیا کمتر است که نیازمند به فرهنگ‌سازی و آشنایی بیشتر مردم با چگونگی و تنوع پخت و پر آبزیان دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه‌داد: به‌طور حتم قیمت نیز در سرانه مصرف این محصولات در کشور تاثیر دارد، بنابراین با افزایش بازده تولید امکان متعادل شدن قیمت‌ها و افزایش سرانه مصرف وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha