علیرضا خزائلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بخش از کاوش های باستان شناسی غار قلعه کرد چهارمین فصل کاوش در این مکان به شمار می رود.
وی اظهار کرد: کاوش های این مرحله به سرپرستی دکتر حامد وحدتی نسب رئیس گروه باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس تهران آغاز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی قزوین یادآور شد: نخستین مرحله از کاوش های باستان شناسی غار قلعه کرد آوج در سال 96 به طور مشترک از سوی تیم باستان شناسی ایرانی و فرانسوی آغاز شد.
این مسوول گفت: در کاوش های باستان شناسی دوره های قبل از غار قلعه کرد بقایای استخوانی حیواناتی چون اسب، گوزن و خرس در این مجموعه وجود داشت و بیشینه دست افزارهای سنگی یافت شده از آن نیز به دوره پارینه سنگی میانی در بازه زمانی ۲۰۰ هزار تا ۴۰ هزار سال پیش می رسید
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی قزوین افزود: قدمت دندان انسال نئاندرتال کشف شده در این غار که به آزمایشگاه هایی در اروپا و آمریکا ارسال شد به بیش از ۱۰۰ هزار سال قبل بازمی گردد.
غار تاریخی قلعه کردواقع در شهرستان آوج در جنوب غربی استان قزوین با داشتن تالارهای متعدد و بینظیر با شماره ۳۸۳ در فهرست میراث ملی طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
این غار یکی از غارهای دوران پارینهسنگی ایران به شمار می رود که در ارتفاع بیش از ۲ هزار متر از سطح دریا قرارگرفته است.
نظر شما